Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Αναστάσιμος ύμνος: «Και χίλια περιστέρια, να σου φιλούν τα χέρια…»

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=677942745667275&set=p.677942745667275&type=1&theater

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χριστός Ανέστη αξιότιμε κύριε Μιχαλόπουλε και στους επισκέπτες του ιστολογίου σας.

Καλή ανάσταση και σε όλους μας, καλή ανάσταση = μετάνοια και στους θεοεμπαίκτες που πάλι φέτος έκαμαν τα "θαύματά" τους. Δεν έχει ανάγκη η Πίστη μας από ψεύτικα θαύματα.

Σε ότι αφορά το δήθεν ουρανοκατέβατο "άγιο φως" που λένε, ή αφήνουν να εννοηθεί ότι κατεβαίνει κάθε χρόνο κατά παραγγελίαν εκ του ουρανού σε συγκεκριμένη ώρα και μόνον σε συγκεκριμένον πατριάρχη και ότι το στέλνει, λένε, ο Θεός: Άν το στέλνει καλώς! Άν όμως δεν το στέλνει, όπως νομίζουμε, και αν το ανάβουν από την ακοίμητη κανδήλα, ή από κάτι άλλο, είναι Θεοεμπαίκτες όσοι, λένε, ή αφήνουν να εννοηθεί ότι κατεβαίνει κάθε χρόνο κατά παραγγελίαν εκ του ουρανού. Γιατί τότε, δεν επιτρέπουν σε τηλεοπτικές κάμερες να είναι παρούσες σε ζωντανή παγκόσμια μετάδοση ώστε να το δούμε κι εμείς οι δύσπιστοι, το "θαύμα" και να πιστέψουμε; Και να το δει όλος ο κόσμος και να πιστέψει; Το θαύμα δεν φοβάται έρευνα.

Ανάβει από τον Ουρανό το Φως ή από κάποια κανδήλα, ή από κάποια άλλη πηγή; Δεν έχει ανάγκη ο κόσμος από κατά παραγγελίαν θαύματα, δεν γίνονται τέτοια και εν γένει θαύματα από μια εποχή κι έπειτα που εδραιώθηκε η Εκκλησία του Χριστού. Υπάρχει ΤΟ Αληθινό Θαύμα, η Ανάσταση του Χριστού, που επαναλαμβάνεται με την ανάσταση των αμαρτωλών.

Κι εγώ ήλπιζα φέτος με την Αριστερή Κυβέρνηση του Λαού να μην γίνουν τόσα έξοδα για αεροπορικές μεταφορές "φωτός" με τιμές Αρχηγού Κράτους (!!!) (τρελλαθήκαμε όλοι;) και τα χρήματα να δοθούν σε φτωχούς που πεινάνε, και η τεράστια εκκλησιαστική περιουσία να διατεθεί κατά κυριότητα στο Κράτος και στο Λαό, αλλά δυστυχώς.

Χριστός Ανέστη.

Επισκέπτης

P. MICHALOPOULOS είπε...

Αληθώς Ανέστη φίλτατε! Ευχαριστώ θερμά! Χαίρετε!