Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Πατριάρχης Ιεροσολύμων... Εκφώνως: «Γιούπι! Το έβγαλα και φέτος το άγιο φως!» (Από μέσα του: «Ποιος μου πιάνει κάτι -από πίσω, ρε γαμώτο!»)

Πατριάρχης Ιεροσολύμων... 
Εκφώνως: «Γιούπι! Το έβγαλα και φέτος το άγιο φως!» 
(Από μέσα του: «Ποιος μου πιάνει κάτι -από πίσω, ρε γαμώτο!»)

ΔΙΑΒΑΖΩ:
AthensMagazine.gr
14 ώρες πριν
Σοκαριστική ομολογία από αρχιδιάκονο του Πατριαρχείου: 

Το Άγιο Φως είναι μια απάτη! (VIDEO)
Πολλά σενάρια και πολλές απόψεις υπάρχουν γύρω από το μυστήριο του Αγίου Φωτός που γίνεται κάθε χρόνο το Μεγάλο Σάββατο στον Πανάγιο Τάφο. Πολλοί το θεωρούν θαύμα και άλλοι το αμφισβητούν.
Βρήκαμε ένα δημοφιλές βίντεο,σύμφωνα με το stroumfaki.org, στο οποίο υπάρχει μία μαρτυρία ενός αρχιδιακόνου του Πατριαρχείου, του Χαράλαμπου Κατενίδη, όπου και μαγνητοφωνήθηκε η ομολογία του (εν γνώση του) τό έτος 1965 από τόν Στυλιανό Χαραλαμπάκη όπου λέει ξεκάθαρα πως το Άγιο Φως δεν είναι θαύμα και οτι τα κεριά ανάβονται από την «ακοίμητη κανδήλα» που καίει όλο τον χρόνο στον τάφο του Ιησού.

http://www.athensmagazine.gr/portal/video/177968

ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos
Έτσι, στην παράσταση αυτή (με το "άγιο φως"), στο αιρετικο-ορθόδοξο αυτό σόου, συμμετέχουν και οι τρεις συγκάτοικοι. Ο αιρετικός Κόπτης τον συνοδεύει μέχρι την θύρα του τάφου τον «ορθόδοξο», και ο αιρετικός Αρμένιος μπαίνει μαζί του στον τάφο και προσεύχεται μαζί του! Τι πιο σατανικό, ε; Η αλήθεια του θεού με το ψέμα του διαβόλου, χέρι – χέρι! 
http://xairete.blogspot.gr/2015/04/blog-post_94.html

Giorgos Trihakis
Για περιμένετε καλοί μου κύριοι. Από περιέργεια πήγα κι εγώ κάποτε για να δω εξ ιδίοις όμμασι τα τεκταινόμενα. Τότε με φοβερή έκπληξη ανάμικτη με φρίκη είδα κάποιους να εκστασιάζονται και να φωνάζουν ότι βλέπουν διάφορα.Το φως να πετάει, άγγελοι να περιίπτανται του χώρου, σκιές να πλανώνται πάνω από τα κεφάλια του κόσμου και διάφορα μεταφυσικά. 
Εγώ φυσικά το μόνο που έβλεπα ήταν πρόσωπα σαν μαστουρωμένα βλέμματα ''φευγάτα'' και μια γενική ''χάβρα''. 
Ο καθένας λοιπόν ότι αρέσκεται βλέπει. Θέλει να δει αγγέλους, βλέπει αγγέλους, θέλει να δει φλόγες, βλέπει φλόγες, ποθεί να δει γυμνές γυναίκες, βλέπει την παναγία ολοτσίτσιδη. 
Αν αύριο ισχυριστούν κάποιοι ότι η Ιερή φλόγα της Αρχαίας Ολυμπίας ανάβει μόνη της, χάρις την παρέμβαση του Δία, θα βγει όλο το χριστεπώνυμο πλήθος και θα μιλάει για ανόητους, για ειδωλολάτρες κλπ. 
Λοιπόν επειδή η εκκλησία,που από παλιά είχε αναγκαστεί, μπροστά στην οφθαλμοφανή απάτη ,να αποσύρει αρκετά λείψανα, ήρθε νομίζω ο καιρός να παραδεχτεί την αλήθεια για το τρόπο με τον οποίον γίνεται το άναμμα της λαμπάδας και να διαφυλάξει έτσι την αξιοπιστία της, αλλά και τους πιστούς της να περιφρουρήσει από την παράκρουση. 
Μην ξεχνάμε και τον μεγάλο διδάσκαλο του γένους,τον Αδαμάντιο Κοραή που μιλούσε για ολαφάνερη απάτη και προέτρεπε το Πατριαρχείο να σταματήσει να ξεγελά τον λαό. Θέση με την οποία είχαν ταυτιστεί τότε αρκετοί ανώτεροι κληρικοί και μητροπολίτες. 
Σήμερα δυστυχώς,όσοι λένε ότι είναι πιστοί κοροιδεύουν πρώτα τον εαυτό τους και μετά τους διπλανούς τους. Είναι πιο πολύ τυπολάτρες γιατί είναι προσκολλημένοι στους κανόνες της εκκλησίας και όχι στο νόημα των ευαγγελίων. Το διαπιστώνει κανείς από τη μισαλλοδοξία που τους διακατέχει,από την ρατσιστική τους συμπεριφορά απέναντι στους ''πλησίον'', από την υποκρισία και το φαρισαισμό που εκδηλώνεται σε κάθε στιγμή της ζωής τους. 
Αν υπάρχει κόλαση, τότε οι πύλες της είναι ανοιχτές μόνο γι αυτούς.

Panagiotis Michalopoulos

Άγιο φως Ιεροσολύμων… Η χαρά του κάθε πούστη, που του πιάνουν μέσα στο στριμωξίδι τον ποπό για τα προκαταρτικά! Ουρλιαχτά ξεφωνισμένων, στο ναό της Αναστάσεως! (πρώτο βίντεο).
Δείτε τη διαφορά, και πώς ολοκάθαρο κατεβαίνει το άγιο φως, στο δεύτερο βίντεο…
http://xairete.blogspot.gr/2015/04/blog-post_72.html

https://www.facebook.com/athensmagazine.gr/posts/823374627745039

1 σχόλιο:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ είπε...

Τελετή αφής αγίου φωτός

Αγαπητέ κ. Παναγιώτη, Χριστός Ανέστη

Είναι πολύ γνωστές οι διάφορες αφηγήσεις, αλλά και τα μυθεύματα γύρω από την τελετή αφής του αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο, που επεκτείνονται ακόμη και σε απαράδεκτες καταστάσεις, όπως η βιντεοσκόπηση του -υποτίθεται- εξ ουρανού σταλέντος ακτίστου Φωτός!!!

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, παρουσιάζεται η σχετική αναλυτική περιγραφή, όπως με κάθε λεπτομέρεια καταγράφεται στη σχετική επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Εκεί καταδεικνύονται:
1/ η μεταφορά της αναμμένης ακοίμητης λυχνίας εντός του Π. Τάφου, όπου υπάρχει και σχετικό βίντεο.

2/ η απέκδυση πάσης στολής του Πατριάρχη εκ λόγων άκρας ταπείνωσης.

3/ η απουσία σωματικής έρευνας στον Πατριάρχη

4/ η λήψη «καιρού» από 8 αιρετικούς κληρικούς από τον Πατριάρχη.

5/ η εισόδευση του Πατριάρχη και του αιρετικού Αρμένιου στον Π. Τάφο.

6/ η ανάγνωση της δεητικής ευχής υπό το φως της ακοίμητης κανδήλας.

7/ το άναμμα των πυρσών του Πατριάρχη και του Αρμένιου από την κανδήλα

8/ το δόσιμο πυρσών από τον Πατριάρχη και τον Αρμένιο από σχετικές οπές του Κουβουκλίου.

9/ το άνοιγμα της θύρας του Κουβουκλίου και δόσιμο του αγίου φωτός σε αιρετικούς Κόπτες και Συροϊακωβίτες κληρικούς.

10/ η έξοδος του Πατριάρχη και των αιρετικών κληρικών από τον Π. Τάφο.

11/ το δόσιμο του αγίου φωτός στον αιρετικό εβραίο διοικητή.

12/ το δόσιμο του αγίου φωτός στους Ορθοδόξους από τον Πατριάρχη και στους αιρετικούς από τους αντίστοιχους κληρικούς.

13/ το συμπέρασμα, ότι εντός του κουβουκλίου γίνεται συμπροσευχή με αιρετικό κληρικό.

14/ εντός του ναού της Αναστάσεως συμπροσεύχονται Ορθόδοξοι με πάσης φύσεως αιρετικούς (Αρμένιους, Κόπτες, Συροϊακωβίτες, Νεστοριανούς, Λατίνους, Μουσουλμάνους κ.λπ.).

Όλα τα ανωτέρω παρουσιαζόμενα στοιχεία σκοπό έχουν να καταδείξουν το τι πράγματι συμβαίνει μέσα στο Ναό της Αναστάσεως και στον Π. Τάφο εδώ και 14 αιώνες και να ξεδιαλύνει και αποσαφηνίσει υπερβολές, στρεβλώσεις και μύθους, που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Κατακλείοντες και παραθέτοντες όσα στοιχεία μπορούν να βοηθήσουν, στο να καταδειχθεί το τι ακριβώς συμβαίνει κατά το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου στον Πανάγιο Τάφο, θα θέλαμε να προσθέσουμε, ότι καλώς συρρέουν οι ευλαβείς προσκυνητές από παντού της γης στα Ιεροσόλυμα και παίρνουν από τον Πανάγιο Τάφο το ιερό σύμβολο του «ανεσπέρου φωτός» Χριστού, το άγιο φως, το νέο φως της Αναστάσεως.

Μέσα στο φορτισμένο με τις παραδόσεις ευρύτατο μνημειακό χώρο, με τα ιερά Προσκυνήματα που είναι αφιερωμένα στην ανάμνηση των Παθών, μέσα στην όλη κατανυκτική ατμόσφαιρα της φωτοχυσίας και των απαράμιλλων ύμνων του Πάσχα, το βίωμα όλων των παρευρισκομένων γίνεται αληθινά ανεπανάληπτο. Και είναι πραγματικά μοναδικό και ευφρόσυνο για κάθε χριστιανό προσκυνητή, ανεξάρτητα του βαθμού στον οποίο βρίσκεται η πίστη του.

Αναμφίβολα, κάθε ένας ζει το Γεγονός όσο μπορεί, όσο βοηθούν οι προϋποθέσεις της ετοιμασίας του. Και εδώ «το έλεος» γίνεται «εφ’ ημάς καθάπερ (=κατά το μέτρο που) ηλπίσαμεν επί Σε», τον Θεό. Έτσι, δεν το νοιώθουν όλοι το ίδιο. Όχι! Κάθε ένας θερίζει όπως έσπειρε. Αυτό σημαίνει ότι το άγιο φως ενεργεί ανάλογα με τη δεκτικότητα του κάθε ενός. Αλλά κανένας δεν χάνει. «Φιλότιμος γαρ ων ο Δεσπότης (Χριστός) δέχεται τον έσχατον καθάπερ και τον πρώτον…..Κακείνω δίδωσι, και τούτω χαρίζεται» (Ιω. Χρυσοστόμου. Κατηχητ. Λόγος στο Πάσχα).

Αλλά το βίωμα αυτό από το άγιο φως, μέσα στον πανίερο και επιβλητικό Ναό της Αναστάσεως, αποβαίνει ιδιαίτερα συγκλονιστικό και πρόξενο μιας ασύλληπτης σε ένταση και ατέρμονης σε βάθος χαράς, στους προσκυνητές όχι της μικρής πίστεως (θα λέγαμε: της παθητικής, της τυπικά και ακοπίαστα δεκτής), αλλά στους, λίγους έστω, εκλεκτούς, που «θεοπνεύστω λογική» (στίχος ζ΄ κανόνα της Κοίμησης της Θεοτόκου) έχουν ξεκαθαρισμένη, ακράδαντη και, στον υψηλότερο βαθμό την Ορθόδοξη Πίστη.

Φιλικά
ΙΚ