Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Κύριον τον Θεόν σου προσκυνήσεις και Αυτόν μόνον να λατρεύσεις!

Ου ποιήσεις σεαυτώ είδωλον, ουδέ παντός ομοίωμα. 
Ου προσκυνήσεις αυτοίς, ουδέ μη λατρεύσεις αυτοίς. 
 https://www.facebook.com/photo.php?fbid=912237085465578&set=t.100005479908364&type=3&theater
Κύριον τον Θεόν σου προσκυνήσεις και Αυτόν μόνον να λατρεύσεις!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=910312468991373&set=t.100005479908364&type=3&theater

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"θαυμάζω, ότι ούτω ταχέως μετατίθεστε από του καλέσαντος υμάς εν χάριτι Χριστού εις έτερον ευαγγέλιον" (Απόστολος Παύλος προς Γαλάτας α΄6).

Μας κάλεσε ο Θεός με τη χάρι του Χριστού, αλλά εμείς εγκαταλείψαμε το ευαγγέλιο της Σωτηρίας και μετατεθήκαμε σε άλλο "ευαγγέλιο" υποκατάστατο που δεν σώζει, στη θρησκοληψία, στην τυπολατρεία, στην λειψανολατρεία, στην ειδωλολατρεία της εύκολης θρησκευτικότητας και της ικανοποίησης των επιθυμιών μας και των ανθρωπίνων παραδόσεων.

Δεν φοβόματε μήπως πει και για εμάς ο Θεός:

"Ηκυρώσατε την εντολήν του Θεού, διά την παράδοσιν υμών. Υποκριταί, καλώς προεφήτευσε περί υμών Ησαϊας λέγων: Εγγίζει μοι ο λαός ούτος τω στόματι αυτών και τοις χείλεσι με τιμά, η δε καρδία αυτώ πόρρω απέχει απ' εμού. μάτην δε σέβονταί με, διδάσκοντες διδασκαλίας εντάλματα ανθρώπων" ( Ο Κύριος, Ματθ. ιε΄6-9).

"Θυμίαμα βδέλυγμά μοι εστίν. Τας νουμηνίας υμών και τα Σάββατα και τας εορτάς υμών μισεί η ψυχή μου. Εγεννήθητέ μοι εις πλησμονήν" (Προφήτης Ησαϊας α΄13-14).

stavroula είπε...

Δεν πιστευω να ενοειτε να καταργησουμε και τον Εσταυρωμενο ετσι?

P. MICHALOPOULOS είπε...

Χα, χα! Η Σταυρούλα μας, λόγω και του ονόματος της έχει έννομο συμφέρον επί του προκειμένου θέματος! Χα!
Άλλα γιατί Σταυρούλα μας, να εννοούμε ότι πρέπει να καταργήσουμε τον Εσταυρωμένο; Τι άλλο δηλαδη καταργήσαμε και μένει τώρα μόνο ο Εσταυρωμένος;
Καταργήσαμε τις εικόνες; Όχι! Καταργήσαμε τη λατρεία τους σαν ξόανα; Όχι! Καταργήσαμε να τις προσκυνάμε σαν είδωλα που κουνιούνται, που ματώνουν, που δακρύζουν, που πέφτουν από τον ουρανό (αχειροποίητες) που φανερώνονται, που είναι πιστά αντίγραφα θαυματουργών εικόνων, τόσο πιστά που και τα αντίγραφα είναι σκεπασμένα με τάματα; Όχι!
Καταργήσαμε μήπως το να προσκυνάμε εκατομμύρια κομμάτια από τίμιο ξύλο; Ούτε!
Μας μένει λοιπόν ένα και μοναδικό σύμβολο, ο Σταυρός του Κυρίου μας, που εγώ τον έχω για μεγάλη παρηγοριά εδώ στο γραφείο που εργάζομαι τώρα, απέναντι από τον υπολογιστή μου.
Μας μένει ο Σταυρός που έχουμε στην κορυφή στους ναούς μας, ο σταυρός ακόμα της σημαίας μας, και τέλος αυτός (ο μικρός και απέριττος) που θα μας βάλουν κάποτε και στο δικό μας μνήμα…

stavroula είπε...

Ετσι :)
Ειπα και γω... γιατι εβαλες φωτο με σταυρους γι αυτο ρωτησα

καληνυχτα απο εμας

P. MICHALOPOULOS είπε...

Έβαλα αρχικά, ένα σταυρό που μου προκάλεσε έκπληξη. Ένα σταυρό σαν τεράστιο άγαλμα -μέσα σε ένα ναό ρωσικό, αν δεν κάνω λάθος… Έβαλα και ένα τοτέμ! Οποία ομοιότης! Έβαλα και το πούλι τέρας, τον δικέφαλο αετό! Έβαλα και μια λιτανεία όπου ένας σταυρός έχει ανάγλυφο επάνω τον εσταυρωμένο! Έβαλα δηλαδη… είδωλα! Έγραψα και το σχετικό αγιογραφικό ρητό! Κομπλέ;
Καληνύχτα Σταυρούλα μας! Χαίρετε καλοί μου φίλοι! :-)