Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Δεισιδαιμονίες (Κατάρα προς την μητέρα και το νήπιο, από τον ιερέα εκτοξευμένη...)

 Κατάρα προς την μητέρα και το νήπιο, από τον ιερέα εκτοξευμένη...
ΣΧΟΛΙΑ:
Assimakopoulos Ioannis
ΟΙ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΚΕΣ... ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΣΑΡΑΝΤΙΣΜΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΩΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ, ΜΙΚΡΟΒΙΑ, ΚΡΥΟ ΚΛΠ. ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΤΥΛΙΞΑΝ ΜΕ ΛΙΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΟΞΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΔΑΙΜΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΙΡΕΣ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΕΝΑ ΦΟΒΙΚΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΗΡΕΙΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΡΗΣΕΙΣ... 
ΚΑΘΕ ΠΡΑΜΑ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ... ΦΥΣΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ ΑΦΟΥ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΚΑΙ Η ΜΕΤΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ...
 

Panagiotis Michalopoulos
Ξέρετε και κάτι ακόμα; Υπάρχει λοιπόν και η σχετική ευχή που διαβάζεται από τον ιερέα για την μητέρα και για το νήπιο κατά την επίσκεψη τους στο ναό -πάνω στις 40 αυτές μέρες.
Μπορεί να είναι και καλή και χρήσιμη πνευματικά η ευχή αυτή…
Μπορεί όμως να γίνει, να μεταστραφεί αμέσως σε κατάρα, και μάλιστα σε κατάρα που «πιάνει» -όπως λένε, αφού θα προέρχεται από τον ίδιο τον ιερέα που διάβασε πριν από λίγο, την ευχή του σαράντισμα!

 
Κατάρα προς την μητέρα και το νήπιο, από τον ιερέα εκτοξευμένη (από μέσα του βέβαια, αλλά που τη διαβάζεις και στο ύφος του), στην τραγική περίπτωση που οι γονείς δεν του έδωσαν ένα γερό πουρμπουάρ – το «τυχερό» του, του τράγου του κωλόπαπα, στην περίπτωση βέβαια που ο συγκεκριμένος ιερέας τυχαίνει να είναι και τράγος και κωλόπαπας! Χα!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=857842117611802&set=a.134489906613697.25213.100001580668005&type=1&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια: