Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Την ώρα που ο Γλέζος τα έχει χαμένα και μαζί με την κουμμουνιστική (!!!???) λεγόμενη πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, πάει να ρίξει την κυβέρνηση, ο Άνθιμος… στηρίζει! Αυτός, δεν έχει πάθει μαλάκυνση! Άξιος!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο Άνθιμος εκθειάζει Τσίπρα και Βαρουφάκη 
«Είναι και οι δύο υψηλής διανοητικής ικανότητας και αγωνίζονται»
Τσίπρας και Βαρουφάκης είναι «ξεχωριστοί ο ένας από τον άλλο» αλλά είναι και οι δύο «υψηλής διανοητικής ικανότητας», δηλώνει ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, «εκθειάζοντας» τον νέο Πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών. 
«Ο Θεός βοηθός και ο λαός βοηθός για να μπορέσουμε να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε», είπε ο Ανθιμος μετά τη συνάντησή του με την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, σχολιάζοντας επίσης ότι «και οι δύο πιστεύουν σε αυτό το οποίο προσπαθούν να κάνουν και έχουν την υπομονή και τη διαύγεια να ανανεώνουν συνεχώς αυτό που ζητούν μέχρι που να φτάσουν σε ένα καλό αποτέλεσμα». 
«Επομένως, κάνουν το χρέος τους και από κει και πέρα ο θεός βοηθός και ο λαός βοηθός για να μπορέσουμε να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα που θέλουμε. Είναι δύο άνθρωποι -και οι συνεργάτες τους- που παλεύουν και αγωνίζονται. Πρέπει να το αναγνωρίσουμε αυτό», κατέληξε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης. 
Μάλιστα ο κ. Άνθιμος διαφώνησε με τη δήλωση γλέζου που ασκεί σκληρή κριτική στη συμφωνία με τους εταίρους και στον Πρωθυπουργό. «Νομίζω ότι είναι σωστές οι κινήσεις τους και δεν συμφωνώ με την άποψη του κ. Γλέζου. Διότι σε μια τέτοια ώρα κρίσεως και όταν επετεύχθη ένας σκοπός και έχει φτάσει στο 90% δεν μπορούμε να δημιουργούμε αναστολή με προσωπική εκτίμηση. Κυριαρχεί η εκτίμηση της πλειοψηφίας και της ηγεσίας, που είναι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών». 
Ακόμη ο Μητροπολίτης σημειώνει ότι «η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγωνία όλη την προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί» ενώ σχετικά με τη Γερμανία λέει: «Τους Γερμανούς τους έζησα μικρό παιδί κι έχω φρικτές αναμνήσεις, αλλά με τους τωρινούς δεν έχουμε καμία απολύτως διαφορά, είμαστε όλοι μαζί και περιμένουμε, επειδή έχουν -κατά έναν τρόπο- τα πρωτεία στη διατύπωση γνωμών με τον γνωστό υπουργό Οικονομικών, ότι θα έχουμε τελικά ένα καλό αποτέλεσμα. Το εύχομαι το προσεύχομαι και σε αυτή τη φάση και στις επόμενες»
http://www.lifo.gr/now/greece/61379

ΣΧΟΛΙΑ:
Apostolos Kafetzis
ο κυριοσ γλεζοσ ξεχασε οτι τη σημαια στην ακροπολη την κατεβασε νυχτα οταν οι γερμανοι κοιμοταν. αν ειχε παει καταμεσησ το μεσημερι θα ηταν μια αναμνηση ενοσ ακομα ηρωα! 
Konstantina Varlamitou
Και πού το κακό.......φυσικά ένας νοήμων κρυφά θα πήγαινε να κάνει αυτό που έπρεπε. Μαζί με το Σάντα γράφτηκαν έτσι κι αλλιώς στην ιστορία σαν ήρωες.
Apostolos Kafetzis
σαφεστατα επραξε σωστα!! επεζησε και τοσα χρονια με τουσ αγωνεσ του βοηθησε τον τοπο. η διαφωια μου ειναι γιατι ζηταει απο την κυβερνηση να πραξει το αντηθετο. καταμεσησ το μεσημερι να υποστειλει τη σημαια του σοιμπλε.
Panagiotis Michalopoulos
ΜΠΡΑΒΟ ΑΠΟΣΤΟΛΕ! 
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=806390889398910&id=253983294639675
ΣΧΟΛΙΑ:
Kostas Vostantzoglou
Πιστεύω ακράδαντα και αταλάντευτα στο τρίπτυχο: θέση - αντίθεση - σύνθεση του Μαρξ. Πιστεύοντας σε αυτό, κάθε φωνή, (έστω και αν διαφωνούμε απόλυτα μαζί της) είναι χρήσιμη στην σύνθεση των απόψεών μας. Η αυτολογοκρισία δεν βοήθησε ποτέ κανέναν. Πολύ περισσότερο το κίνημα. Είμαστε ζων οργανισμός. Ας μην γίνουμε απολιθώματα της ιστορίας φιμώνοντας τους άλλους στο όνομα οποιασδήποτε σκοπιμότητας. Πριν μια βδομάδα ακόμα διαδηλώναμε - και δικαίως - φωνάζοντας στεντόρεια: je suis Charlie. Το ξεχάσαμε τόσο γρήγορα;
Panagiotis Michalopoulos
Πριν μια εβδομάδα διαδηλώναμε «είμαστε όλοι Τσίπρας και Βαρουφάκης», και τώρα μέσα στο κυβερνών κόμμα, η πτέρυγα λέει η κουμμουνιστική (???), ζητεί λέει… αλλαγή στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ!!!!!...
https://www.facebook.com/mary.alxe/posts/1548549322064644
ΣΧΟΛΙΑ:
Freepen: Και όμως, ο Μανώλης Γλέζος έχει δίκιο!
Ιωάννης Σαζανίδης
ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΙΔΙΟ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ! ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5-6 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝ ΘΑ ΤΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!
Panagiotis Michalopoulos
Ψηφήσαμε Τσίπρα για να αντιμετωπίσει τα θέματα μέσα στο Ευρώ, και αυτό κάνει. Σε τι διαφωνείτε;
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=806390889398910&id=253983294639675
ΣΧΟΛΙΑ:
Anna Geor
Τωρα μην τρελαθουμε τελειως με ολο τον σεβασμο στο προσωπο του Κυριου Γλεζου δεν αδειαζεις ετσι τον Πρωθυπουργο που μεχρι προτινος στηριζες εχει ολο το δικαιωμα να διαφωνει αλλα οχι δημοσια υπαρχουν οργανα και στο κατω κατω ας παρετηθει.
Παρασκευή Λιάκου 
Αλλά ο Πρωθυπουργός μπορεί να αδειάζει τον Γλέζο και όλους εμάς;;;;;εεεε Τώρα μην τρελαθούμε 
Panagiotis Michalopoulos
Πότε και πώς σε άδειασε ο πρωθυπουργός κ. Παρασκευή;
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=806390889398910&id=253983294639675
ΣΧΟΛΙΑ:
Μαρία Ιωάννης Αφοξενίδου-Αλεξανδράκη
Διεθνή ΜΜΕ: "Οι πρώτες ρωγμές στην ελληνική κυβέρνηση "(έθνος) ..ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ,ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ "ΡΩΓΜΕΣ"? ΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΤΗ ΝΕΚΡΙΚΗ ΣΙΓΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΑΘΕΙ...Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ...ΑΣ ΜΗ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΧΑΡΟΥΝ. ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΝΑ...ΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΠΑΡΕΝΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΦΙΑΛΤΕΣ... 
Panagiotis Michalopoulos
Αυτοί Mαρία, οι ζωντανοί οργανισμοί μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ που γκρινιάζουν διότι η κυβέρνηση δεν έσκισε το μνημόνιο αλλά κάνει διαπραγματεύσεις, ζουν σε άλλο πλανήτη! Η πραγματικότητα είναι ότι ο Τσίπρας κάνει ό,τι μπορεί, μέσα στο ευρώ όπως υποσχέθηκε! Και αυτά μπορεί, διότι δεν έχει την αυτοδυναμία του αριστερού αλλά το δεκανίκι του Καμμένου ενός δεξιού Καραμανλικού με τον οποίον συγκυβερνά και με τον οποίον έβγαλε και πρόεδρο της δημοκρατίας. Τι θα έλεγαν λοιπόν αυτοί ζωντανοί οργανισμοί μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, αν ο Τσίπρας δεν έκανε την συγκυβέρνηση, αν δηλαδη δεν έπαιρνε αυτός την εντολή, και τώρα είχαμε συγκυβέρνηση Σαμαρά με το Ποτάμι;
https://www.facebook.com/mary.alxe/posts/1548549322064644
ΣΧΟΛΙΑ:
Μαρία Ιωάννης Αφοξενίδου-Αλεξανδράκη
γυριζω σελιδες και βλεπω ρηξη και ρήξη .....σε μια κυβέρνηση κάτι ημερών πάνε ν αποσβεστουν απωθημένα μισου και πλέον αιώνα...αν ήθελε ρήξη ο λαος θα δινε πλειοψηφια στις εκλογες κι οχι συγκυβέρνηση...ο λαός που θέλει ρήξη δεν σηκώνει ολες τις καταθέσεις του και τις χώνει στα σεντουκια ,για να "στεγνωσει" το τραπεζικο συστημα...ο λαός που θέλει ρήξη πληρώνει τους φορους του για να στηριξει την κυβερνηση ....στη χώρα της ρήξης οι δημοσκοπησεις δεν θα εβγαζαν αποτελέσματα για γύρισμα στη δραχμή βλέπει θετικά το 18% και το 63% εκτιμά ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα......κρινουμε εξ ιδιων τα αλλοτρια και στην πολιτική δεν υπαρχει αυτο...μόνο ρεαλισμος υπαρχει..δυστυχως ...κι εγω ρήξη θέλω κι επιστροφη στο εθνικο νόμισμα,αλλα στις δημοκρατιες δεν ειναι το "εγώ" μου το κεντρο της γης...επιτέλους, ας κλεισει εστω μήνα η κυβέρνηση..ας προλάβει να κάνει εστω μισο βήμα....
https://www.facebook.com/mary.alxe/posts/1548218505431059
Vasilis Dalianis
Συγγνώμη, για να καταλάβω δηλαδή και να θέσω το πιο απλό ερώτημα: ο λαός γιατί ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ; Για να κάνει ΤΙ ο ΣΥΡΙΖΑ; Είχα την εντύπωση ο η ετυμηγορία του λαού είχε αντιμνημονιακό χαρακτήρα! 
Panagiotis Michalopoulos
Ο λαός που ψήφησε ΣΥΡΙΖΑ, δεν έβγαλε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, διότι δεν ήταν αρκετός να δώσει την αυτοδυναμία που το κόμμα αυτό ζήτησε για να κάνει ό,τι του υποσχέθηκε. Ο λαός, ψήφησε κυβέρνηση τούρκικο καφέ, μαύρο καμένο ΣΥΡΙΖΑ, με ολίγη από… Καμμένο! Ας κάνει τώρα και… τουμπεκί ψιλοκομμένο! Χα! 
Vasilis Dalianis
Και αφού μας αρέσει να ερμηνεύουμε τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, όταν η κυβέρνηση συγκρούστηκε με την τρόικα και τους "εταίρους", η δημοφιλία της είχε εκτοξευθεί στα ύψη: υποστήριζε τις κινήσεις της το 85% του λαού! (με συνέπεια και τα μεγάλα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα). Μήπως τελικά ο λαός ΘΕΛΕΙ ρήξη; Και γιατί εκτός από το Γλέζο, και ο Κουβελάκης και ο Μπελαντής αλλά και ο Λαπαβίτσας ασκούν κριτική στη συμφωνία του eurogroup;
Panagiotis Michalopoulos
Αλήθεια, γιατί όλοι αυτοί οι μάγκες και οι μάγκισες ασκούν κριτική στη συμφωνία του eurogroup; Αφού ήθελαν ολική ρήξη, γιατί δεν εναντιώθηκαν σε κάθε επαφή μας με τους εταίρους; Αν δεν θέλαμε να συμφωνήσουμε σε τίποτε μαζί τους, τότε γιατί έγινε η διαπραγμάτευση; Γιατί αμέσως μετά τις εκλογές δεν κλείσαμε τα σύνορα, γιατί δεν κόψαμε δικό μας νόμισμα, γιατί δεν πήραμε την Κύπρο και την Κωνσταντινούπολη, γιατί δεν στείλαμε το Μανώλη τον Γλέζο ξανά στο βουνό; Χα!
Vasilis Dalianis
Λοιπόν αυτοί οι "μἀγκες" όπως χυδαία τους αποκαλείς: Ο Μπελαντής είναι μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και διδάκτωρ Νομικής (δικηγόρος), ο Κουβελάκης επίσης μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και Αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας στο King's College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου,ο Λαπαβίτσας είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ νομού Ημαθίας και καθηγητής Οικονομικών στη σχολή SOAS, University of London (δεν γνωρίζω αν είναι μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ). Όσο για το Μανώλη Γλέζο, πολλά χρόνια πριν γεννηθείς εσύ, όταν η Ελλάδα είχε καταληφθεί από τους Ναζί, αυτός μαζί με το Λάκη Σάντα κατέβασαν από την Ακρόπολη τη ναζιστική σημαία... [...]
Panagiotis Michalopoulos
Ρε, Vasilis Dalianis! «Έμαθα πώς είσαι μάγκας»! Αλλά λάθος με πληροφόρησαν! Πάντως το "μάγκας", είναι τίτλος τιμής, και μάγκας πραγματικός είναι και ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης! Κάθε αντίθετο του όρου μάγκας (ανακαλώ τον τίτλο από τους φίλους σας) είναι το… κουραδόμαγκας! Χα! 
Μαρία Ιωάννης Αφοξενίδου-Αλεξανδράκη
πολιτικη συζήτηση υποτιθεται κανεις Παναγιωτη..δεν γινεται διαγωνισμος "μαγκιας"..οι πραγματικοι "μαγκες" θα δουμε ποιοι ειναι.....το αποτέλεσμα κρινει τα μεγέθη και συνάμα ο λογος που έδωσαν στον λαο...απο αυτη την άποψη, υπαρχει σαφές προβλημα...αντιμνημονιακά δεν κινηθηκαν....τωρα αν το λενε συμβαση ή συμφωνια ή γέφυρα ειναι αλλου παππα ευαγγελιο...ολοι κρινονται τοσο στα λογια ,οσο και στο αποτελεσμα των πράξεων...και επι της ουσιας υπαρχει ζήτημα....η διαφορά ειναι ,αν μπορουμε τώρα με ποσοστο δεδομενο απο τις εκλογες να κάνουμε ρηξη....κι αυτο ειναι το ζητουμενο..παντως υπαρχει ζητημα εδω...αυτο πρεπει να το δουμε αμεσα γιατι ο χρονος δεν μας χαριζεται και οι αναγκες της χωρας τρεχουν επιτακτικα....το ευρω και η ΕΕ δεν ειναι για τη χωρα αλλα θελει λαο και ευρεια συναινεση να κανουμε επιλογη εξοδου....αυτη ειναι η μονη ενσταση απο μενα....δεν ειναι απλο ζητημα για να το ανοιξουμε σε δυο αραδες αυτο..επιγραμματικα ομως υπαρχει προβλημα...ντουμπεκι δεν θα κανει κανεις γιατι η τακτικη του "ντουμπεκι" δεν συναδει με κυβερνηση της αριστερας...το γεγονος οτι εγινε συγκυβερνηση με ΑΝΕΛ ,δεν σημαινει οτι κανει κανεις μας ντουμπεκι....τουναντιον ,μαλιστα.....θ αγωνιστουμε να παρουμε αυτο που δημοσκοπικα εμφανιζεται ως ποσοστο και να εχουμε αυτοδυναμη κυβερνηση...και η κριτικη θα ειναι παντα σε πρωτο πλανο....το ντουμπεκι ειναι ορος κουτσαβακιστικος και του Σαμαρα..και μιας δεξιας αντιληψης ...στην αριστερα δεν υπαρχουν αυτα...μαζευουμε δυναμεις κια θα απαντησουμε οπως πρεπει....
Panagiotis Michalopoulos
Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου και σε εμένα, αγαπητή Μαρία Ιωάννης Αφοξενίδου-Αλεξανδράκη. 
Χαίρομαι που λες ότι δεν γίνεται διαγωνισμός «μαγκιάς» από αυτούς τους επιφανείς του ΣΥΡΙΖΑ που κάνουν κριτική στον Τσίπρα, …αντιπολιτευόμενοι σε αυτόν. 
Χαίρομαι που λες ότι δεν πρέπει να κάνουμε «τουμπεκί» άλλα αντίθετα θα πρέπει «να μαζεύουμε δυνάμεις και να απαντήσουμε όπως πρέπει». 
Να δώσουμε και μια απάντηση στον Σόϊμπλε, ο οποίος όπως διαβάζω... «μετά τη "νίκη" του επί του Βαρουφάκη, δείχνει μεγαλόθυμος !», στο σχετικό άρθρο με τίτλο: «Γελάσαμε που οι Έλληνες παρουσίασαν την ήττα τους ως νίκη, αλλά δεν δώσαμε συνέχεια!». 
http://www.lifo.gr/now/politics/61334

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Διαβάζω:
Δ. Παπαδημούλης: «Αν δεν είχαμε κυβέρνηση με κορμό του ΣΥΡΙΖΑ τώρα θα εφαρμοζόταν το mail Χαρδούβελη»

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλά στο Κόκκινο για το περιεχόμενο της λίστας που κατέθεσε η κυβέρνηση και τους στόχους για τη διάρθρωση του χρέους.
«Η σύγκριση μιλάει απο μόνη της, αν δεν είχαμε κυβέρνηση με κορμό του ΣΥΡΙΖΑ τώρα θα εφαρμοζόταν το mail Χαρδούβελη» δήλωσε στο Κόκκινο ο αντιπρόεδρος της ευρωβουλής, Δημήτρης Παπαδημούλη μιλώντας για τη λίστα μεταρρυθμίσεων που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση.

«Παρά τους δύσκολους συσχετισμούς μέσα στην Ευρώπη η κυβέρνηση έχει πετύχει σημαντικές θετικές αλλαγές, είναι στο χέρι μας να πετύχουμε ακόμα περισσότερες αρκεί να κάνουμε πράξη αυτά που έχουμε δρομολογήσει» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Δ. Παπαδημούλη η εφαρμογή όλων των μεταρρυθμίσεων θα δώσει στη κυβέρνηση ισχυρότερα διαπραγματευτικά εργαλεία ώστε να πετύχει μια μείωση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα κάτι που θα σημαίνει «μια ανάσα που θα στραφεί προς την ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».

http://www.stokokkino.gr/article/1000000000004943/D-Papadimoulis-An-den-eixame-kubernisi-me-kormo-tou-SURIZA-tora-tha-efarmozotan-to-mail-Xardoubeli