Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Εσείς, χαϊδέψατε τη μάσκα της αγίας Βαρβάρας;

Panagiotis Michalopoulos
Εσείς, χαϊδέψατε τη μάσκα της αγίας Βαρβάρας;
Σοφία Κατωμέρη
Λες να θυμωσει η Αγια που δεν πηγα; 
Καλημερα Παναγιωτη μου!!
Panagiotis Michalopoulos
Μάλλον θα λυπόταν η αγία, αν πήγαινες κι εσύ σε αυτό το παπικορθόδοξο καρναβάλι που την γελοιοποίει και αυτήν και την πίστη του Χριστού για την οποία η ίδια μαρτύρησε! 
Καλημέρα Σοφία! :-)
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/889433807785966

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ: 
Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015

Σκοτωμός! «Της πουτάνας το κάγκελο» σήμερα, στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», με τη μεταφορά εκεί -για δυο μόνο ώρες, του παπικού κουτιού που περιέχει τάχα κόκκαλο της αγίας Βαρβάρας! Χα!


stavroula είπε...
Πρεπει να ζειτε σε μια πολυ σουρεαλιστικη χωρα, δεν εξηγειτε αλλιως
Καλο Σαββατοκυριακο και παλι

(16 Μαΐου 2015 - 3:58 π.μ.)
 

P. MICHALOPOULOS είπε...
Είδες Σταυρούλα τι κακό έχει κάνει χρόνια τώρα, το θρησκευτικό κατεστημένο στον τόπο μας… Όλος αυτός ο συρφετός που λέγεται κρατική Εκκλησία; Τα λεγόμενα χριστιανικά σωματεία, η δεσποτοκρατία, ο δημοσιοϋπαλληλισμός των παπάδων…
Πόσο έχουν υπνωτίσει όλοι αυτοί αυτόν τον λαό… Και πως τον καθοδηγούν -σέρνοντας τον από τη μύτη, σε τέτοιες εκδηλώσεις θρησκοληψίας… 

Μόνο και μόνο για να δικαιολογήσουν την παρουσία τους, για να δείξουν ότι έχουν εξουσία πάνω σε τόσες ψυχές… Είδες;
(16 Μαΐου 2015 - 8:10 π.μ.
)
http://xairete.blogspot.gr/2015/05/blog-post_50.html

ΣΧΕΤΙΚΟ:

ΣΧΟΛΙΑ:
15.5.2015 / ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ WEB
Ουρές για τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας στον «Άγιο Σάββα» (Photos)

Panagiotis Michalopoulos
Βατικανό –παπικά λείψανα- αγία Βάρβαρα
(20 αναρτήσεις) ΕΔΩ:
http://xairete.blogspot.gr/search/label/BENETIA-AGIA-BARBARA

Vassia Papadimitriou

Δεν υπρχουν παπικα και μη λειψανα. Ολα τα ιδια ειναι.
 

Panagiotis Michalopoulos
Ο «Επισκέπτης», ο εκλεκτός συνεργάτης μας, είπε…
Υπάρχουν απαντήσεις στο ερώτημα πώς βρέθηκαν κάποια λείψανα στα χέρια των παπικών, μία δε εξειδικευμένη δίνεται στο πρώτο σχόλιο. Είτε από δωρεές είτε κυρίως από αρπαγές και κλοπές, μέσω των σταυροφοριών και της φραγκοκρατίας στην Ελλάδα.
Δεν υπάρχουν όμως απαντήσεις στο ερώτημα αν οι εξυπνότατοι και ενίοτε παμπονηρότατοι Βυζαντινοί δώρησαν ή άφησαν τους σταυροφόρους να αρπάξουν τα γνήσια λείψανα ή είχαν φροντίσει προηγουμένως να τα... αλλάξουν με "μαϊμού" (κοινά οστά τάφων εμποτισμένα με αρώματα) ή αν οι ίδιοι οι σταυροφόροι επιστρέφοντας, πάνω στη λειψανομανία τους, εκόμιζαν συνειδητά και "πλαστά" οστά από κοινούς τάφους, για να τα μοσχοπουλήσουν ως λείψαν αγίων.
Επίσης δεν υπάρχουν πάντοτε απαντήσεις στο μεγαλύτερο ερώτημα: Όχι ποια και τι είδους (γνήσια ή maimou) λείψανα έκλεψαν οι παπικοί, αλλά... τι λείψανα μας δίνουν ! Επιστρέφουν τα γνήσια που άρπαξαν (ή τους "δωρίσαμε" (!)) ή maimou !
ΧΑ !
Ποιος μας πείθει ότι δεν κρατάνε τα "κατά τη γνώμη τους" γνήσια και μας δίνουν κάποια μαϊμού;
Θυμόμαστε προ ετών ότι θα μας έδιναν το λείψανο του Αγ. Γρηγορίου του θεολόγου, αλλά ... αυτό το ευλογημένο βρισκόταν στη Νέα Καρβάλη Καβάλας! Και τότε, θυμήθηκαν, ότι ... ναι δεν είχαν όλο το σκήνωμα αλλά μερικά οστά!
Ποιος δε ο σκοπός των τόσων επιστροφών; Γίναμε φιλαράκια; Από πότε;

