Κυριακή 10 Μαΐου 2015

ΣΧΟΛΙΟ… Επίκαιρο, σήμερα Κυριακή (επί κυβερνήσεως Τσίπρα, παρακαλώ!) που κουβαλάμε μια μούμια του Βατικανού στην Ελλάδα (με τιμές αρχηγού κράτους), για να την προσκυνήσουμε… Τάχα ότι ανήκει στην αγία Βαρβάρα…

Panagiotis Michalopoulos
3 ώρες πριν
Ο «Επισκέπτης», ο εκλεκτός συνεργάτης μας, είπε…
Υπάρχουν απαντήσεις στο ερώτημα πώς βρέθηκαν κάποια λείψανα στα χέρια των παπικών, μία δε εξειδικευμένη δίνεται στο πρώτο σχόλιο. Είτε από δωρεές είτε κυρίως από αρπαγές και κλοπές, μέσω των σταυροφοριών και της φραγκοκρατίας στην Ελλάδα.
Δεν υπάρχουν όμως απαντήσεις στο ερώτημα αν οι εξυπνότατοι και ενίοτε παμπονηρότατοι Βυζαντινοί δώρησαν ή άφησαν τους σταυροφόρους να αρπάξουν τα γνήσια λείψανα ή είχαν φροντίσει προηγουμένως να τα... αλλάξουν με "μαϊμού" (κοινά οστά τάφων εμποτισμένα με αρώματα) ή αν οι ίδιοι οι σταυροφόροι επιστρέφοντας, πάνω στη λειψανομανία τους, εκόμιζαν συνειδητά και "πλαστά" οστά από κοινούς τάφους, για να τα μοσχοπουλήσουν ως λείψαν αγίων.
Επίσης δεν υπάρχουν πάντοτε απαντήσεις στο μεγαλύτερο ερώτημα: Όχι ποια και τι είδους (γνήσια ή maimou) λείψανα έκλεψαν οι παπικοί, αλλά... τι λείψανα μας δίνουν ! Επιστρέφουν τα γνήσια που άρπαξαν (ή τους "δωρίσαμε" (!)) ή maimou !
ΧΑ !
Ποιος μας πείθει ότι δεν κρατάνε τα "κατά τη γνώμη τους" γνήσια και μας δίνουν κάποια μαϊμού;
Θυμόμαστε προ ετών ότι θα μας έδιναν το λείψανο του Αγ. Γρηγορίου του θεολόγου, αλλά ... αυτό το ευλογημένο βρισκόταν στη Νέα Καρβάλη Καβάλας! Και τότε, θυμήθηκαν, ότι ... ναι δεν είχαν όλο το σκήνωμα αλλά μερικά οστά!
Ποιος δε ο σκοπός των τόσων επιστροφών; Γίναμε φιλαράκια; Από πότε;
Vasiliki Karagiannopoulou

οταν ειχαμε ερθει στην αθηνα για την ιεροσολυμιτισα τη δευτερη φορα ειχαμε δωσει ραντεβου να συνσντηθουμε εξω απο την αγγλικανικη εκκλησια. εφτασα απ τις πρωτες και μη εχοντας τι να κανω διαβαζα τις ανακοινωσεις στη πορτα της "εκκλησιας " τους! και τι διαβαζω; δεχομαστε ελεγε δωρεες για να αποκτησετε κομματι απο το λειψανο του ταδε αγιου δε θυμαμαι ποιον αναφεραν.
(1 ώρα πριν)
Panagiotis Michalopoulos
Οι αγγλικανοί δεν νομίζω να ασχολούνται με λείψανα. Κάτι άλλο θα έλεγε η ανακοίνωση, και δεδομένου ότι οι ανακοινώσεις εκεί γίνονται στην αγγλική γλώσσα, μάλλον δεν θα καταλάβατε καλά τι έλεγαν. Άλλωστε ο ναός κλειδώνεται, και δεν μπορεί να μπει κανείς στο προαύλιο για να περιμένει κάποιον.
Ακόμα να πω, ότι η οδός φιλελλήνων δε προσφέρεται για ραντεβού! Γιατί δεν διαλέξατε τον διπλανό χώρο, εκεί που είναι η ρωσική εκκλησία, εκεί που υπάρχει και μεγάλο προαύλιο, μπροστά στα γραφεία του Μποδοσάκη;
Τέλος, τι δουλειά είχατε έρθετε στην Αθήνα και να τρέχετε να προσκυνήσετε μια εικόνα;
Θυμάμαι τότε, επί αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου ότι γινόταν ο χαμός στη μητρόπολη. Σκοτωνόταν ο κόσμος (βρισιές, καυγάδες, σπρωξίματα κλπ) για να περάσει μέσα στο ναό και να προσκυνήσει. Έγινε δε μεγάλη κατακραυγή τότε για τα τερτίπια αυτά του Χριστόδουλου, και αυτός αναγκάστηκε να την αποσύρει μια ώρα νωρίτερα την εικόνα από τον ναό. Και τότε, ο κόσμος συνέχιζε να μπαίνει στο ναό… Και μη έχοντας την εικόνα, προσκυνούσαν και ασπάζονταν το τραπεζάκι με το πετσετάκι, πάνω στο οποίο βρισκόταν η εικόνα!
Η θρησκοληψία, η ειδωλολατρία, η ανοησία, σε όλο τους το μεγαλείο!

(5 λεπτά πριν)
https://www.facebook.com/groups/330486940357387/permalink/862497150489694/


ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Marilia Mari 
Όπως και να είναι, η Αγία Βάρβαρα ας είναι βοήθεια μας. 
Σχόλια περιττά
Panagiotis Michalopoulos
Και βέβαια «τα λόγια είναι περιττά», που λέει και το τραγούδι! 
Και βέβαια η αγία Βαρβάρα μπορεί να σε βοηθήσει, αν το ζητήσεις στην προσευχή σου! 
Και βέβαια είναι περιττό, να πας να τσαλαπατηθείς (να υποστείς και κάποιο αντρικό πισωκολλητό σπρώξιμο, ή κάποιο πιο χοντρό χούφτωμα ενδεχομένως -στο στριμωξίδι) για να προσκυνήσεις μια μούμια παπικής προέλευσης! Χα! 
Καλημέρα Marilia Mari :-)
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=886105188118828&set=pb.100001580668005.-2207520000.1431245085.&type=3&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια: