Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Μετά τη λύσσα των χριστιανο-φασιστών, η ηρεμία! Μετά από το μπαράζ καθημερινών δημοσιευμάτων (σαν επιδημία, σαν χολέρα) υπέρ του «προφήτη» Παΐσιου τις δυο τελευταίες εβδομάδες...

Μετά τη λύσσα των χριστιανο-φασιστών, η ηρεμία! Μετά από το μπαράζ καθημερινών δημοσιευμάτων (σαν επιδημία, σαν χολέρα) υπέρ του «προφήτη» Παΐσιου τις δυο τελευταίες εβδομάδες από διάφορες ιστοσελίδες… Μετά την θρασεία κεφαλή που σήκωσαν εκεί οι οπαδοί του «αγίου»… 
 
Μετά και το τσαλαπάτημα που –σαν κατσαρίδες, έφαγαν εκεί από τον συμμετέχοντα στον διάλογο Παναγιώτη Μιχαλόπουλο, ιστολόγο του «χαίρετε»… Άκρα του τάφου σιωπή τώρα! Έπεσε μούγκα στη στρούγκα! Μόνο ο φίλος μου ο Νίκος κάτι πήγε να πει (δειλά – δειλά) σήμερα στο προφίλ του στο facebook, αλλά αυτός ήταν από τους άλλους, ήταν και καλοπροαίρετος… Έτσι, σε ότι του απαντούσα εξέφραζε αμέσως την ευαρέσκεια του με ένα like του ("μου αρέσει"). Χα!
ΔΙΑΒΑΖΩ:
Νίκος Ονάσογλου Δ'
3 ώρες πριν
το είχε πει ο Παΐσιος, αλλά δεν το είχαμε ερμηνεύσει:
"τα 2 παιδιά των ξεπεσμένων αυτοκρατοριών θα βάλουν μπροστά το αρχαίο δόρυ για να ταπεινώσουν τους βαρβάρους του βορρά"
ξεπεσμένες αυτοκρατορίες είναι αυτή της Ρωσίας και αυτή της Μεγάλης Βρετανίας...όσο για το δόρυ εννοείται πως είναι η Ελλάδα αφού και αρχαία είναι και αιχμηρό σχήμα έχει στο χάρτη....
ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos

Έχω τη γνώμη ότι ο Παΐσιος δεν είπε ποτέ καμιά προφητεία, και ότι όλα αυτά προέρχονται από ένα παραεκκλησιαστικό «ράδιο αρβύλα». Αν κάνω λάθος, αν έχετε κάποια σοβαρή πηγή για την εγκυρότητα της πιο πάνω προφητείας (και οποιασδήποτε άλλης -σχετικής με τον γέροντα), παρακαλώ να με διορθώσετε. Ευχαριστώ!
Νίκος Ονάσογλου Δ'

χαχααχα!!!! 
Παναγιώτη, όσες αποδείξεις υπάρχουν για την Ανάσταση του Χριστού άλλες τόσες έχω εγώ για την εγηυρότητα της προφητείας που σκαρφίστηκε το τρολλ-μυαλό μου....
Panagiotis Michalopoulos

Καλημέρα Νίκο! Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Επίτρεψε μου όμως να σου πω ακόμα, ότι -όπως εγώ πιστεύω, η Ανάσταση του Χριστού δεν είναι ράδιο αρβύλα, και ο Χριστός δεν είναι ούτε Παΐσιος ούτε Νασταρδιν Χότζας!
Panagiotis Michalopoulos

ΣΧΕΤΙΚΟ:
Καλημέρα σας!
http://xairete.blogspot.gr/2015/02/blog-post_47.html

Νίκος Ονάσογλου Δ'

ακριβώς...η πίστη επιστρατεύεται όπου δεν υπάρχουν αποδείξεις....
Panagiotis Michalopoulos

