Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Η Eftixia Sarof, έγραψε: «Αυτό με τα αντίγραφα των θαυματουργών εικόνων τι νέα "μόδα" είναι;»

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Eftixia Sarof
Αυτό με τα αντίγραφα των θαυματουργών εικόνων τι νέα "μόδα" είναι; Με ποια κριτήρια γίνεται η έξοδος των εικόνων και πώς επιλέγονται οι διάφορες μητροπόλεις, όπου δωρίζονται; Υπάρχουν έκτακτοι και σοβαροί λόγοι; σεισμοί, λιμοί και καταποντισμοί; Αυτή την περίοδο η πατρίδα μας πλήττεται ολόκληρη και όχι μόνο κάποιες μητροπόλεις. Επομένως εύλογα γεννάται το ερώτημα : πώς γίνεται η επιλογή "κάποιων" μητροπόλεων;)
 

Panagiotis Michalopoulos
Διαβάζω: «Αυτό με τα αντίγραφα των θαυματουργών εικόνων τι νέα "μόδα" είναι;»
Σχολιάζω:
1. Είναι μόδα για χρηματισμό! Πληρώνονται αδρά αυτοί που έχουν (ως Copyright) το πρωτότυπο (πχ ο τοπικός μητροπολίτης), από αυτούς που παραγγέλλουν το αντίγραφο του (μια ενορία πχ).
2. Είναι μόδα για εξαπάτηση των πιστών! Τρέχουν οι πιστοί να προσκυνήσουν την επώνυμη θαυματουργή εικόνα (όπως γράφει το προσκλητήριο) χωρίς να γνωρίζουν ότι είναι αντίγραφο! Μετά δε την επίσημη υποδοχή (παπάδες, δεσποτάδες, στρατός, μουσική, ο δήμαρχος, κλπ), το αντίγραφο αυτό αποσύρεται από το προσκήνιο του ναού, και φυλάσσεται αμπαρωμένο για λόγους ασφαλείας! Χα!
3. Είναι μόδα, διότι και στο αντίγραφο αυτό, γίνεται υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους, όπως θα γινόταν και στο πρωτότυπο!

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1495154187465567&id=100009130016052

Δεν υπάρχουν σχόλια: