Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Αν δεν είχε προδώσει ο Ιούδας τον Χριστό, τι θα μπορούσε να συμβεί μετά;

Panagiotis Michalopoulos
Αν δεν είχε προδώσει ο Ιούδας τον Χριστό, τι θα μπορούσε να συμβεί μετά; https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10202943497548049&set=a.3274030229232.109206.1821738589&type=1&theater
ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο Στέφανος Σ. Χόντος, έγραψε...
45 λεπτά πριν
Καλή Ανάσταση στις ψυχές μας!
ΣΧΟΛΙΑ:

Panagiotis Michalopoulos
Ερώτηση: Τι θα γινόταν αν ο Ιούδας δεν είχε προδώσει τον Χριστό;
Στέφανος Σ. Χόντος

ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ... ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ, ΟΜΩΣ, ΠΩΣ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ.... ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΕΜΑΤΟΙ ΠΑΘΗ, ΕΓΩΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ.... ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΑΔΕΡΦΕ...!!!
Panagiotis Michalopoulos

Και βέβαια, δεν εκτελούσε σχέδιο του θεού, άλλα του διαβόλου ο Ιούδας με την προδοσία του. Δεν ήταν το κισμέτ του, δεν ήταν ανεύθυνος! Ο Κύριος με την αγάπη του, προσπάθησε να τον αποτρέψει διότι αν τον πρόδιδε τότε αυτός, o Ιούδας, «καλύτερα να μην είχε γεννηθεί»!
Τον είχε στο στενό κύκλο του, στους 12 μαθητές, κι όχι στους άλλους 70 ή στους άλλους 500. 

Τον έστελνε και αυτόν μαζί με τους άλλους 11 να κηρύττει και να θαυματουργεί! 
Στον μυστικό δείπνο, τον είχε -τιμητικά, δπλα του! 
Όταν τους είπε ο Χριστός κάποιος θα με προδώσει, ρώτησε και ο Ιούδας «μήπως εγώ Κύριε;», και σε αυτόν ο Ιησούς είπε: «Ξέρεις, εσύ!». 
Και φυσικά, τον κοινώνησε και αυτόν μαζί με τους άλλους 11 μαθητές. Και αυτός μετά, πήγε και τον πούλησε -αδιαπραγμάτευτα, στην τιμή αγοράς ενός απλού δούλου τον Κύριο!
Οπότε το ερώτημα παραμένει: Τι θα γινόταν αν ο Ιούδας δεν είχε προδώσει τον Χριστό;
Marina Kourmoulaki

Δεν γινοταν να μη γινει αυτο γιατι ετσι ειναι η ζωη μας!
https://www.facebook.com/stefanos.hondos/posts/10205379008387992

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος έπρεπε να μείνει στην ιστορία σαν ο προδότης, για να ακολουθηθεί το Θείον σχεδιο...δεν ειμαι και πολύ σίγουρη για το ποσοι απο τους 12 θα επέλεγαν αυτό τον δρόμο....Ίσως αυτός με την περισσότερη Αγάπη. ... (απλά τροφή για σκέψη. ..)

P. MICHALOPOULOS είπε...

Τι μας λέτε, καλή μας φίλη;
Ότι ο Ιούδας έκανε αυτό που «έπρεπε»; Ότι τελικά συνεργάστηκε με το θεό για την εφαρμογή του σχεδίου του; Να δολοφονηθεί δηλαδη ο γιος του ο αγαπητός;
Αυτό θυμίζει κάπως σκηνές από ταινίες με θέμα την άγρια Δύση… Με τον επαγγελματία πιστολέρο, τον πληρωμένο από τον Μεγάλο να εκτελεί για λογαριασμό του, για τα σχεδία του.
Εγώ έχω ακόμα την απορία: Αν ο Χριστός με όλη αυτήν την αγάπη του κατάφερνε να αποτρέψει τον Ιούδα, δεν υπήρχε άλλο σχέδιο του θεού για τη σωτηρία μας;

P. MICHALOPOULOS είπε...

Δεν κατάλαβα αγαπητή Ευσταθία, ότι ήταν δικό σου το σχόλιο, διότι δεν έγραψες όνομα, και ήρθε σαν ανώνυμο. Το είδα αμέσως όμως, και αμέσως το δημοσίευσα. Έγραψα δε και μια απάντηση.
Ελπίζω δε, να έχουμε και άλλα σχόλια παρόμοιου προβληματισμού, ώστε να αλληλο-διαφωτιστούμε καλύτερα πάνω στο θέμα αυτό.
Αλλά και αυτό που λες τώρα στο νέο σου μήνυμα, είναι πολύ σωστό, αυτό για το πονηρό πνεύμα που τον κυρίευσε. Και η καινή διαθήκη μας λέει, ότι μπήκε ο διάβολος μέσα του! Δεν θυμάμαι να υπάρχει παρόμοια αναφορά σε όλη την αγία γραφή, για περίπτωση ανθρώπου που να έχει μπει ο διάβολος μέσα του!
Αυτή είναι η διαφορά μας, από τον Ιούδα. Εμάς, μας πειράζει απλά ο διάβολος. Και τον Κύριο πείραξε! Και μας παρακινεί στην αμαρτία να αρνηθούμε τον Κύριο, όπως έκανε και με τον Πέτρο εκείνη τη νύχτα της σύλληψης του Χριστού… Έχουμε όμως τη χάρη του θεού, που αν πέσουμε, μας οδηγεί στη μετάνοια, στην ανόρθωση.
Τη χάρη, που την έχασε εκείνη τη νύχτα ο Ιούδας, και αντί να μετανοήσει πήγε και κρεμάστηκε… Φρικτό! Έσπασε λένε μετά το κλαδί ή το σχοινί, και έσκασε στο έδαφος ξεκοιλιασμένος!
Ο θεός μαζί μας καλή μου φίλη!
Καλή Ανάσταση!
Χαίρε!