Και η πίστη ενισχύεται, όπου υπάρχουν άπειρες και σοβαρές ενδείξεις!
Dimitris Katsouras
Panagiotis Michalopoulos
Αυτό με την κοφτερή ανατολή, δεν το είπε ο Παΐσιος αλλά το είπε λογοπαικτώντας ο Τζίμης Πανούσης, τώρα, προεκλογικά, και αστειευόμενος είπε ακόμα πως αυτό, του το είπε (τοτε το ’85), O... συνάδελφος του -τσαρλατάνος κωμικός, ο Παΐσιος, τον οποίον είπε ότι τον είχε γνωρίσει και προσωπικά και έτσι είχε από πρώτο χέρι -και αποκλειστικά, αυτήν την προφητεία!
Βέβαια, εκείνη την εποχή ο Παΐσιος στην Παναγούδα (το 1985) έλεγε άλλα, σύμφωνα με τους οπαδούς του, έλεγε δηλαδη ότι την Ελλάδα θα την σώσει ένας μη πολιτικός (εννοούσε μια νέα χούντα) και ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα φύγουν και θα έρθει ξανά ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος Γλύγκσμπουργκ!

https://www.facebook.com/prosechos.e/posts/698898943562066

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν χριστιανοί που εκφέρουν ερωτηματικά είτε αναφέρουν ευθέως ότι διαφωνούν με τις "αγιοκατατάξεις".

Παράδειγμα:

http://apotixisi.blogspot.gr/2015/02/blog-post_56.html

Υπάρχει λαός του Θεού, το "μικρόν ποίμνιον".

Ανώνυμος είπε...

Ως προς την Ανάσταση του Χριστού, που δεν είναι μια ιδέα, μια φιλοσοφία, μια θρησκεία, αλλά ένα Ιστορικό Γεγονός, υπάρχουν τεκμηριωμένες αποδείξεις, όσες για κανένα άλλο ιστορικό γεγονός προ 2000 ετών, ώστε το παράδοξο δεν είναι η αποδοχή της αλήθειας και της ιστορικότητας της Ανάστασης του Χριστού, το παράδοξο είναι η μη αποδοχή της Ανάστασης.

Για την Ανάσταση του Χριστού, υπάρχουν αξιόπιστες γραπτές μαρτυρίες, που τις έγραψαν οι αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες που τον είδαν, του μίλησαν, τον ψηλάφησαν. Ενώ είχαν απογοητευτεί μετά τον θάνατό Του, και σαφώς δεν ήλπιζαν σε Ανάστασή Του, τον είδαν αναστημένο, πολλές φορές, άντρες και γυναίκες. Εμφανίστηκε ακόμα και ενώ ήταν κλειστές οι πόρτες, συνομίλησαν, έφαγαν μαζί Του, τον είδαν όλοι ενώ έλειπε ο Θωμάς, έπειτα και ο Θωμάς τον είδε, του μίλησε ο Χριστός, ο Θωμάς ψηλάφησε τα σημάδια των καρφιών στο σώμα του Χριστού!

Τα κείμενα αυτά με τις μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων διασώθηκαν αυθεντικά, είναι η Κ.Διαθήκη. Το ότι είναι αξιόπιστες οι μαρτυρίες, ότι λένε αλήθεια, αποδεικνύεται από το ότι όλοι οι Άπόστολοι πλην του Ιωάννη έδωσαν τη ζωή τους, υπερασπιζόμενοι μόνο ένα Γεγονός: ότι είναι αληθινή η Ανάσταση του Χριστού.

Το κήρυγμα του χριστιανισμού που δίδασκαν οι Απόστολοι δεν ήταν κάποια φιλοσοφία, κάποια θρησκεία, κάποια ιδέα, ήταν η Ανάσταση του Χριστού. Αν η Ανάσταση ήταν ψέμμα, δεν θα έδιναν όλοι τη ζωή τους για την υπεράσπιση μιας πλαστής ιστορίας.

Πολλοί στην παγκόσμια Ιστορία θυσίασαν τη ζωή τους για μια ιδέα, για μια θρησκεία, για μια φιλοσοφία που την πίστευαν σαν αληθινή. (Αυτό δεν σημαίνει ότι εκείνη η ιδέα, η φιλοσοφία, η θρησκεία είναι σωστή και αληθινή). Οι Απόστολοι όμως θυσίασαν τη ζωή τους όχι για μια ιδέα, μια θρησκεία, μια φιλοσοφία, αλλά για ένα Γεγονός, την Ανάσταση του Χριστού. Μέχρι τέλους της ζωής τους παρά τις απειλές και τα βασανιστήρια έλεγαν την αλήθεια που έζησαν: ότι αναστήθηκε ο Χριστός, τον είδαν αναστημένο, του μίλησαν, τους μίλησε, συνέφαγαν, τον ψηλάφησαν, τον είδαν να ανεβαίνει στους ουρανούς. Να γιατί κανένα άλλο ιστορικό Γεγονός στην παγκόσμια Ιστορία δεν έχει τόσες αξιόπιστες μαρτυρίες, επιβεβαιωνόμενο με τη ζωή των ιστορικών, όπως έχει η Ανάσταση του Χριστού.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζουμε:

Η Ανάσταση του Χριστού είναι το πιο αδιαμφισβήτητο γεγονός της παγκόσμιας ιστορίας.

Βεβαιώνεται από τον μεγάλο αριθμό των μαρτύρων του γεγονότος.
Όλοι γνωρίζουν ότι αρκούν ένας ή δύο μάρτυρες για να βεβαιωθεί στα δικαστήρια η διάπραξη ενός γεγονότος. Όμως οι μάρτυρες εμφανίσεων του Αναστηθέντος Χριστού είναι πάνω από 500.

Από την τεράστια μεταστροφή των μαρτύρων της Ανάστασης κ.λπ.

Από την με αίμα επισφράγιση της μαρτυρίας του γεγονότος από αυτούς που υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες των εμφανίσεων του αναστηθέντος Χριστού.
Οι μάρτυρες της Ανάστασης του Χριστού ήταν τόσο βέβαιοι για το γεγονός της Ανάστασης που υπέστησαν φριχτά βασανιστήρια και θυσίασαν την ζωή τους για να επιβεβαιώσουν αυτό ακριβώς το γεγονός. Πόσοι μάρτυρες στα δικαστήρια θα θυσίαζαν την ζωή τους για να επιβεβαιώσουν το γεγονός που μαρτυρούν; Μάλλον κανένας. Οι απόστολοι, όμως, και οι υπόλοιποι μάρτυρες του γεγονότος της Ανάστασης σφράγισαν την μαρτυρία τους με το αίμα τους. Κανείς δεν πεθαίνει για ένα ψέμα.

Από την αυθεντικότητα της Καινής Διαθήκης, του βιβλίου που μαρτυρεί το γεγονός.
Η Καινή Διαθήκη, το μεγαλύτερο μπεστ σέλλερ όλων των εποχών, είναι το εγκυρότερο και αυθεντικότερο κείμενο της Ιστορίας. Η εγκυρότητα των διαφόρων κειμένων κρίνεται από το πλήθος των χειρογράφων αλλά και από την χρονική εγγύτητα μεταξύ της συγγραφής του πρωτοτύπου και της συγγραφής του χρονικά πλησιέστερου αντιγράφου. Η Ιστορία του Θουκυδίδη π.χ. υπάρχει σε εννέα χειρόγραφα που όλα τους χρονολογούνται μετά το 900 μ.Χ., δηλαδή 1300 χρόνια μετά την συγγραφή του πρωτοτύπου. Για την Αγία Γραφή υπάρχουν τουλάχιστον 25.000 χειρόγραφα. Υπάρχουν πολλά χειρόγραφα των 3ου και 4ου αιώνα ενώ αποσπάσματα της Καινής Διαθήκης χρονολογούνται ήδη από τον δεύτερο αιώνα και σύμφωνα με νεότερες ανακαλύψεις του καθηγητή Τίντε και από τον πρώτο αιώνα, δηλαδή τον χρόνο συγγραφής του κειμένου. Κανένα άλλο ιστορικό γεγονός δεν έχει τέτοια υποστήριξη στην χειρόγραφη παράδοση. Είναι ευκολότερο να αμφισβητήσει κανείς τον πελλοπονησιακό πόλεμο ή την ύπαρξη του Μεγάλου Αλεξάνδρου παρά την Ανάσταση του Χριστού. Αλλά και πλήθος άλλο εσωτερικών και εξωτερικών ( αρχαιολογία, γλωσσολογία … ) μαρτυριών αποδεικνύει την εγκυρότητα της Καινής Διαθήκης...

πηγή
http://users.sch.gr/bastam/x.anastasis.html

Ανώνυμος είπε...

Κι εμείς οι επισκέπτες και αναγνώστες ευχαριστούμε θερμά που δημοσιεύετε τα σχόλιά μας και επιτρέπετε τον ελεύθερο διάλογο.

Επισκέπτης