Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Σχόλια σχετικά με τον Χριστό της φίλης κ. Αθηνάς (σημερινή ανάρτηση της) …ο οποίος καπνίζει και πίνει ουίσκι όταν ετοιμάζουν να τον ανεβάσουν στο Σταυρό!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Η ΑΘΗΝΑ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ
κοινοποίησε τη φωτογραφία του χρήστη Synodoiporia Blogspot.
5 ώρες πριν
Δύνασθε πίειν το ποτήριον ο εγώ πίνω;

https://www.facebook.com/synodoiporia/photos/a.903795802974165.1073741828.903779799642432/919744478045964/?type=1&theater
ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos

Ποιο ποτήριο; 
Είναι ο άγγλος ηθοποιός Ρομπέρ Πάουελ, ο οποίος πριν από αυτήν την τόσο εκφραστική σκηνή, κάπνιζε και έπινε το ουίσκι του, ακουμπώντας πάνω στο σταυρό, φορώντας βέβαια και το ακάνθινο στεφάνι!
ΑΘΗΝΑ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ
το μηνημα των λογων προσεχουμε παραδεχομαι ομως οτι αυτη η ταινια εχει προτεσταντικα μηνυματα!!!
Panagiotis Michalopoulos

Έχει, και, …«ορθόδοξα» μηνύματα -η εικόνα αυτή, σεβαστή μου κ. Αθηνά!
Όπως ότι ο Χριστός ήταν μακρυμάλλης, όπως τον παρουσιάζουμε σε όλες τις ορθόδοξες εικόνες, ότι ήταν και ξανθός και γαλανομάτης (σαν αμερικανός ηθοποιός του Χόλυγουντ) όπως άλλωστε τον περιέγραψε και ο γέροντας Παΐσιος, ότι έτσι τον είδε σε όραμα στα νιάτα του, και έτσι τον αναγνώρισε, και μετά λέει, του έφυγαν κάτι νεανικές αμφιβολίες που είχε περί την πίστη! Χα!

Βόρειο Σέλας
Ο πιστός, δεν πιστεύει σε ανθρώπους, αλλά στο Θεό. Ο δε χριστιανός, στον ένα και μόνο Τριαδικό Θεό. Το ίδιο και οι Ιερείς, το ίδιο κι ο κάθε άνθρωπος που ΘΕΛΕΙ να πιστέψει. Το τί κάνει ο καθένας και πώς βιώνει την πίστη του, αν πιστεύει πουλώντας ή αν πιστεύει αγοράζοντας, είναι κάτι που πραγματικά δεν μας αφορά και δεν σκοντάφτουμε σε μικροπρέπειες. Ο καθένας έχει τη δική του λογική και αναρωτιέμαι, ποιος θεωρεί ανώτερη τη λογική του, ποιος θεωρεί πως είναι οπλισμένος τόσο, ώστε να προσπαθεί να περάσει τα δικά του πιστεύω, με τρόπο κατα / περι- φρονητικό, ως προς την πίστη και τις πεποιθήσεις του συνανθρώπου και πού τελικά, αποσκοπεί μια τέτοια κίνηση; Και ποιο το όφελος, τελικά;
Panagiotis Michalopoulos

Μετά από ρεπορτάζ της Κυριακάτικης Καθημερινής 27 Ιουλ.2014 σχετικό με τα «φακελάκια» και συγκεκριμένες αναφορές γυναίκας δημοσίου υπαλλήλου, που αντιστάθηκε σε απόπειρες χρηματισμού, δημοσιεύτηκε σχετικό σχόλιο με τίτλο: «Φακελάκι – μαύρο χρήμα» στο περιοδικό Ιωάννης Βαπτιστής τεύχος 593 Σεπτέμβριος 2014, που καταλήγει :
«…-«Γρηγορόσημο» το έχουν βαφτίσει το φακελλάκι, που δίνουν οι εκτελωνιστές στους υπαλλήλους των τελωνείων, για να διεκπεραιωθούν σύντομα οι υποθέσεις τους.
-Έτσι, λοιπόν, λειτουργεί η ατιμία στο Ελληνικό κράτος;
Ναι, από τους περισσότερους… συναλλασσομένους.

-Υπάρχουν και οι λίγοι, οι τίμιοι, όπως η κ. Μ. του παραπάνω ρεπορτάζ. Αυτοί «αρκούνται» και «αρνούνται».
«Αρκούνται τοις οψωνίοις», κατά το πρόσταγμα του Ιωάννου του βαπτιστού (Λουκ. γ’14), δηλαδή αρκούνται στον τίμιο ιδρώτα τους, στον νόμιμο μισθό τους.
Αρνούνται να μπουν στο «κόλπο» του άτιμου χρηματισμού.
-Όχι! Δεν θα πάρω το φακελλάκι! Λέει ο τίμιος γιατρός. Δεν μπορώ να εκμεταλλεύομαι την υγεία (ή την αρρώστια) του άλλου, του συνανθρώπου μου.
-Όχι! Δεν θα πάρω το φακελλάκι! Λέει ο τίμιος υπάλληλος των τελωνείων. Δεν μπορώ να παραβώ τη συνείδησί μου, όσο και αν το «μάτσο» με τα χρήματα, που μου ρίχνουν μπροστά μου, είναι παχυλό!
- Όχι! Δεν θα πάρω το φακελλάκι! λέει ο τίμιος εφοριακός. Δεν μπορώ να κλέψω το δημόσιο, όσο κι αν το δόλωμα είναι μαγευτικό.
-Όχι! Δεν θα πάρω το φακελλάκι (ΤΥΧΕΡΑ)! Λέει ο τίμιος παπάς. Τι είμαι; Αγιογδείτης; Λειτουργός είμαι!
Δεν μπορώ να πουλάω τα όσια και τα ιερά, να εκμεταλλεύωμαι νεκρούς και ζωντανούς, χαρές και λύπες των χριστιανών.
Όχι! Τα ΤΥΧΕΡΑ (κάθε είδους) είναι σιμωνία∙ είναι και αυτά φακελλάκι πολύ άτιμο, χρήμα μαύρο, και οπωσδήποτε αφορολόγητο…».

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10202467799575203&id=1800906923

Δεν υπάρχουν σχόλια: