Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Σχολιάζει σχετικά με τα εθνικά μας θέματα, ο εκλεκτός συνεργάτης του ιστολογίου μας «χαίρετε»:

ΣΧΟΛΙΟ
Κράτα γερά Τσίπρα, κράτα γερά Βαρουφάκη, κρατάτε γερά Έλληνες. Έχετε μαζί σας το Θεό, τη Δικαιοσύνη, την Αλήθεια. Τα χρέη είναι προϊόν εκβιασμών, δολοπλοκιών, υπερτιμολογήσεων, μιζών, δεν είναι αληιθινά. Εξ άλλου, η Ελλάδα έχει δηλωμένη την θερμή υποστήριξη του Προέδρου Ομπάμα, του Προέδρου της μοναδικής Υπερδύναμης στον κόσμο. Η Ελλάδα αν θελήσει μπορεί να βρει υποστήριξη και από την άλλη μεγάλη Υπερδύναμη της περιοχής μας, τη Ρωσία (π.χ. χορήγηση ρευστότητας έναντι μελλοντικών αγορών φρούτων κ.α. προϊόντων). Η Ελλάδα μπορεί να ζητήσει ρευστότητα και από την Κίνα, η οποία έχει ζωτικά συμφέροντα στην Ελλάδα κι έχει αποδείξει την υποστήριξή της. Αν η Ελλάδα μετά από τις "πλάτες" αυτές, τις δεδομένες, υποχωρήσει στους εκβιασμούς της φανατισμένης υπερφίαλης κυβέρνησης τους Γερμανίας, με τις υποκριτικές ηθικίστικες ψευδολογίες, θα είναι μέγα λάθος, μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία και καταστροφή για τον ήδη ετοιμοθάνατο Ελληνικό λαό.
Επιτέλους, πρέπει κάποιος να πει στους Γερμανούς ότι πρώτα πρέπει να πληρώσουν εκείνοι τα δανεικά που μας πήραν (Κατοχικό Δάνειο) αλλά να πληρώσουν και τις Πολεμικές Αποζημιώσεις στην Ελλάδα, κι έπειτα, όντως θα έχουν την ηθική υπόσταση να μιλάνε για τις υποχρεώσεις της Ελλάδας. Έστω κι αν πολιτικοί της Ελλάδας υπέγραψαν ότι "Δεν συμψηφίζονται" τα χρέη.
3 Φεβρουαρίου 2015 - 11:43 μ.μ.

ΣΧΟΛΙΟ:
Μετά από την "αποκρυπτογράφησης" των δηλώσεων του προέδρου κου Ομπάμα που κάνει ο καλός αναλυτής κος Δελαστίκ, η Κυβέρνηση γνωρίζοντας την επιθυμία του Πλανητάρχη και ότι η Υπερδύναμη ΔΕΝ επιθυμεί "νευρικότητα" των αγορών, δεν πρέπει να υποκύψει στους εκβιασμούς. Στο κάτω κάτω, υπάρχει και ο (αναξιοποίητος ευρωβουλευτής) Νότης Μαριάς που σαν καθηγητής επί των Ευρωπαϊκών θεμάτων γνωρίζει νούμερα και αριθμούς και διακηρήσσει στην Ευρωβουλή "Μας χρωστάει η Γερμανία, δεν της χρωστάμε". Αυτό είχε δηλώσει και ο κύριος Λαφαζάνης προεκλογικά
"Εμείς δε χρωστάμε, μας χρωστάνε», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης. Όπως είπε μάλιστα από τη στιγμή που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ στον προϋπολογισμό του Κράτους θα αρχίσουν να εγγράφονται και οι απαιτήσεις της Ελλάδας από το κατοχικό δάνειο αλλά και τις γερμανικές αποζημιώσεις".
4 Φεβρουαρίου 2015 - 12:01 π.μ. 

ΣΧΟΛΙΟ:
"Στην Ουάσινγκτον μιλούν ευθέως για σύνδρομο που διακατέχει τους Γερμανούς σε βάρος της Ελλάδας, το οποίο χρονολογείται από το ηρωϊκό έπος που προκάλεσε τον παγκόσμιο θαυμασμό".
Στην Ουάσινγκτον το υποθέτουν, στην Ελλάδα το έζησαν τα τελευταία 4 χρόνια οι άνεργοι, οι απερίθαλπτοι, οι υπερφορολογούμενοι, όσοι αυτοκτόνησαν, όσοι από τη μια μέρα στην άλλη από νοικοκυραίοι κατάντησαν μη όντες, ζωντανοί νεκροί χωρίς ελπίδα ανάστασης. Μίσος απύθμενο, απάνθρωπο, χωρίς οίκτο.
Εκτός από το ψυχολογικό σύνδρομο, υποθέτω ότι ενεργείται και η πονηρή "άμυνα" του βάρβαρου απολίτιστου αλλά παμπόνηρου κλέφτη, που έγινε πλούσιος κλέβοντας άλλους, που δημιουργεί προβλήματα και σχέση εξάρτησης στον ευεργέτη και δανειστή του, ώστε να τον πειθαναγκάζει, να τον εκβιάζει ή να τον ποδηγετεί ώστε μην του ζητάει πίσω τα κλεμμένα (πολεμικές επανορθώσεις) και τα δανεικά (κατοχικό δάνειο).
Είναι και τα πετρέλαια της Μεσογείου, που ελέγχει η Ελλάδα.
Κάποια στιγμή οι μυστικές Υπηρεσίες της Ελλάδας, θα πρέπει, αφού ήδη ασφαλώς έχουν ερευνήσει, να αποκαλύψουν μέσω της Κυβέρνησης, από ποια χώρα ή από ποιες χώρες εκπορευόταν η προπαγάνδα με επιστολές κ.λπ. που είχε σκοπό να παρασύρει αφελείς Κρητικούς ώστε να "επαναστατήσουν" κατά της Ελλάδας και να ανακηρύξουν την "ανεξαρτησία της Κρήτης". Επίσης, αν και σε ποιες χώρες, Πανεπιστήμια έδιναν "διδακτορικές διατριβές" και έρευνες με θέματα όπως "πώς θα ήταν αυτοδύναμη οικονομικά η Κρήτη αν ήταν ανεξάρτητο Κράτος".
Φυσικά οι Κρητικοί ως Έλληνες Πατριώτες δεν "τσίμπησαν" και απομόνωσαν τους πράκτορες και τους αφελείς.


ΣΧΟΛΙΟ:

Είναι πολλά τα λεφτά, κε Παναγιώτη! Πλούτο έδωσε ο Θεός στην Ελλάδα, μεγαλύτερο μεν την Καινή Διαθήκη που γράφτηκε στην Ελληνική Γλώσσα, αλλά και φυσικό, και ορυκτό, και πετρέλαια και θάλασσες. Και πολιτισμένο λαό, όσο κι αν τον έχουν αφήσει πνευματικά παραμελημένο και ηθικά ξεστρατημένο οι δεσποτάδες. Ήθελαν, οι πράκτορες, να δημιουργηθεί μια "ανεξάρτητη Κρήτη" για να την έχουν του χεριού τους, όπως το ίδιο επιχείρησαν, άλλοτε με επιτυχία, άλλοτε όχι, σε πολλές χώρες της Μεσογείου, που ξαφνικά, άλλαξαν καθεστώτα και "άναψαν φωτιές" που δεν σβήνουν.

ΣΧΟΛΙΟ:

Αφού απέτυχε το σχέδιο "ανεξαρτησία της Κρήτης" και η Κρήτη παρέμεινε φανατικά ενωμένη στην Ελλάδα, και συνεπώς τα πετρέλαια τα πέριξ της Κρήτης ανήκουν στην Ελλάδα, θέλει και ρώτημα γιατί άραγε δημιούργησαν τον υπερδανεισμό στην Ελλάδα, την ξαφνική χρεωκοπία της, την κινδυνολογία, την μείωση της Εθνικής Κυριαρχίας, ώστε για την παραμικρή απόφαση, πόσω μάλλον για την μεγάλη εκχωρήσεως κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, να υπάρχει η ανάγκη έγκρισης των υπαλλήλων της Τρόικα;
Υποθέσεις, θα πει κάποιος. Φυσικά υποθέσεις. Για τέτοια θέματα συνήθως δεν υπάρχουν αποδείξεις.
Μόνο συλλογισμοί, υποθέσεις, διοράσεις και ... διάμεσα. Κι εμείς, δεν διαθέτουμε ούτε "διορατικό χάρισμα" (θεοεμπαιξίας) ούτε σατανική ιδιότητα ("μέντιουμ"). Μόνο υποθέσεις και συλλογισμούς μπορούμε να κάνουμε.
4 Φεβρουαρίου 2015 - 1:30 π.μ. 


P. MICHALOPOULOS είπε... 
Ευχαριστούμε θερμά για τις παραπομπές, και για τα τόσο εμπνευσμένα σχόλια σας. Θα αξιοποιηθούν καταλλήλως το πρωί… Καληνύχτα, καλό σας ξημέρωμα εκλεκτέ μας φίλε! 
4 Φεβρουαρίου 2015 - 4:26 π.μ.
 
http://xairete.blogspot.gr/2015/02/blog-post_68.html

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ:
ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ

Bild: Ήρθε η ώρα να πληρώσουν οι Έλληνες πλοιοκτήτες

Με ολοσέλιδο ρεπορτάζ, που αφορά στη - μη - φορολογία των εφοπλιστών στην Ελλάδα, η γερμανική εφημερίδα «Bild» αναρωτιέται «γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις έως σήμερα δεν ζητούσαν χρήματα από τους πλοιοκτήτες».
Στο άρθρο της η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι «πολλοί πλούσιοι της χώρας δεν έχουν κληθεί ακόμη να βάλουν το χέρι στη τσέπη. Πρόκειται για τους Έλληνες εφοπλιστές και τις οικογένειές τους, οι οποίοι έβγαζαν και συνεχίζουν να βγάζουν λεφτά με κρουαζιέρες και φορτηγά πλοία. Και δεν πληρώνουν σχεδόν καθόλου φόρους».
Επικαλούμενο το άρθρο 107 του Συντάγματος, στη βάση του οποίου προβλέπονται σκανδαλώσεις φορολογικές ελαφρύνσεις για τους πλοιοκτήτες, η Bild σημειώνει: «Το άρθρο 107 του ελληνικού συντάγματος εγγυάται: τα κέρδη των εφοπλιστών (που πρόσφατα ανήλθαν στα 17 δισ. ευρώ), είναι αφορολόγητα. Όπως επίσης και τα κέρδη από την πώληση πλοίων. Ακόμη και τα ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία των εφοπλιστών δεν φορολογούνται. Μίνι φόροι προβλέπονται μόνον για τα φορτηγά πλοία (ανάλογα με τη χωρητικότητα του πλοίου)».
Όλα αυτά, παρατηρεί η Bild, την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, πολιτικοί των γερμανών Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών εντείνουν τις πιέσεις.
«Ήρθε η ώρα να φορολογήσει η Ελλάδα τους εφοπλιστές της», λέει στην Bild ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. CDU/CSU, Μίχαελ Φουξ.
Με την άποψή του συμφωνούν και οι Β. Μπόσπαχ και Καρλ-Γκέοργκ Βέλμαν.
«Πριν μπει το χέρι στη τσέπη των Γερμανών, θα ήταν προτιμότερο οι Έλληνες να πιαστούν από τους δικούς τους εκατομμυριούχους», είπε ο Βέλμαν.
Στο ολοσέλιδο άρθρο της η Bild προβάλει τις φωτογραφίες ορισμένων γνωστών Ελλήνων εφοπλιστών και την εκτιμώμενη περιουσία τους.
Θυμίζουμε ότι το Newsbomb.gr είναι το μοναδικό ελληνικό Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, το οποίο έχει αναφερθεί εκτενώς με πλούσια ρεπορτάζ τόσο στην προκλητικά ευνοϊκή μεταχείριση που απολαμβάνουν από την πολιτεία οι Έλληνες εφοπλιστές, όσο και στους εκβιασμούς στους οποίους προβαίνουν για να συνεχίζουν να αποτελούν μέλος του κλειστού club «δεν πληρώνω, γιατί έτσι θέλω».

http://www.newsbomb.gr/oikonomia/naytilia/story/552293/oi-germanoi-piezoyn-tin-kyvernisi-na-forologisei-toys-efoplistes