http://xairete.blogspot.gr/2015/05/panagiotis-michalopoulos_13.html

Panagiotis Michalopoulos
ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΜΑΣ, ΕΙΠΕ:
Η πρώτη Αγία Σοφία του Μ.Κων/νου δεν είχε εικόνες (η αγ.Σοφία του Θεοδοσίου, που υπάρχει σήμερα είναι η τρίτη αγία Σοφία). Μέχρι τα χρόνια του Μ.Κων/νου, την εποχή του Θεοδοσίου και ιδίως των διαδόχων του (μετά το 395 μ.Χ.) δεν υπήρχε η αγιολατρεία με τη σημερινή έννοια, δεν υπήρχαν εικόνες αγίων ούτε λατρεία και θαύματα εικόνων, δεν υπήρχαν ούτε εορτές αγίων ούτε παρακλήσεις σε αγίους ούτε πανηγύρια προς τιμή αγίων, ούτε λατρεία στην Παναγία ή εικόνες της Παναγίας ή θαύματα εικόνων της Παναγίας. Και φυσικά ούτε εικόνες του Χριστού. Αρχικά οι χριστιανοί ως γιορτές είχαν μόνο το Πάσχα (Ανάσταση) και την κάθε Κυριακή και μετέπειτα γιόρταζαν και τα Χριστούγεννα, δεν είχαν άλλες γιορτές. Βέβαια τιμή στους μάρτυρες και η μνήμη τους, στους τάφους π.χ. στις κατακόμβες δικαίως υπήρχε, διότι θυσιάστηκαν για το Χριστό, αλλά δεν υπήρχε αγιολατρεία, δεν υπήρχε λειψανολατρεία. Δεν διαβάζουμε δηλ. στις πράξεις ότι οι χριστιανοί πήραν τα λείψανα του Πρώτου Μάρτυρα του Στεφάνου και τα προσκυνούσαν!
Όταν διαβάζουμε τα λόγια του μητροπολίτη Ιωαννίνων: "...Δυστυχώς, ο χριστιανισμός έχει φορτωθεί πάρα πολύ με ειδωλολατρισμό... Δυστυχώς, η ιστορία με τα κειμήλια είναι παλιά. Από τότε που η Εκκλησία έγινε θρησκεία..."
αναρωτιόμαστε, από ποια εποχή κι έπειτα η εκκλησία έγινε "θρησκεία" και πότε φορτώθηκε με ειδωλολατρισμό ο χριστιανισμός, όπως λέγει ο μακαρίτης λόγιος μητροπολίτης;
Απάντηση: Από τα χρόνια μετά το 313 μ.Χ. που εκδόθηκε από τον Μ. Κων/νο το διάταγμα των Μεδιολάνων και ιδίως από τον Θεοδόσιο και τους διαδόχους του μετά το 395 μ.Χ. (ως την εποχή μας). Τότε, μαζικά προσήλθαν στο χριστιανισμό χιλιάδες ακατήχητοι πολυθεϊστές ειδωλολάτρες μόνο και μόνο για να έχουν τα προνόμια των χριστιανών, μη αποχωριζόμενοι όμως τα πολυθεϊστικά ειδωλολατρικά τερτίπια τους που τα κουβάλησαν και τα ενσωμάτωσαν, τα επέβαλαν στην εκκλησία.
Στις σελ. 198 κ.ε. του Α΄ τόμου του δίτομου έργου "Η Αυτοκρατορία της Κωνσταντινουπόλεως" γράφει ο ιστορικός κος Σαράντος Καργάκος:

"...Ἑπειδή η κυρίαρχη Εκκλησία έπρεπε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της λαϊκής ψυχής, που είχε εθιστεί στην πολυ-λατρεία και για να μην εκπέσει σε ειδωλολατρεία, ο Θεοδόσιος προχώρησε σε ένα τολμηρό βήμα: την αγιολατρεία. Όλοι οι χώροι της Ρώμης που είχαν μαρτυρήσει οι αγωνιστές της πίστης ανακηρύχτηκαν προσκυνηματικοί τόποι και καθαγιάστηκαν. Τα λείψανα των μαρτύρων περιεδύθηκαν με ένα πέπλο ιερότητος και έγιναν αντικείμενο λατρείας. ήσαν μάλιστα δείγματα θείας προστασίας για κάθε πόλη που τα φιλοξενούσε. Και επειδή η νέα πρωτεύουσα (Κων/λη) δεν είχε τον πλούτο της Ρώμης σε λείψανα μαρτύρων, οι αυτοκράτορες φρόντισαν να την πλουτίσουν με αφθονία λειψάνων* όπως τα οστά του Αγίου Ανδρέα, του Αγίου Λουκά, του Αγίου Τιμοθέου αλλά και την τέφρα του προφήτη Σαμουήλ. Έτσι η ΚΠολη έλαβε, στη συνείδηση των κατοίκων της την ιερότητα των λειψάνων αυτών.**
Επί των διαδόχων του Θεοδοσίου αρχίζει επίσημα η λατρεία των τοπικών και ευρύτερου βεληνεκούς αγίων. Ακολούθως, η θαυματοποιϊα ενίσχυσε το πάθος για την απόκτηση ιερών λειψάνων. Η θαυματοποιϊα και οι ενοραματισμοί έγιναν συστατικό της χριστιανικής λατρείας με ό,τι αυτό (θετικό ή αρνητικό) συνεπάγεται..."
*Τα λείψανα ήταν ένα είδος "φυλακτού" για τις πόλεις και γι΄ αυτό επί αιώνες ήκμασε το "λειψανεμπόριο" που νόθευσε και νοθεύει την γνησιότητα της χριστιανικής πίστης.
** Πάντως ο πρώτος που κατανόησε τη σημασία των ιερών λειψάνων ήταν ο ιδρυτής της ΚΠόλεως, ο Μ.Κωνσταντίνος, ο οποίος στο Ναό των Αγίων Αποστόλων άρχισε να συγκεντρώνει τα λείψανα των πρώτων μαθητών του Χριστού."
http://xairete.blogspot.gr/2015/05/blog-post_29.html


15.5.2015 / ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ WEB
Ουρές για τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας στον «Άγιο Σάββα» (Photos)
https://www.facebook.com/topontiki/posts/10153303370545798

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σας, χαίρετε. Αν και το θέμα "λειψανολατρεία" και "λειψανολαγνεία" είναι "ταμπού" επτασφράγιστο με την σιωπή, σκοταδισμό, αμάθεια και πολιτικο-θρησκευτική και εμπορική σκοπιμότητα 16 αιώνων, κάποιοι τολμούν να αναφέρονται είτε στη γνησιότητα ή μη κάποιων λειψάνων, είτε στη σκοπιμότητα των επιστροφών τους από τους παπικούς. Να αναζητήσουμε μερικές σχετικές αναφορές από βιβλία, ομιλίες, ή από το διαδίκτυο;

http://apotixisi.blogspot.gr/2011_04_24_archive.html Διαβάζουμε:
«… Πολλά από τα λεγόμενα «λείψανά» τους, είναι ψεύτικα! Κατά τις σταυροφορίες, όταν οι Λατίνοι έρχονταν στην Ανατολή, για να μη αρπάξουν πραγματικά άγια λείψανα, έπαιρναν ψεύτικα. Οι Ορθόδοξοι
τοποθετούσαν στις λειψανοθήκες των ναών και των μοναστηριών τους, ως«λείψανα αγίων», ανθρώπινα οστά από τα νεκροταφεία!
Τα οστά αυτά έπαιρναν οι σταυροφόροι και τα μετέφεραν στη Δύση ως «άγια λείψανα»!

Κείμενο του π. Μ. από http://analogion.com/forum/showthread.php?t=17361

«... Οι Σταυροφορίες - επιδρομές των Δυτικών, με τις αρπαγές και τις αγοραπωλησίες κειμηλίων, θησαυρών και ιερών λειψάνων από την μέχρι τότε αμιγώς σχεδόν Ορθόδοξη Ανατολή είχε πολλές "παρενέργειες" όσον αφορά την διάσωση και την ιστορία των ιερών λειψάνων των Αγίων μας, και οι Δυτικοί εκείνη την εποχή υπήρξαν σε μεγαλύτερο βαθμό οι υπεύθυνοι για την ιστορία αυτή, σε σχέση με τους Ορθοδόξους... Την εποχή εκείνη στη Δύση επεκράτησε ένα κλίμα λειψανολαγνείας (όσο κι αν "χτυπάει" άσχημα η λέξη, είναι η μόνη που αποδίδει την κατάσταση) το οποίο άγγιξε τα όρια της ειδωλολατρίας. Η απόκτηση ενός τμήματος ιερού λειψάνου ήταν "must" και δι' αυτής εθεωρείτο ότι ο κάτοχος εξασφάλιζε ευλογία, υγεία, κέρδη κ.ο.κ. Δυστυχώς η παπική εκκλησία όχι μόνο ανέχτηκε, αλλά σε πολλές περιπτώσεις ευνόησε το κλίμα αυτό για εισπρακτικούς λόγους... Η αγοραπωλησία και το εμπόριο ιερών λειψάνων ήταν καθημερινή και ανεκτή πρακτική, η οποία πέρασε έως ένα βαθμό και στην Ανατολή. Π.χ. ας θυμηθούμε ότι το άφθορο, ιερό λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνος αποτελούσε τμήμα της προίκας της κόρης κάποιου ιερέως και τελικά κατέληξε στην Κέρκυρα...
Εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση διάφοροι επιτήδειοι άρχισαν να "βαπτίζουν" και να πωλούν ως ιερά λείψανα κάθε είδους οστά με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε πλέον ποιο φερόμενο ως απότμημα ιερού λειψάνου του τάδε Αγίου είναι γνήσιο ή όχι.
Μια περιήγηση στο ebay.com με σχετική αναζήτηση θα σας δώσει ένα πλήθος δημοπρασιών που αφορούν σε "λείψανα αγίων" μέσα σε μικροσκοπικές λειψανοθήκες, μεταξύ των οποίων θα βρείτε και προσχισματικούς Αγίους. Κάποιες φορές θα δείτε λοιπόν αποτμήματα από λείψανα Αγίων των οποίων εμείς ξέρουμε ότι τα ιερά λείψανα έχουν διασωθεί ολόκληρα και ατεμάχιστα κάπου στον ορθόδοξο χώρο. Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις όπου βρίσκουμε δυο δεξιά χέρια του ιδίου Αγίου.
Τραγελαφικά και ευτράπελα στην όλη ιστορία, ενδεικτικά του κλιμάτος που ανέφερα στην αρχή: Στην Ιταλία εκτός από την περίφημη και αμφισβητούμενη από όλους Σινδόνη του Τορίνο φυλάσσονται σε λειψανοθήκες μετάξύ των άλλων ...

1) ένα φτερό (!) του Αρχαγγέλου Γαβριήλ που έπεσε κατά τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου (μου θυμίζει το ανέκδοτο "λαγέ μαδάς;;;")
2) φιαλίδια που περιέχουν το αίμα, τον ιδρώτα και την ... ανάσα (!!!) του Κυρίου...
3) η ακροβυστία του Κυρίου (ως γνωστόν ο Κύριος περιετμήθη). Υπάρχουν μάλιστα περισσότερες από μια ακροβυστίες (τρεις-τέσσαρες αν θυμάμαι καλά) σε διάφορους ναούς, οι οποίες διεκδικούν την γνησιότητα... Πονεμένη η ιστορία λοιπόν των ιερών λειψάνων... Δεν μας έφταναν οι λεηλασίες, οι απώλειες, οι αρπαγές, υπήρξε και η ... πλαστογραφία...»

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=Fd-3se8OFM8
Tίτλος βίντεο «απάτη λειψάνων του Βατικανού».

π. Αυγουστίνος: «…Τιμώ τα λείψανα! Αλλά τιμώ τα λείψανα τα αληθινά. Διότι δεν θέλω ποτέ, να μην πάθωμεν ό,τι επάθαμεν μέσα στο Βατικανόν. Διότι ξέρετε ότι τα υπόγεια του Βατικανού είναι γεμάτο από κόκκαλα, κόκκαλα ΔΗΘΕΝ αγίων! Ό,τι μάζεψαν χρόνια ολόκληρα κάτω στα υπόγεια του Βατικανού υπάρχουν τα λείψανα ποικίλων ψευδών και αγίων, έχομεν υπόνοιαν σοβαρά ότι ο πάπας κρατάει τα πραγματικά λείψανα και μας δίδει τα ψευδή λείψανα διά να μας απατήση! (φωνές από το ακροατήριο: Αίσχος! Αίσχος!) π. Αυγουστίνος: Κάτι επ΄αυτού, κάτι επ’ αυτού, δεν θέλω να σκανδαλίσω τας ψυχάς σας, διότι μια ψυχή που πιστεύει, και αν ακόμα το λείψανον δεν είναι πραγματικόν, εάν πιστεύει εις το λείψανον, έχει την χάρι του θεού. Αλλά δεν θέλω να γίνωμεν θύματα απάτης του Βατικανού το οποίον αδειάζει τας αποθήκας του και σκορπίζει δεξιά κι αριστερά και κρατεί τα πραγματικά λείψανα! Κάτι επ’ αυτού, σπουδαίο , είπε ο Τωμαδάκης, ο καθηγητής της Φιλοσοφίας, ο οποίος εμέτρησε κάτω τας κεφαλάς και τας χείρας και απέδειξε ότι εκεί μέσα υπάρχει μία μεγάλη απάτη. Δι΄αυτό ημείς οι ορθόδοξοι, οι πραγματικώς, τιμώμεν τα λείψανα των αγίων, όπως είναι πραγματικόν λείψανον του αγίου Νεκταρίου, όπως είναι πραγματικόν λείψανον του αγίου Διονυσίου, όπως είναι πραγματικόν λείψανον του αγίου Σπυρίδωνος, όπως είναι πραγματικόν λείψανον του αγίου Γερασίμου, αλλά αμφιβάλλω για τα λείψανα, επαναλαμβάνω, τα οποία ξεφουρνίζουν τα υπόγεια του Βατικανού…».

Ανώνυμος είπε...

ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Ἀθηνῶν Χρυσόστομος ὁ Β γράφει:

«Κατά τήν ἀνακομιδήν τῶν ἱερῶν λειψάνων τοῦ ἁγίου Ἰσιδώρου ἐκ Βενετίας εἰς Χίον, ὁπόθεν ὑπό τῶν Σταυροφόρων ἀνιέρως ἀνηρπάγησαν, ὁ …Μητροπολίτης Πειραιῶς κ. Χρυσόστομος… εἶπεν, ἐν συνεδρίᾳ τῆς Ἱερᾶς Συνόδου, ὅτι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΥΣΗ Η ΑΝΙΕΡΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΙΣ ΑΓΙΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ὧν μάλιστα ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΟΥΔΕΙΣ ΜΑΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ. Τότε ἡ ταπεινότης μου ἐπρότεινα ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΗ ΕΙΣ ΤΟ ΕΞΗΣ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΖΗΤΗΣΙΣ ΑΓΙΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ, ἵνα μένωσι ταῦτα εἰς τούς νῦν κατόχους αὐτῶν, πρός μαρτυρίαν αἰώνιον τῆς βαρβαρότητος, τῶν ἁρπακτικῶν των διαθέσεων καί τοῦ ἀκαθέκτου μίσους ἐναντίον ἡμῶν τῶν ἐν Χριστῷ ἀδελφῶν των».


Πηγή - και άλλες πληροφορίες για το θέμα "επιστροφή λειψάνων από τους παπικούς" από τον θεολόγο κ.Π.Σ. :
http://paterikiparadosi.blogspot.gr/2014/03/blog-post_24.html


P. MICHALOPOULOS είπε...

Ευχαριστούμε θερμά!