Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Χαράς ευαγγέλια, φίλοι και φίλες! Άνοιξε η τύχη μου, σήμερα το πρωί! Έλαβα ένα μήνυμα από το facebook, που μου λέει: «Η Isidora Pasalidou, θέλει να γίνετε φίλοι στο Facebook.

ΕΛΑΒΑ
Σήμερα στις 10:49 π.μ.
Από: Facebook
Προς : εμένα
ΜΗΝΥΜΑ:

Η Isidora Pasalidou θέλει να γίνετε φίλοι στο Facebook.
Στη συνέχεια…
Έκανα ευχαρίστως αποδεκτό το αίτημα της πιο πάνω κυρίας, και την ευχαρίστησα κιόλας δημόσια στο προφίλ της, με ευγένεια και με μια καλημέρα μου. 
Μετά, είχα μια επίσκεψη στο σπίτι, και έκλεισα τον υπολογιστή μου. Τον άνοιξα λίγο αργότερα, και κοίταξα να δω αν είχα μια κάποια φιλική απάντηση από τη νέα φίλη. 
Με έκπληξη διαπίστωσα ότι όχι μόνο δεν είχε απαντήσει στο δημόσιο μήνυμα μου -εκεί στο προφίλ της (έστω και με ένα λάικ), αλλά μου είχε στείλει ένα κρυφό μήνυμα της στο inbox μου, με το οποίο μου έλεγε:
Isidora Pasalidou
4 Φεβρουαρίου 12:35 μ.μ.
...κ. Μιχαλόπουλε καλημέρα σας!

Θεωρώ ότι είστε ένα σοβαρός και καλιεργημένος άνθρωπος.
Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να είστε ποιο προσεκτικός στους χαρακτηρισμούς σας για να έχετε μεγαλύτερη απήχηση.
Ζητώ συγγνώμη για το θάρρος μου....
Μετά από αυτό… 
Υπέθεσα τότε ότι από πονηριά έγινε φίλη μου, με κακό σκοπό δηλαδη, ώστε να μπορεί άνετα να προβοκάρει τις αναρτήσεις μου στο facebook. Ότι ήταν και βαλτή ίσως, από κάποιους από αυτούς που ενοχλούνται όταν αποκαλώ «του κώλου» την εκκλησία, και «κωλόγερο» τον γ. Παΐσιο. 
Για να βεβαιωθώ όμως, της απάντησα, και είχαμε αυτόν τον διάλογο: 
2:02 μ.μ. 
Panagiotis Michalopoulos
Καλημέρα και σε εσάς! 
Και τώρα, πείτε μου αγαπητή Ισιδώρα, 
Σε εσάς προσωπικά, τι απήχηση έχω; Μόνο μεγάλη, εξ αίτιας των χαρακτηρισμών; Θα μπορούσα δηλαδη να έχω και μεγαλύτερη; Αν ναι, τότε πείτε μου σας παρακαλώ, τώρα που είμαστε και φίλοι (που σημαίνει ότι με εκτιμάτε), πείτε μου σε ποιους άδικους κατά τη γνώμη σας χαρακτηρισμούς αναφέρεστε. 
Ευχαριστώ!
Isidora Pasalidou
4 Φεβρουαρίου 2:18 μ.μ.
.....τίποτα άδικο δεν γράψατε , όπως η διατύπωση σας είναι προκλητική και αγοραία και αδικεί το περιεχώμενο των λόγων σας.

ίσως πάλι για μένα η αισθητική να παίζει παραπάνω λόγο....
και πάλι σας ζητώ συγγνώμη για την κριτική μου....
Μετά από αυτό… 
Από περιέργεια, και θέλοντας να εξακριβώσω την ποιότητα και την ποσότητα αυτής της αισθητικής της, μπήκα στο προφίλ της (από απερισκεψία δεν είχα μπει από την αρχή, πριν αποδεχτώ το αίτημα φιλίας της), και εκεί στο άλμπουμ της -στο facebook, σε μια φωτογραφία που φιλοξενούσε εκεί, είδα πράγματι να αποκαλύπτεται όλο το μεγαλείο αυτής της λεγομένης «αισθητικής» της… 
Με την ακόλουθη εικόνα: 
Isidora Pasalidou
https://www.facebook.com/isidora.pasalidou
Τελική κατάληξη: 
Έτσι, αντί για άλλη απάντηση, έσπευσα αμέσως μόλις διάβασα και το δεύτερο μυστικό μήνυμα της, έσπευσα, όχι απλά να διαγράψω από φίλη αυτήν την κ. Isidora Pasalidou, αλλά και (αμέσως τώρα, 4/2/2015 4:30 μμ) να την αποκλείσω και για παντός! Χα!

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Christina Pandousi
Οπωσδήποτε έχουμε όλοι/ες το δικαίωμα να ερμηνεύουμε κατά το δοκούν τα μηνύματα και τα σχόλια που δεχόμαστε και να αντιδράμε ανάλογα. Αλλά δεν μπορώ να αντισταθώ στην παρόρμηση να σας ρωτήσω, κ. Μιχαλόπουλε, τι σας ενόχλησε στη συγκεκριμένη περίπτωση και γιατί κρίνατε ότι θα έπρεπε να την δημοσιοποιήσετε. Μπορείτε να μου απαντήσετε, να αγνοήσετε την ερώτησή μου ή να με διαγράψετε. Αλλά ειλικρινά δεν κατάλαβα τους λόγους που αντιδράσατε έτσι.
ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
 
ΟΜΟΙΑ ΕΙΝΑΙ !!!! ΧΑΧΑΧΑΧ
Panagiotis Michalopoulos

Όμοια με το βράχο, εννοείτε. Διότι η φωτο αυτή δεν έχει σχέση με την κοπέλα. Απλά, κάποιο φιλικό της πρόσωπο την έχει δημοσιεύσει (για πλάκα προφανώς) στο προφίλ της, και εκείνη την αποδέχτηκε αυτήν την κοινοποίηση στο χρονολόγιο της και στο άλμπουμ της.
Και τι να εξηγήσω τώρα στην Χριστίνα από τα ανεξήγητα και για εμένα. 

Μια κοπέλα η Ισιδώρα, μου κάνει αίτημα φιλίας, που σημαίνει ότι έχει δει τι δημοσιεύω και άρα τα αποδέχεται. Γράφω στο χρονολόγιο της ένα φιλικό μήνυμα αλλά εκείνη δεν απαντά, δεν θέλει να εκτεθεί δημόσια ότι είναι φίλη μου. Και μου στέλνει ιδιωτικό μήνυμα με το οποίο με μαλώνει διότι λέει εκφράζομαι άσχημα στις αναρτήσεις μου. Της απαντώ ιδιωτικά κι εγώ, και τι ρωτώ να μου πει πού βρήκε εκείνους τους χαρακτηρισμούς που την ενόχλησαν και γιατί τους θεωρεί άδικους. Στο επόμενο μήνυμα της μου απαντά ότι δεν τους θεώρει άδικους αλλά τέτοιους που της χαλάνε την αισθητική της.
Σαν παιχνίδι γάτας - ποντικιού μου φάνηκε όλο αυτό, όταν μάλιστα είδα μετά στο άλμπουμ της αυτήν την τόσο «αισθητική» φωτογραφία. Έτσι, διέκοψα αυτόματα την συζήτηση, απομονώνοντας κιόλας αυτήν την για λίγες ώρες φίλη μου. 

Δημοσιοποίησα δε και τον σχετικό διάλογο προς γνώσιν… Ότι εγώ είμαι δημόσιο πρόσωπο -κατά κάποιον τρόπο, και δεν σηκώνω να γίνεται τίποτε στα σκοτεινά.
Το ίδιο είχα κάνει και πριν από λίγους μήνες με μια άλλη περίπτωση, με μια πρεσβύτερα από την Κρήτη.
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/838653842863963?pnref=story

Δεν υπάρχουν σχόλια: