Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Πάντα ξανθός και γαλανομάτης… «χθες και σήμερα ο αυτός, και εις τους αιώνας!» (Εβρ. 13, 8) Επιπροσθέτως: Έφυγε σαν Χριστός, επιστρέφει σαν… Χρυσός!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
η Olga Albu μαζί με τον Abouna Nektarios Khairallah, κοινοποίησαν...
12 ώρες πριν
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Πάντα ξανθός και γαλανομάτης… «χθες και σήμερα ο αυτός, και εις τους αιώνας!» (Εβρ. 13, 8) 
Επιπροσθέτως: Έφυγε σαν Χριστός, επιστρέφει σαν… Χρυσός! 
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=874201202643963&set=p.874201202643963&type=1&theater
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Kostas Athanasopoulos
εμεις οι μελαγχρινοι ειμαστε παιδια του διαβολου
George Fonsos
όλοι οι Εβραίοι ως γνωστόν είναι ξανθοί γαλανομάτηδες, όπως οι Ρώσσοι
Ioannis Argos
Υπάρχουν αγιογραφίες σε αφρικανικές εκκλησίες που θέλουν τον Χριστό μαύρο. Έχω δει κορεάτικες με ασιατικά χαρακτηριστικά. Πώς θα ζωγραφίσει κάποιος τον Χριστό που δεν έχει δει άλλη φυλή εκτός από τη δική του; Αυτό είναι το θέμα μας, τα εξωτερικά χαρακτηριστικά; Γιατί είστε τόσο μικρόψυχοι;
Panagiotis Michalopoulos
Στη δυτική αγιογραφία ο Χριστός, παρουσιάζεται με αυτά τα χαρακτηριστικά: ξανθός και γαλανομάτης! …της φυλής δηλαδη των αμερικανών σταρ του Χόλυγουντ! Βέβαια, του κοτσάρουν και ένα μπουκέτο με παρθενικούς κρίνους, ακόμα και στην Ανάσταση του… Απαραίτητο δε συμπλήρωμα στο ντεκόρ, είναι και ένα περιστέρι… έτσι στο ντούκου που λένε! Να βρίσκεται βρε αδελφέ και ένα περιστέρι στον τάφο! Χα! 
Στην δε παπική απεικόνιση της αγίας τριάδας (διαδεδομένη και στην μοντέρνα κακόδοξη ορθοδοξία), ο Χριστός εμφανίζεται νέος –κανονικά αυτός… Ο πατέρας γέρος (παλιότερος από τον Χριστό κατά την αιρετική δοξασία) με ένα τρίγωνο σαν το καπέλο του Μ. Ναπολέοντα στο κεφάλι… Και πάνω από τα κεφάλια τους, σε ίση απόσταση από τους δυο, πετάξει το κατοικίδιο τους, το γνωστό περιστέρι… Με μήνυμα παπικό, ότι το άγιο πνεύμα-πουλί, εκπορεύεται... ΚΑΙ, από τον Υιό! 
Πάντως, σχετική αυθεντική μαρτυρία για τον ξανθό Ιησού με τα γαλανά μάτια, έχουμε και από τον μεγάλο γέροντα Παΐσιο, τον γνωστό τρελόγερο (μεγάλο μαλάκα από τα νιάτα του) ο οποίος Παΐσιος, έτσι ακριβώς περιγράφει ότι τον είδε τον Χριστό! Χα!
Ioannis Argos
Τι είναι τώρα αυτή η περιπτωσιολογία, φίλε Παναγιώτη; Κρεμάμε τους αμερικανούς γιατί παρουσιάζουν τον Χριστό ξανθό; Και γιατί να μην κρεμάσουμε τους αφρικανούς που τον ζωγραφίζουν νέγρο; Ο Χριστός δεν ανήκει σε όλους; Γιατί σε πειράζει το ξανθό του Χόλυγουντ και δεν σε πειράζει, ας πούμε, το μελαχρινό του μαρξιστή Χριστού του Παζολίνι; Το θέμα αν δεν είναι απλώς θέμα αισθητικής, είναι θεολογικά ανούσιο και άχρηστο. Κανείς δεν ξέρει πώς ήταν πραγματικά ο Χριστός. Ό,τι όμως και να ήταν δεν έχει καμιά σημασία. Το σωτηριολογικό έργο του είναι η ουσία. Τώρα αν τα μαλλιά του ήταν ίσια ή μπούκλες μόνο τη σημερινή ωραιολογία των κομμωτηρίων ενδιαφέρει. Μην ξεχνάμε και τους μεγάλους καλλιτέχνες: ο καθένας Τον ζωγράφιζε όπως το αισθανόταν. Αλλιώς ο ζ`ωγράφος του Παντοκράτορα της Μονής Δαφνίου, αλλιώς ο Πανσέληνος, ο Θεοτοκόπουλος, ο Νταλί. Εξαρτάται από το τι έχει δει ο καθένας στον Χριστό: έναν Θεό, ή έναν άνθρωπο που πρέπει να ζ`ωγραφιστεί με κάποιο προκαθορισμένο αισθητικό πρότυπο;
Panagiotis Michalopoulos

Το πιο φυσικό θα ήταν να τον παρουσιάζουν με τα χαρακτηριστικά της φυλής που γεννήθηκε. Ποιας φυλής ήταν η Παναγία; Της Άριας φυλής;
Βέβαια τον παρουσιάζουν και μακρυμάλλη, βασιζόμενοι στην παπική απάτη με το ιερό σεντόνι!
Δεν τους νοιάζει να γίνονται γελοίοι, αρκεί να εντυπωσιάζουν. Έτσι, βάζουν τον άγγελο στον ευαγγελισμό, να κρατάει το μάτσο με τους κρίνους, ώστε να περιπαίζουν μετά την Παναγία όλοι οι καλοθελητές, λέγοντας ότι η Παναγία τεκνοποίησε μυρίζοντας τον κρίνο! Τέτοια παπική δε, είναι και τάχα θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Τήνου.
Και η μανία τους στο αποκορύφωμα, να επιμένουν καλά και ντε, ότι το άγιο πνεύμα είναι ένα περιστέρι! Η βλασφημία του αγίου πνεύματος στο αποκορύφωμα της!

Panagiotis Michalopoulos 
Ο Χριστός, της αιρετικής Βασούλας.
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/873544942708186 

Δεν υπάρχουν σχόλια: