Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Ελπίζω -όταν με το καλό ολοκληρωθεί το έργο σας, να μη δούμε τον αναστημένο Κύριο να κρατάει μια σημαία από το ένα χέρι, και να ευλογεί με το «δάχτυλο» από το άλλο!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Η Αγιογράφος Μαρία Τοτού πρόσθεσε μια νέα φωτογραφία.
48 λεπτά πριν

ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos

Ελπίζω -όταν με το καλό ολοκληρωθεί το έργο σας, να μη δούμε τον αναστημένο Κύριο να κρατάει μια σημαία από το ένα χέρι, και να ευλογεί με το «δάχτυλο» από το άλλο!
Μαρία Τοτού  
Προσπαθώ να αγιογραφώ σύμφωνα με τα πρότυπα της Βυζαντινής Αγιογραφίας ! Θα το δείτε το εργο όταν τελειώσει!
Panagiotis Michalopoulos  
Με χαρά θα περιμένω να τελειώσει το έργο σας, και εύχομαι καλή δύναμη και φώτιση!
Δεν είμαι αγιογράφος, και έτσι δεν γνωρίζω αν είναι βυζαντινή παράδοση αυτά που σας είπα πριν (για τη σημαία και το δάχτυλο), και επίσης δεν ξέρω αν κάποια ευαγγελική περικοπή λέει ότι ο Χριστός φορούσε μίτρα, κλπ!
Χαίρετε!

Αδαμου Αδαμος (Αγιογράφος)
Κύριε Μιχαλόπουλε, αυτή είναι η παράσταση της Αναλήψεως, οπότε ούτε σημαιάκια θα δείτε ούτε και "δάκτυλα" να ευλογουν...
Panagiotis Michalopoulos
Έχετε δίκιο! Δεν είναι η Ανάσταση! Όποτε λέτε, ότι δεν θα έχω τη χαρά να δω –στην περίπτωση αυτή, τον Χριστό… σημαιοφόρο και να φοράει και εκείνο το… σεντόνι!
Όμως για το δάχτυλο μην είστε τόσο βέβαιος. Αν και ατελές το έργο, νομίζω ότι κάτι τέτοιο (ευλογία Μητροπολιτική – με το «δάχτυλο») αχνοφαίνεται κάπως!
Αδαμου Αδαμος
εεε...ο καθένας όπως τον αναπαύει βλέπει...άλλος βλέπει χέρι ευλογίας και αλλος βλέπει ¨δακτυλο" 
Panagiotis Michalopoulos
Την αγιογράφο μας, τι λέτε να την αναπαύει; Να βλέπει τον Χριστό να ευλογεί σαν μητροπολίτης, και να έχει κιόλας ήσυχη τη συνείδηση της ότι ακολουθεί βυζαντινά πρότυπα στη εργασία της; 
Και από ποτέ είναι παράδοση της Εκκλησίας μας αυτό το «δάχτυλο», το κλεμμένο από τις παραστάσεις του Βούδα; Κλεμμένο, όπως και το κομποσκοίνι, τα κεριά, τα λιβάνια, τα φωτοστέφανα, και η προσκύνηση… Όλα βουδιστικά! 
Και βέβαια ποιον να αναπαύει η απεικόνιση του Χριστού με μίτρα και εγκόλπιο; Την αγιογράφο, εσάς, ή τον Δεσπότη πελάτη σας; 
Αδαμου Αδαμος
Αυτή είναι η παράδοση της Ανατολικής Ορθόδοξης εκκλησίας κύριε Μιχαλόπουλε εδώ και αιώνες..αν δεν σας αναπάυει κανείς δεν σας κρατάει με το ζόρι
Panagiotis Michalopoulos
Σαν καλός χριστιανός, και όχι από επαγγελματικό συμφέρον, με προτρέπετε να φύγω από την Εκκλησία! Το καταλαβαίνω! Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσετε θεολογικά! 
Και βέβαια δεν θα απαντήσετε στην ερώτηση μου για το πού αναφέρεται στα ευαγγέλια ότι ο Χριστός φορούσε μίτρα! 
Και ακόμα, παρά την απαγόρευση της οικουμενικής συνόδου, εσείς που θεωρείτε τον εαυτό σας μέσα στην Εκκλησία, θα δέχεστε προφανώς την απεικόνιση της αγίας τριάδας με το πατέρα γέρο, και ένα περιστέρι να πετάει από επάνω! 
Επίσης κ. ορθόδοξε αγιογράφε, θα πιστεύετε και σαν θαυματουργή και την εικόνα της Παναγίας της Τήνου, την παπική, αυτή με τον άγγελο να της προσφέρει εκείνον τον λεγόμενο γονιμοποιό κρίνο! Χα!
Αδαμου Αδαμος  
Δεν σας προέτρεψα εγώ να φύγεται...είναι καθαρά δικό σας θέμα αυτό....
τώρα για τ άλλα περί συμφέροντων που λέτε απαξίω να σας απαντήσω...
όσο δε για την μήτρα τι να σας πω; αν είναι λάθος ο Χριστός που ειναι η κεφαλή της εκκλησίας να εικονίζεται ως μέγας αρχιερέας απο την στιγμη που ο Ιδιος παρέδωσε το μυστήριο της θείας ευχαριστείας...τι να πω..
για τα υπόλοιπα το είπατε μόνος σας...υπάρχουν συνόδικες αποφασεις περι της ζωγραφικής της Αγ.Τριάδος....
και τελος επειδη αυτή η συζήτηση δεν θα έχει τέλος και επειδή ειστε εριστικός και προκλητικος και το ύφος σας είναι καθ ολα ειρωνικο αυτή είναι η τελευταία μου παρέμβαση..καλό απογευμα να εχετε και ο Θεός να φωτίζει όλους μας 
Panagiotis Michalopoulos  
3 ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ:
1. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ είπε...
Σε ποιά ευαγγελική περικοπή αναφέρεται, ότι ο Χριστός φόραγε μίτρα στο κεφάλι;
2. P. MICHALOPOULOS είπε...
Καλημέρα σας, φίλτατε!
Απόλυτα δικαιολογημένο το ερώτημα σας!
Σαν βυζαντινό αυτοκράτορα τον μασκάρεψαν τον Χριστό οι αγιογράφοι, κατά παραγγελία προφανώς των μητροπολιτών, που και οι ίδιοι έχουν παρόμοια μασκαρευτεί!
Είναι που λέτε κι αυτό, στα θέματα του ιστολογίου μου με ετικέτα «καρναβαλική εκκλησία».
3. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ είπε...
Ναι αγαπητέ μου και ας φωνάζει η Ζ΄ Οικουμενική, ότι "ζωγραφούμεν α είδομεν" και "δεν ζωγραφούμεν α ουκ είδομεν", κάτι που αποδεικνύει, ότι η Εκκλησία μας (η Ελλαδική και όχι βέβαια η Εκκλησία του Χριστού), είναι όντως "καρναβαλική".
http://xairete.blogspot.gr/2015/06/santi-arti.html
 
 


Marianna Xristou 
Για σου βρε Μαρία λεβέντισα!
Panagiotis Michalopoulos 
Γυναικάρα!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=774428886007072&set=a.367138230069475.1073741827.100003199035025&type=1&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια: