Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Όλοι στον Πανάγιο Τάφο: Θρησκευτικός τουρισμός… Ή, «η Άλικη στη χώρα των θαυμάτων»! (Alice in Wonderland) Χα!

Alice in Wonderland
ΔΙΑΒΑΖΩ:
Οι Frances Vardaka Tsimplekis και Efi Memou κοινοποίησαν ένα σύνδεσμο.
2 ώρες πριν
Φανταστικό!!!
Να μας αξιώσει ο Θεός, όσοι δεν έχουμε πάει, να πάμε!
Βοήθειά μας!!!

Περιηγηθείτε εικονικά στον ΠανάγιοΤάφο κάνοντας κλικ ΕΔΩ
http://www.360tr.com/kudus/kiyamet_eng/index.html


ΣΧΟΛΙΑΖΩ:

Θρησκευτικός τουρισμός… 
Η Άλικη στη χώρα των θαυμάτων! Χα! 

1 σχόλιο:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ είπε...

ΠΑΡΑΞΕΝΟ!!!

Κανένας Πατέρας της Εκκλησίας δεν προτρέπει τους πιστούς, για επίσκεψη στους αγίους Τόπους. Μα κανένας.

Ένας Πατέρας. ο Ιεροσολύμων άγιος Κύριλλος προτρέπει για επίσκεψη, αλλά μόνο τους μη πιστούς, αυτούς δηλ. που δεν πιστεύουν, ότι ο Χριστός γεννήθηκε, περπάτησε, δίδαξε, σταυρώθηκε και αναστήθηκε στο άγιο αυτό μέρος, γι' αυτό τους καλεί να το επισκεφθούν, για να δουν που δίδαξε, που σταυρώθηκε, που τάφηκε, κ.ά. (13η Κατήχηση φωτιζομένων). Καλεί τους απίστους, δεν καλεί τους πιστούς.

Ένας Πατέρας, ο Νύσσης άγιος Γρηγόριος καλεί τους πιστούς ΝΑ ΜΗΝ επισκεφθούν τον τόπο αυτό, γιατί είναι ο χειρότερος που υπάρχει:

"Τώρα όμως δεν υπάρχει είδος ακαθαρσίας που να μην το αποτολμούν αυτοί. Και πορνείες και μοιχείες και κλοπές και ειδωλολατρικές πράξεις και μίση και φόνοι διαπράττονται εκεί. Το τελευταίο μάλιστα κακό, δηλαδή το έγκλημα, επικρατεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε για την διάπραξη του φόνου να μην παρατηρείται τέτοια προχειρότητα πουθενά αλλού, όση στα μέρη εκείνα, όπου για χάρη του αισχρού κέρδους, οι ομοεθνείς να πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλον σαν θηρία" (Ένα ταξίδι στα Ιεροσόλυμα). Και όλα αυτά τα ωραία, τον 5ο αιώνα!

ΙΚ