Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Με τον (ψε)Κα(σ)μμένο να συγκυβερνά, αναβαθμίζεται η Εκκλησία μας! Έτσι, από τα ερχόμενα Θεοφάνεια θα έρχεται, και, ο μεγάλος Αγιασμός από τα Ιεροσόλυμα! Κατ ευθείαν από τον Ιορδάνη ποταμό… Στο υπουργείο άμυνας δε, καταστρώνουν σχέδιο ώστε με τη σύγχρονη τεχνολογία, το άγιο φως να έρχεται ανέξοδα από το επόμενο Πάσχα! Θα το στέλνουν από εκεί, με… ακτίνες laser!

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ:

Τα μάθατε; Οκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή με την οποία ζητούν να καταργηθεί η απόδοση τιμών αρχηγού κράτους στο Άγιο Φως και σε λείψανα αγίων ενώ ρωτούν να μάθουν το κόστος της απόδοσης τιμών στο Άγιο Φως και στο λείψανο της Αγίας Βαρβάρας.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ είπε...
Το σωστό είναι, το άγιο Φως να μην έρχεται καθόλου, αφού έτσι υπονοείται, ότι το φως του Π. Τάφου είναι πιο άγιο από το φως των υπόλοιπων αγίων τραπεζών, τη νύκτα της Ανάστασης.
Αν όμως θεωρηθεί πιο άγιο, τότε να του αποδίδονται τιμές αρχηγού των άλλων αγίων φώτων...

(και όχι βέβαια αρχηγού κράτους και ποιου κράτους, μήπως της άνω Ιερουσαλήμ; Και υποδεχόμαστε την άνω Ιερουσαλήμ με χλαμπατσίμπαλα; Γιατί η κάτω Ιερουσαλήμ, πράγματι είναι για τα πανηγύρια!).
P. MICHALOPOULOS είπε...
Λέτε… «Το σωστό είναι, το άγιο Φως να μην έρχεται καθόλου, αφού έτσι υπονοείται, ότι το φως του Π. Τάφου είναι πιο άγιο από το φως των υπόλοιπων αγίων τραπεζών, τη νύκτα της Ανάστασης.»
Σωστά αυτά που λέτε!
Αλλά η τοπική μας Εκκλησία (η ελληνική δεσποτοκρατία, το παπαδαριό γενικά), αρέσκεται στα παραμύθια, αρέσκεται στο να κοιμίζει το ποίμνιο με τάχα θαύματα, να έχει δολώματα για να προσελκύει τους πιστούς στο παγκάρι.
Από την άλλη, είναι και το εθνικό θέμα σε προτεραιότητα ώστε να καλλιεργείται αυτή η απάτη… Δηλαδη στο να κρατήσουμε ελληνικά τα προσκυνήματα εκεί, με το παραμύθι ότι μόνο ένας Έλληνας και ορθόδοξος είναι άξιος να κατεβάζει το άγιο φως (έτσι διαδίδουν οι άθλιοι, ότι το φως αυτό έρχεται από τον ουρανό), άρα αληθινή η δική μας πίστη, άρα τρέξτε αφιονισμένοι θρησκευτικοί τουρίστες εκεί, για να δείτε το θαύμα… Άρα πολύ χρήμα για όλους εκεί, και για τους αιρετικούς (Κόπτες και Αρμένιους που συμμετέχουν στο σόου), άρα πολύ χρήμα, και, για το κράτος του Ισραήλ… Άρα πρόσθετο κηρός για τον πατριάρχη Ιεροσολύμων και μόνιμη εδραίωση στην καρέκλα του!
P. MICHALOPOULOS είπε...
Λέτε… «Αν όμως θεωρηθεί πιο άγιο, τότε να του αποδίδονται τιμές αρχηγού των άλλων αγίων φώτων»
Δηλαδη;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ είπε...

Σημαίνει, ότι αποδίδονται τιμές σε κάτι πιο άγιο, από ένα άλλο άγιο. Η παρατήρηση βέβαια δεν έχει εδώ εφαρμογή, καθότι θεολογικά το άγιο φως των Ιεροσολύμων -θέλουμε δεν θέλουμε- είναι το ίδιο άγιο με τα άγια φώτα των άλλων αγίων τραπεζών.
Αν ήταν έτσι, θα έφερναν και τον μεγάλο Αγιασμό από τα Ιεροσόλυμα, ως κάτι πιο άγιο, από τους άλλους αγιασμούς, αφού θα προερχόταν και από τον Ιορδάνη (αλήθεια, πως δεν το σκέφτηκαν ακόμη;). Να μια ωραία μπίζνα!!
Αλλά, αν πράγματι θεωρείται το άγιο Φως πιο άγιο, υπάρχει τρόπος, με τη σύγχρονη τεχνολογία, να σταλεί χωρίς κανένα κόστος. Με ακτίνες laser, κατ' ευθείαν στην εδώ Εξαρχία!!! Πως δεν το σκέφθηκαν; Δεν το σκέφθηκαν, ούτε θα το σκεφτούν, γιατί θα εκλείψει όλος αυτός ο "τζερτζελές", με τις μουσικές και τις παράτες και τον (ψε)Κα(σ)μμένο!!!
http://xairete.blogspot.gr/2015/05/blog-post_81.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: