Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Διάλογοι, σχετικοί με την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Αρσενιος Γκελιας (Κληρικός στην Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας) είπε
Ο βασιλικός και ο Τίμιος Σταυρός. (Λαϊκός θρύλος)
Όλοι γνωρίζουμε πως τον Χριστό μας τον σταύρωσαν. Τον κάρφωσαν δηλαδή πάνω σ' ένα ξύλινο σταυρό, κι εκεί ξεψύχησε.
Τον ξύλινο σταυρό οι Χριστιανοί τον έθαψαν βαθιά στο χώμα για να μην τον βρουν οι ειδωλολάτρες και τον μολύνουν. Έτσι ο Τίμιος Σταυρός έμεινε χρόνια πολλά θαμμένος μέσα στη γη....

ΣΧΕΤΙΚΟ:
Διαβάζω σήμερα: Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Σκήτης Βεροίας. 
Ιερό Προσκύνημα Τιμίου Ξύλου, από την Ιερά Μονή Χιλιανδαρίου του Αγίου Όρους... 
(15.09.2015) 
Panagiotis Michalopoulos είπε
Ωραίο το παραμύθι, πάτερ!
Όμως ο Σταυρός του Κυρίου δεν υπάρχει στη Γη. Τον πήρε μαζί του ο Αναστημένος Κύριος, ακριβώς για να μη μολυνθεί από ειδωλολάτρες, όπως λέτε, αλλά και για να τον κρατάει σαν τρόπαιο όταν έλθει ξανά, στην Δεύτερη Παρουσία Του!
Η ιερότητα όμως του Σταυρού, μολύνεται με αυτά τα παραμύθια από «χριστιανούς» πλέον! Από αγύρτες που περιφέρουν τάχα τίμιο ξύλο, που το εμπορεύονται, από συγχρόνους ειδωλολάτρες που σε βάζουν να προσκυνάς ξόανα, για να γεμίζει το παγκάρι!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ είπε...
Η μόνη δικαιολογία για την ύπαρξη της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, θα ήταν η ύψωσή του από τον Κύριο, κατά την Ανάληψη του, από τη γη στον Ουρανό.
Κατά τα άλλα η ύψωση Σταυρού, που δεν υπάρχει επί της γης, πως δικαιολογείται ή σε δουλειά να βρισκόμαστε;

P. MICHALOPOULOS είπε...
Κι όμως! Το προξενιό αυτού του γάμου, του… «σε δουλειά να βρισκόμαστε», το ανέλαβε από τότε, ένας μαλάκας «πατέρας», της «μητέρας» Εκκλησίας! Ο Μεδιολάνων Αμβρόσιος!
Αυτός, που αναφέρει την εύρεση του Σταυρού! Ο οποίος Σταυρός, όχι μόνο δεν είχε σαπίσει από τα χρόνια που ήταν θαμμένος, αλλά παρέμενε ατόφιος, άφθαρτος και αναλλοίωτος, σαν το σκήνωμα του παπα-Βησσαρίωνα –ένα πράμα! Έφερε δε, και την πινακίδα του Πιλάτου, σαν… εγγύηση γνησιότητας! Χα!
Εξού και το αποτέλεσμα του προξενιού αυτού! Γεννήθηκε το γνήσιο κωλόπαιδο, η μεγάλη αυτή γιορτή με την δήθεν ύψωση από την Ελένη και τον Κωνσταντίνο… Εξού και τα μπαστάρδικα, με τα τεμάχια από τίμιο ξύλο!
Έχουμε λοιπόν τον Σταυρό! Έχουμε βέβαια και τον σπόγγο (στο άγιο Βουνό), όπως και το ακάνθινο στεφάνι του μαρτυρίου και τα καρφιά!... Έχουμε και τη ζώνη και το μεσοφόρι της Παναγίας, έχουμε και τα δώρα των μάγων!
Αυτή είναι η ορθοδοξία μας! Μαζί βέβαια με τα βουδιστικά φωτοστέφανα, κωλοδάχτυλα, κομποσκοίνια, κεριά, λιβάνια, προσκυνήματα, και λοιπά είδη ειδωλολατρικής και κιναιδικής λατρείας της Άπω ανατολής! Ξανά, χα! 

http://xairete.blogspot.gr/2015/09/blog-post_99.html

https://www.facebook.com/774853509194592/photos/pb.774853509194592.-2207520000.1442311962./968953206451287/?type=3&theater

2 σχόλια:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ είπε...

Να μην ξεχάσουμε:

Έχουμε και τις δυο εσθήτες της Παναγίας.

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
εσθήτα η (ουσιαστικό) [ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ :εσθητ(εσθής*)-α]

γυναικείο ένδυμα, το φόρεμα, το φουστάνι
(ειδ.) κάθε επίσημο γυναικείο φόρεμα.