Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Γέμισε η οθόνη της τηλεόρασης χθες, σε ζωντανή εκπομπή του ΡΙΚ, από την παρουσία της Α.Π. του Μητροπολίτου Ταμασού κ.κ. Ησαΐα! Ο μπούλης κύπριος Δεσπότης, μίλησε και για το «άγιο φως»!..

Γέμισε η οθόνη της τηλεόρασης χθες, σε ζωντανή εκπομπή του ΡΙΚ, από την παρουσία της Α.Π. του Μητροπολίτου Ταμασού κ.κ. Ησαΐα!
Το Α.Π., δεν σημαίνει Αυτού Παναγιότητα, αλλά Αυτού Πανιερότητα…
Ὁ Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, λοιπόν, απαντώντας σε ερώτηση τηλεθεατή για το «άγιο φως των Ιεροσολύμων», είπε ότι πιστεύει πως πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο θαύμα, και αυτό διότι έχει διαβάσει λέει διάφορες σχετικές επιστημονικές μελέτες.
Καταλάβατε; Οι μελέτες, του είπαν ότι κάθε χρόνο το Πάσχα, γίνεται εκεί ένα θαύμα κατά παραγγελία, με τον Χριστό να ανασταίνεται το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου! 12 να είναι η ώρα (που βγαίνουν τα φαντάσματα) και δεν πειράζει αν είναι μεσάνυχτα (όπως το κάνουμε εμείς εδώ) ή μεσημέρι, όπως αυτοί!
Και ποιο είναι το θαύμα! Ότι τάχα λέει έρχεται το φως από τον ουρανό! Ενώ η προσευχή του πατριάρχη δεν έχει τέτοιο αίτημα! Ότι τάχα ανάβουν μόνα τους τα κεριά του πατριάρχη! Ενώ στην προσευχή του αυτός, παρακαλεί να αγιάσει ο θεός το υπάρχον φως, τη φλόγα στην ακοίμητη καντήλα του τάφου από την οποία και ανάβει τα κεριά του.
Ξεδιάντροπα λοιπόν ο Μπούλης μας, ο επιστήμονας Κύπριος Δεσπότης, ο «ορθόδοξος» κ. Ησαΐας, μιλάει για θαύμα, κάτι που δεν το ισχυρίζεται ούτε αυτό το ίδιο το πατριαρχείο Ιεροσολύμων!

Δεν το ισχυρίζεται ούτε η ακολουθία του πατριάρχη στον τάφο, η αιρετική ακολουθία του, με την οποίαν συμπροσεύχεται, δηλαδη ο Κόπτης Πατριάρχης και ο Αρμένιος Πατριάρχης με τον οποίον μάλιστα είναι πλάι –πλάι «ο δικός» μας μέσα στον τάφο, και προς τον αυτόν –το συνεταιράκι του στη φιέστα, δίνει πρώτα από όλους το λεγόμενο άγιο φως!
Έτσι λοιπόν, με τέτοια παραμύθια οι παπάδες μας, οι φανατικοί λάτρεις του «αγίου φωτός» συντηρούν την θρησκοληψία, μαζεύουν οπαδούς, κερδίζουν χρήμα και… χοντραίνουν! Χα!


2 σχόλια:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ είπε...

Ειδοποίησε τον μπούλη, ότι αν γνωρίζει ανάγνωση, να διαβάσει την τελετή αφής του Πατριαρχείου, όπου ΔΕΝ αναφέρεται θαύμα εξ ουρανού, αλλά θαύμα μετατροπής του φωτός της κανδήλας σε φως άγιο.

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ευχαριστούμε θερμά για το σχόλιο σας, φίλτατε κ. Καρδάση μας!
Καλό Πάσχα, σας εύχομαι, καλή Ανάσταση!
Χρόνια πολλά, να χαίρεστε την ευλογημένη οικογένεια σας! :-)