Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

«Οι Ιερές Παντόφλες, του αγίου Παϊσίου»: Μια ετικέτα του ιστολογίου «χαίρετε»

ΔΙΑΒΑΖΩ:
LIFO (official)
2 ώρες πριν

Κι όμως είναι αλήθεια...
Οι πλαστικές παντόφλες του Αγίου Παϊσίου έγιναν προσκύνημα σε εκκλησία
Βαλμένες σε ξύλινη θήκη υπό μορφή λειψανοθήκης μαζί με μια εικόνα του Αγίου Παϊσίου
ΣΧΟΛΙΑ:

Sir-Kon Mats
Μετά τους πείραξε ο Παστίτσιος. Η πλαστικουριά της Κίνας για προσκύνημα.
Kostas Liolios

Κάνα σώβρακο κράτησαν?
Georgio Acidgio

ΠΑΝΤΟΦΛΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ....
Οδυσσέας Γρ.

Ελλαδιστάν
Nora Kakoulidou

Στην Κύπρο έγινε αυτό
Soterios Chatzis

αγια ποδαριλα..
Γαβρίλης Τσικιλής

στο επόμενο τεύχος οι αρχιδότριχές τού γέροντα!
Elena Giannakopoulou

Οι πιστοί το 2015 παίρνουν δύναμη από μία παντόφλα! Το παράλογο γίνεται λογικό με την δικαιολογία της "πίστης". Να πιστεύουμε ότι η δύναμη θα μας έρθει από την παντόφλα και όχι από εμάς τους ίδιους....
https://www.facebook.com/lifo.mag/posts/972288662803788
ΔΙΑΒΑΖΩ:
Μεγάλη συζήτηση και εκατοντάδες αρνητικά σχόλια προκαλεί στα social media μια απίστευτη πρωτοβουλία ενός ιερέα στην Κύπρο να θέσει σε προσκύνημα τις πλαστικές παντόφλες του Αγίου Γέροντα Παϊσίου. 
Δυο πλαστικές παντόφλες βαλμένες σε ξύλινη θήκη υπό μορφή λειψανοθήκης και μια εικόνα του Αγίου Παϊσίου, τοποθετήθηκαν σε τραπέζι στο Ναό προκειμένου οι πιστοί να τις προσκυνήσουν. 
«Πρόκειται για οικογενειακό κειμήλιο του πατέρα μου» υποστήριξε ο ιερέας που είχε την ιδέα να πραγματοποιήσει αυτό το προκλητικό προσκύνημα μιλώντας στο orthodoxia.info.  
Παραδέχθηκε μάλιστα πως υπήρξαν αντιδράσεις και στην Κύπρο ενώ η Μητρόπολη Λεμεσού στην οποία ανήκει ο ναός που πραγματοποιήθηκε το προσκύνημα κάλεσε τον κληρικό για εξηγήσεις. 
«Ήταν λάθος μου που δεν ενημέρωσα πριν την Μητρόπολη» είπε κατά την συνομιλία του με το orthodoxia.info ο κληρικός που προσπάθησε να δικαιολογήσει την πράξη του λέγοντας πως κατά την διάρκεια εγκαινίων ιερού ναού αφιερωμένου στους Όσιους Αρσένιο και Παίσιο είχε τεθεί σε προσκύνηση ράσο του δεύτερου. 
Μετά τις αντιδράσεις το «κειμήλιο» αποσύρθηκε.
http://www.lifo.gr/now/greece/63395
ΣΧΟΛΙΑ:
kosko
Ποσο πιο χαμηλα μπορει να πεσει αυτη η θρησκεια απο καποιους που θελουν να κονομησουν? 
Διογένης Κυνικός
Η θρησκεία φταίει ή ο τύπος που ήθελε να κονομήσει;
celsius
Και φυσικά φταίει η θρησκεία,όταν ανά τους αιώνες έχουν επινοήσει από τίμια ξύλα,μπουκαλάκια με ανάσες του Ιησού,κουκούτσια από το μήλο που έδωσε η Εύα στον Αδάμ (είναι γεγονός κατά την Βυζαντινή περίοδο) μέχρι και το αυτί του αγίου Αθανασίου (καμιά 10αριά κυκλοφορούσαν από δαύτα) σου λέει κι αυτός δυό παντοφλίτσες κατσαρίδα - που τις λέγαμε στο στρατό - τι κακό να κάνει,ίσα ίσα μπορεί να βρεθεί και κάποιος να τις προσκυνήσει. Να δω άνθρωπο να προσκυνάει πλαστική παντόφλα,να πάω Γουινέα να ζήσω με τους μπαμπουίνους.
Ashton Heston
Γέροντας Παντόφλιος.
http://www.lifo.gr/now/greece/63395

Δεν υπάρχουν σχόλια: