Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Τι λέτε ρε! Θέλουμε πόλεμο με τους τούρκους; Εμείς, ένα ανύπαρκτο κράτος;

Ο νέος ΥΕΘΑ μίλησε για το “ξίφος που η Ελλάδα κρατά στο ένα χέρι” για να αμυνθεί για τα δίκαιά της.
Τι λέτε ρε! Θέλουμε πόλεμο με τους τούρκους; Γιατί; Για την ΑΟΖ που δεν τολμάμε να οριοθετήσουμε; Χα!
Πειρατές -του γλυκού νερού- λοιπόν εμείς, με ανάθεση ερευνών για υδρογονάνθρακες σε διεθνή ύδατα… Πλιάτσικο και οι τούρκοι, που σαν σκληροί Μογγόλοι ξέρουν καλύτερα τη δουλειά!
Ελλάς – Τουρκία: σημειώσατε 2!
ΥΓ
Τελικά, πού το έβαλε εκείνο το «σπαθί» του, ο νέος υπουργός άμυνας, χθες όταν πήρε αμέσως την απάντηση από την τουρκική κορβέτα που σουλατσάριζε όλη μέρα στα νερά μας; Το έβαλε εκεί που έβαλε και τη σημαία μας από τα Ίμια ο Πάγκαλος;

Σχετικό… 
ΔΙΑΒΑΖΩ: 
Τουρκία και ΗΠΑ ξεφτιλίζουν την ξενόδουλη συγκυβέρνηση – Στο Σούνιο έφτασαν οι Τούρκοι! 
national-pride.org

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Κορβέτα με την ημισέληνο κάνει «βόλτες» στο Αιγαίο

4/11/2014 1:21:00 μμ
Λίγες ώρες μετά από τις πρώτες δηλώσεις του νέου Υπουργού Εθνικής Αμυνας, Νίκου Δένδια περί “ξίφους” που κρατά η Ελλάδα και μόλις λίγα 24ωρα μετά από την επαφή Ερντογάν - Αβραμόπουλου η Τουρκία, όπως αναφέρει το onalert, προχωρά σε μία ακόμη σοβαρή πρόκληση. Μέσα στη νύχτα κορβέτα της έφθασε μέχρι τον Καφηρέα.
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=366211&catID=1

8 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Διαβάζω:
Φωτογραφία-ντοκουμέντο δείχνει το πλοίο μεταξύ Ιου-Σαντορίνης
Η τουρκική κορβέτα έπλεε στο νότιο Αιγαίο όλη τη νύχτα

Περιέπλευσε το μισό Αιγαίο ακολουθούμενη πάντα από φρεγάτα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού - Τη φωτογράφησε έλληνας κυβερνήτης της Πολιτικής Αεροπορίας - Το πρωί αποσύρθηκε σε τουρκικό ναύσταθμο
Η τουρκική κορβέτα «Büyükada», που έκανε βόλτες για περισσότερες από 24 ολόκληρες ώρες δίπλα στα νησιά μας, εισήλθε σε ελληνικά χωρικά ύδατα στις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας και παρέμεινε εντός, εκτός και... επί τα αυτά της ελληνικής χωρικής θάλασσας επί πολλές ώρες, σχεδόν μέχρι τις 7 το πρωί της Τετάρτης οπότε και αποσύρθηκε σε ναύσταθμο στο Ακσάζ.


Η κορβέτα «Büyükada» φωτογραφήθηκε στις 4:30 περίπου το απόγευμα να πλέει ανάμεσα σε Ίο και Σαντορίνη από τον κυβερνήτη και CEO της Κ2 SmartJets A.Kαροτσιέρη, o οποίος εκείνη την ώρα πετούσε πάνω από το σημείο (και ο οποίος ευγενικά μας επέτρεψε να χρησιμοποιήσουμε τη φωτογραφία του).

http://www.protothema.gr/files/1/2014/11/04/tourkiki-korveta-mesa.jpg

Σύμφωνα με πρωινή ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ η τουρκική κορβέτα «Büyükada», προερχόμενη από τον Kόλπο Ξηρού, εισήλθε τα ξημερώματα σε ελληνικά χωρικά ύδατα στα Στενά του Καφηρέα, μεταξύ της Εύβοιας και της Άνδρου.

Στη συνέχεια κινούμενη με Νότια και Νοτιοδυτική πορεία διήλθε από το στενό μεταξύ Κέας και Κύθνου, πλέοντας πολύ κοντά στις ελληνικές ακτές. Στη συνέχεια το τουρκικό πολεμικό πλοίο, που παραβίασε τους κανόνες της αβλαβούς διέλευσης (διότι όταν ένα πολεμικό πλοίο κινείται από ένα σημείο σε ένα άλλο και πρέπει να περάσει από τη χωρική θάλασσα άλλης χώρας είναι υποχρεωμένο να επιλέξει τη συντομότερη διαδρομή) έπλευσε ανοιχτά της Σερίφου.

Περίπου στις 12 το μεσημέρι, η τουρκική κορβέτα «Buyukada» έπλεε ανοιχτά της Μήλου και είχε συμπληρώσει περίπου 9 ώρες «μπαινοβγαίνοντας» κατά βούληση στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Λίγο πρίν τις τέσσερις το μεσημέρι, η τουρκική κορβέτα έπλεε νότια της Φολεγάνδρου, και περίπου στις 4:30 το απόγευμα βρέθηκε ανάμεσα Ίο και Σαντορίνη από όπου και η φωτογραφία.

Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν και παρακολουθούν το τουρκικό σκάφος, σε όλη τη διάρκεια του πλου του. Το σκηνικό συνεχίστηκε καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας έως ότου η τουρκική κορβέτα επέστρεψε στο ναύσταθμό της.

http://www.protothema.gr/greece/article/423778/dokoumedo-i-tourkiki-korveta-anamesa-se-io-kai-sadorini/

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΧΟΛΙΑ:
enasanagnostis
04/11/201421:54

Δεν θέλει βούλιαγμα, θέλει να περάσουν δύο αεροπλάνα και να σπάνε το φράγμα του ήχου ακριβώς από πάνω του, να τους φύγει ο τάκος, και το ίδιο να κάνουν όποτε περνάει. Ούτε βουλιάγματα που θα προκαλούσαν πόλεμο, ούτε δράματα, απλά να ξέρουν ότι όποτε περνάνε θα γυρίζουν πίσω για αλλαγή τζαμιών και το προσωπικό να πηγαίνει σε ΩΡΛ για τα αυτιά του. Χαλαρή βόλτα αυτοί, χαλαρή βόλτα οι πιλότοι μας, θα είμαστε μια ευτυχισμένη ατμόσφαιρα. Εναλλακτικά, εκεί που περνάει την βόλτα στον Καφηρέα, βάζουμε μαιμού νάρκες (μην γίνει και κανα ατύχημα) και από τις δύο μεριές, τους βγάζουμε και μια ανακοίνωση ότι κατά λάθος το πλοίο τους μπήκε σε ναρκοθετημένη περιοχή που γίνονται ασκήσεις και να προσέχουν, και μετά αράζουμε, πίνουμε φραπέ, και μετράμε χρόνο αντίδρασης σε αποναρκοθέτηση, καθώς και κανα κοντινό πλάνο στην φάτσα που θα έχουν.

Απάντηση
Μπάκουλας
04/11/201423:07
Εξαιρετική ιδέα και πολύ καλό χιούμορ φίλε μου!!!!! Να είσαι καλά, μακάρι να το κάνουν!

Απάντηση
Πανουργιάς
Κ.04/11/201422:32
Πολύ σωστός και πανέξυπνη ιδέα. Έτσι και τολμήσουν να τα ρίξουν να τα βουλιάξουν αμέσως και ας έρθουν στα χωρικά μας ύδατα να μαζέψουν συντρίμμια. Αλλά ποιοι ηγέτες μας έχουν τέτοια καρύδια.

http://www.protothema.gr/greece/article/423778/dokoumedo-i-tourkiki-korveta-anamesa-se-io-kai-sadorini/

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΧΟΛΙΑ:
Γιάννης
04/11/201420:25
Τελικά δεν ήταν ξίφος. Δονητής ήταν.

Απάντηση
Καράντη Μαρί
04/11/201421:00
αχαχχααχχααχαχαχχαχ έγραψες!!!!

http://www.protothema.gr/greece/article/423778/dokoumedo-i-tourkiki-korveta-anamesa-se-io-kai-sadorini/

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο Ν.Δένδιας, το σπαθί, ο λαγός και ο τίγρης…

Eνα καλό μάθημα πρέπει να πήρε ο νέος υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σήμερα τα ξημερώματα: Λίγες ώρες μετά την δήλωσή του περί “Ξίφους και κλάδου ελαίας” τον κάλεσαν με τον τρόπο τους να τους αποδείξει πώς εννοεί το ξίφος και πώς σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει.
Η αντιμετώπιση της τουρκικής φρεγάτας δεν άφησε καμία αμφιβολία για τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να αντιμετωπίσει την τουρκική επιθετικότητα.Με την αντίληψη “Ελα μωρέ και τι έγινε; Αυτά έχουν ξανασυμβεί”.
Θα πει κάποιος “Μα καλά, όλοι οι υπουργοί Άμυνας έκαναν το ίδιο πράγμα. “Σφύριζαν αδιάφορα”. Σωστά.
Αλλά κανείς δεν βγήκε να κάνει δηλώσεις τις οποίες είναι αδύνατον να γνώριζε αν μπορούσε να τις υποστηρίξει. Και αυτό είναι το μοναδικό ελαφρυντικό του: Δεν γνώριζε.
Το οποίο μάλιστα ελαφρυντικό προσπάθησε ο ίδιος να το απεμπολήσει σε δηλώσεις του λίγο πριν σε ραδιοφωνιικό σταθμό: “Ημουν σίγουρος ότι θα με ξυπνούσαν χθες το βράδυ, κάθε φορά που αναλαμβάνει ένας νέος υπουργός η Τουρκία θέλει να του δείξει ότι είναι παρούσα”, τόνισε χαρακτηριστικά.
Δηλαδή παρουσίασε κάτι σαν … έθιμο την τουρκική πρόκληση (και μάλιστα με ένα τόσο προηγμένο τεχνολογικά σκάφος) με τον πλου της κορβέτας στα παράλια της Αττικής! Και αφού ήταν σίγουρος γιατί έκανε τέτοια δήλωση;
Κατ’αρχήν δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στο παρελθόν κάτι ανάλογο. Πρώτη φορά σε νέο υπουργό κάνουν τέτοιο “καψόνι” οι γείτονες.
Οσο για την άλλη δήλωση ότι “Η χώρα έχει ένοπλες δυνάμεις που κάνουν τη δουλειά τους, ο Έλληνας πολίτης μπορεί να κοιμάται ήσυχος” αυτή είναι κάπως αφηρημένη και αφοριστική. Κάνουν την δουλειά τους όταν τους δίνουν τα μέσα και τις αφήνουν να κάνουν την δουλειά τους.
Το ότι εκείνος ο έρημος ο Δ.Αβραμόπουλος που μετά από δύο υπουργικές θητείες δεν έκανε ποτέ ΟΥΤΕ ΜΙΑ “ηρωική” δήλωση δεν σήμαινε κάτι για τον νέο υπουργό;
Γιατί άραγε; Δεν ήθελε να το παίξει λίγο “τσαμπουκάς”;
Γιατί ο Δ.Αβραμόπουλος γνώριζε το βαθύτερο νόημα του ανέκδοτου του λαγού με το τίγρη. Γιατί δεν ήθελε να φτάσει στο σημείο να απαντήσει όπως και ο λαγός: “Λέμε και καμιά μαλ…α για να περάσει η ώρα”.
Κάτι που δεν απέφυγε ο νέος υπουργός. Αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι με την βοήθεια των Αρχηγών των Επιτελείων θα μάθει σύντομα γιατί είναι έξυπνος άνθρωπος.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ελλάδα, η μόνη διέξοδος των αποτυχημένων Τούρκων…

Τα δυσάρεστα συμπεράσματα που προκύπτουν από την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας
Όπως έχει διαμορφωθεί η ελληνική πολιτική, αποτελούμε για τους Τούρκουςτη μόνη διέξοδο για να διασκεδάσουν τις συνεχείς αποτυχίες τους στην εξωτερική πολιτική, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας τους. Γνωρίζουν, πως σε κάθε πρόκλησή τους οι πολιτικοί μας θα αρκεστούν σε «φανφαρόνικες» δηλώσεις για εσωτερική κατανάλωση, χωρίς καμιά ουσιαστική αντιμετώπιση της επιθετικότητάς τους.
Είναι όμως από χρόνια γνωστός ο τρόπος συμπεριφοράς των Τούρκων. Βήμα-βήμα, εκμεταλλευόμενοι τον ευνουχισμό που επέβαλαν στην Ελλάδα οι πάσης φύσης διεθνιστικές θεωρίες, μπαινοβγαίνουν στα ελληνικά ύδατα χωρίς καμιά αντίδραση. Τι θα συμβεί άραγε, εάν κάποιο ελληνικό πολεμικό πλοίο περάσει την συνοριακή γραμμή;
Θα το παρακολουθούν απλώς οι Τούρκοι;
Σύμφωνα με τον κ. Νταβούτογλου, όπως έγραψε στο «Στρατηγικό Βάθος», τα εθνικά κράτη τα οποία ιδρύθηκαν μετά τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, είναι τεχνητά δημιουργήματα. Άρα, κατ’ αυτόν, η Τουρκία πρέπει να χαράξει τη δική της πολιτική ζωτικού χώρου – μια φράση που χρησιμοποιεί χωρίς αναστολές.
Εκπλήρωση των σχεδίων του, θα επιφέρει την πολιτιστική και οικονομική ολοκλήρωση του ισλαμικού κόσμου, του οποίου η Τουρκία θα μπορούσε ενδεχομένως να καταστεί ηγέτιδα.
Η Τουρκία, υποστηρίζει ο κ. Νταβούτογλου, είτε θα καταστεί ηγέτιδα στον Καύκασο, τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή είτε θα παραμείνει μια χώρα που θα σφαδάζει από συγκρούσεις με κίνδυνο κατακερματισμού της. Και αφού δεν θέλει το δεύτερο, επιχειρεί το πρώτο, όπου βρει «βολικούς» αντιπάλους.
Αν αφεθεί με τόση ευκολία να βαδίζει η Τουρκία στον δρόμο του πανισλαμισμού, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως το επόμενο βήμα της θα είναι έρευνες στο Αιγαίο. Ο κ. Ερντογάν άλλωστε το είπε στον κ. Σαμαρά: «μισά-μισά»
Ο καθηγητής κ. Μάριος Ευρυβιάδης, ψυχαναλύοντας τον κ. Νταβούτογλου, γράφει ότι χωρίζει τους ανθρώπους σε «πιστούς» και «απίστους», με τους τελευταίους να συναποτελούν όλους τους μή Σουννίτες του κόσμου. Και που είναι όλοι καταδικασμένοι, εκτός εάν ανακαλύψουν και αυτοί τον «ορθό δρόμο». Να γίνουν όλοι δηλαδή μουσουλμάνοι, Σουννίτες όμως.
Όπως αυτός, όπως ο κ. Ερντογάν, όπως ο κ. Χότζιας Ερπαγκάν, κ.ά.
Το βιβλίο του κ. Νταβούτογλου έχει πληθώρα αναφορών σε ιμπεριαλιστικές αλλά και ναζιστικές ονειρώξεις. Καταδικάζει όλη την δυτική κοσμοθεωρία, κοσμική και μη, επειδή δεν προκύπτει από την αρχή της «απόλυτης μοναδικότητας του Θεού», όπως αυτή αποδίδεται στο θεόπνευστο Κοράνι, όπου «Ο Θεός (Αλλάχ) είναι Ένας και Μοναδικός, Είναι Απόλυτος, Αιώνιος (απ’ αυτόν όλα τα πλάσματα έχουν ανάγκη), Ποτέ δεν γέννησε και ποτέ δεν Γεννήθηκε , Και δεν υπάρχει κανείς όμοιός Του».
Από την αρχή αυτή προκύπτουν πολιτικές συνέπειες με κυρίαρχη αυτήν της ενότητας της πίστης και των πιστών . Και είναι γύρω από την αρχή αυτή που οικοδομείται και οικοδομεί ο κ. Νταβούτογλου την «εναλλακτική» με την Δύση κοσμοθεωρία, την ισλαμική (αλλά Σουννιτική, πάντοτε ) που είναι βέβαια και η «ορθή».
Ο άνθρωπος είναι πρωτίστως, όπως και ο προστάτης και Πρόεδρός του, ζηλωτής μουσουλμάνος. Και το γεγονός αυτό έχει τις δικές του πολιτικές συνέπειες. Τις βλέπουμε στην καταβάθρωση της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας, ειδικά στην Αραβική Μέση Ανατολή, περιοχή που κατά την Νταβουτογλιανή θεώρηση συνιστά το κατ’ εξοχή «στρατηγικό βάθος» της Τουρκίας. Τις βλέπουμε και στην εσωτερική πολιτική.
(συνεχίζεται)

P. MICHALOPOULOS είπε...

Η αναβάθμιση του Νταβούτογλου σε πρωθυπουργό της χώρας αποτελεί περίτρανη απόδειξη ότι η Νέα Τουρκία οικοδομείται στην βάση αρχών και αξιών όχι απλώς ξένων αλλά και απροκάλυπτα εχθρικών έναντι της Δύσης με ό,τι αυτό συνεπάγεται για Κύπρο και Ελλάδα. Το δε πρόγραμμα για τη Νέα Τουρκία αποσκοπεί, κατά δημόσια παραδοχή του νέου Πρωθυπουργού, στο κλείσιμο της «ενενηκονταετούς παρένθεσης», όπως χαρακτήρισε την Κεμαλική περίοδο εκκοσμίκευσης ο κ. Νταβούτογλου.

Αν όλα αυτά δεν ληφθούν υπόψη όσο είναι νωρίς, ο πόλεμος που υποτίθεται απομακρύνεται με κάθε υποχώρησή μας, θα καταστεί βεβαιότητα σε πολύ λίγα χρόνια.

Ο Μακεδών

http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=199911

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΚΡΙΣΗ

Βήμα βήμα η Άγκυρα στήνει σκηνικό Ιμίων - Έστειλε το NTV να προβάλει τουρκική κυριαρχία μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ (vid)
Βήμα βήμα η Τουρκία στήνει σκηνικό Ιμίων στην Κυπριακή ΑΟΖ αμφισβητώντας το κυριαρχικό δικαίωμα της Λευκωσίας να κάνει έρευνες για φυσικό αέριο και επιχειρώντας ταυτόχρονα οδηγήσει την κατάσταση σε τετελεσμένα γεγονότα. Στην παρουσία του σκάφους «Barbaros» που κάνει έρευνες εντός της Κυπριακής ΑΟΖ και την επίσης εισβολή πολεμικών πλοίων που το συνοδεύουν ήρθε να προστεθεί και το τηλεοπτικό συνεργείο θυμίζοντας τον Ιανουάριο του 1996 όταν Τούρκοι δημοσιογράφοι κατέβασαν την ελληνική σημαία από τα Ίμια για να βάλουν την τουρκική. Η συνέχεια είναι σε όλους γνωστή…
Αυτή τη φορά το τηλεοπτικό συνεργείο του NTV ανέβηκε στην τουρκική φρεγάτα «Gelibolu» που συνοδεύει από την πρώτη στιγμή το ερευνητικό σκάφος «Barbaros» και μετέδωσε μία εικόνα «Αττίλα Νο2» εντός της Κυπριακής ΑΟΖ. Εμφάνισε την Τουρκία να ασκεί τον πλήρη επιχειρησιακό έλεγχο στην υφαλοκρηπίδα της Κύπρου και να συμπεριφέρεται σαν να βρίσκεται στο σπίτι της.
Συνομιλώντας με Τούρκο αξιωματικό της φρεγάτας «Gelibolu», δασκαλεμένο από την Άγκυρα για το τι ακριβώς θα πει, ο δημοσιογράφος του NTV μετέδωσε πώς κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει το «Barbaros» σε απόσταση 6 ναυτικών μιλίων.
«Για να μην εμποδίσουν τις εργασίες του πλοίου μας και να μην περάσει κάποιος πάνω από το καλώδιο των ερευνών, σύμφωνα με τα μέτρα ασφαλείας, δεν πρέπει να πλησιάσουν το πλοίο. Πρέπει να απέχουν τρία ναυτικά μίλια και από τις δυο πλευρές και 6 ναυτικά μίλια στην πίσω πλευρά», είπε.
Και που αυτό; Εντός της Κυπριακής ΑΟΖ. Η φρεγάτα «Gelibolu» είναι επιφορτισμένη με αυτή την αποστολή, δηλαδή να μην αφήσει να πλησιάσει κανένα σκάφος, πολεμικό ή εμπορικό σε απόσταση μικρότερη των 6 ναυτικών μιλίων από το «Barbaros» ακόμη και όταν αυτό κινείται στις ακτές της Λάρνακας.
Εμφανίστηκε δε η τουρκική φρεγάτα ως να ασκεί τον πλήρη επιχειρησιακό έλεγχο στην περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ υποχρεώνοντας το εμπορικό πλοίο «Mavi Akdeniz» να αλλάξει ρότα κατά την προσέγγιση του λιμανιού της Κύπρου.
Εδώ δεν πρόκειται απλά για τσαμπουκά, αλλά για κατάληψη περιοχής της Κυπριακής ΑΟΖ με στρατιωτικά μέσα. Η διεθνής όμως κοινότητα κατά τα άλλα εκφράζει την αλληλεγγύη της στην Κύπρο και αναγνωρίζει το δικαίωμα της να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Λέξη καταδίκης της τουρκικής εισβολής.
Το προκλητικό ρεπορτάζ του NTV, που εντάσσεται σαφώς στην δημιουργία σκηνικού a la Ίμια, επιβεβαιώνει και το defencenet.gr που πρώτο αποκάλυψε την ύπαρξη τουρκικού υποβρυχίου στην Κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και το ότι οι Τούρκοι αναζητούν το ελληνικό υποβρύχιο «Πρωτεύς» που πλέει στην περιοχή στο πλαίσιο της ΝΑΤΟικής άσκησης «Active Endeanour».
«Από τα ραντάρ αυτά ελέγχουμε τι κινείται στον εναέριο χώρο, στη θάλασσα και κάτω από αυτή», τόνισε ο Τούρκος αξιωματικός που ξενάγησε τον δημοσιογράφο του NTV στα ραντάρ της φρεγάτας «Gelibolu».
Η Τουρκία φαίνεται πώς κλιμακώνει την ένταση στην περιοχή, στήνει σταδιακά κρίση ανάλογη αυτής των Ιμίων στην Κυπριακή ΑΟΖ και επιχειρεί να κάνει κτήμα της τα οικόπεδα υδρογονανθράκων λειτουργώντας ως εγγυήτρια δύναμη του ψευδοκράτους.
Την ίδια στιγμή η Ελλάδα αποφασίζει να μην ενισχύσει την παρουσία της αντικαθιστώντας την ΤΠΚ «Καβαλούδης» με φρεγάτα στο σκεπτικό της μη κλιμάκωσης. Αφού ανεβάζει τους τόνους μιλώντας για αναβάθμιση της ελληνικής παρουσίας στην Κυπριακή ΑΟΖ και «ξίφη», τώρα τα παίρνει πίσω.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Με την κάλυψη του ΝΑΤΟ, οι τούρκοι προχωρούν σε νέες προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σε νέες σοβαρές προκλήσεις μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ αναμένεται να προχωρήσουν οι Τούρκοι, με την νέα μεγάλη αεροναυτική τους άσκηση που θα αρχίσει από τις 6 Νοεμβρίου και θα συνεχιστεί μέχρι τις 12 του μηνός στην ανατολική Μεσόγειο και στις επίμαχες περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ.
Αλλά το πιο εξοργιστικό στις αναμενόμενες νέες τουρκικές προκλήσεις, είναι ότι οι τουρκικές ασκήσεις θα γίνουν υπό την κάλυψη του ΝΑΤΟ και με την συμμετοχή πολλών χωρών της βορειοατλαντικής συμμαχίας, η οποία έχει αφήσει τελείως ακάλυπτη την ελληνική πλευρά στην τουρκική προκλητικότητα. Αυτά, για να μαθαίνουν όσοι ακόμα έχουν «μεσάνυχτα» ποιοι είναι οι πραγματικοί μας σύμμαχοι και ποιοι μας στηρίζουν έναντι της άλλης πλευράς του Αιγαίου.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, από τις 6 Νοεμβρίου θα αρχίσει στην ανατολική Μεσόγειο η μεγάλη τουρκική αεροναυτική άσκηση με την ονομασία, «Mavi Balina», δηλαδή, «Γαλάζια Φάλαινα», η οποία έχει χαρακτηριστεί από τον τουρκικό τύπο σαν, «sıcak tatbikat», δηλαδή, «θερμή άσκηση», χαρακτηρισμός που προοιωνίζει τις τουρκικές προθέσεις για την διενέργεια νέων σοβαρών προκλήσεων που θα αμφισβητήσουν την κυπριακή κυριαρχία στις περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ, καθώς και της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην ευρύτερη περιοχή του Καστελόριζου.
Με λίγα λόγια οι Τούρκοι και με την συμπαράσταση χωρών του ΝΑΤΟ και του φιλοτουρκικού Πακιστάν, στέλνουν νέα μηνύματα πως γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις ελληνικές διαμαρτυρίες για τις καταφορές παραβιάσεις της ελληνικής και κυπριακής κυριαρχίας στην ανατολική Μεσόγειο. Όπως αναφέρεται, στην άσκηση αυτή θα πάρει μέρος μια τεράστια δύναμη του τουρκικού ναυτικού.
Συγκεκριμένα στην άσκηση Mavi Balina θα μετέχουν από τον τουρκικό στόλο τρεις φρεγάτες, δυο κορβέτες, 4 υποβρύχια, (εδώ θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή), 3 καινούργια υπερσύχρονα πλοία καταδίωξης, δυο ελικόπτερα του ναυτικού, ένα πλοίο λογιστικής υποστήριξης και δυο πλοία του αρχηγείου της Τουρκικής Ακτοφυλακής.
Την άσκηση θα διευθύνει ο αντιναύαρχος, Bülent Bostanoğlu, ενώ θα συμμετάσχουν οι χώρες του ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Καναδάς, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία, καθώς και το άκρως φιλικό προς την Τουρκία, Πακιστάν.
Στην άσκηση έχουν κληθεί σαν παρατηρητές οι χώρες Μπαχρέιν, Μπαγκλαντές, Χιλή, Γεωργία και Λίβανος, γεγονός που δείχνει πως οι Τούρκοι θέλουν να δώσουν μήνυμα σε ευρεία κλίμακα ότι είναι ανυποχώρητοι στις προκλητικές τους διεκδικήσεις.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του τουρκικού Επιτελείου Ναυτικού, στην μεγάλη αυτή αεροναυτική άσκηση θα λάβουν μέρος οι γνωστές τουρκικές κορβέτες, Büyükada, (Πρίγκηπος), Gediz, Göksu και Gökçeada, (Ίμβρος) και οι φρεγάτες, Anafartalar, Çanakkale, Atılay και Batıray.
Όλα αυτά δείχνουν πως η τουρκική πλευρά προχωρεί απτόητη στην κατοχύρωση της τουρκικής κυριαρχίας σε καθαρά ελληνικό και κυπριακό εθνικό χώρο και με την, αν όχι ενεργό, τουλάχιστον σιωπηλή συγκατάθεση των μεγάλων «συμμάχων» της Ελλάδας, δηλαδή χωρών του ΝΑΤΟ.
Σε μας απομένει αφού κάποτε συνέρθουμε, να κατανοήσουμε επιτέλους ποιοι είναι με το μέρος μας και ποιοι μας στηρίζουν.
Οι περίφημοι μεγάλοι μας «σύμμαχοι» αποδεικνύεται συνεχώς πως είναι αυτοί που σε κάθε ελληνοτουρκική διένεξη, εξ’ αιτίας της τουρκικής προκλητικότητας, κλείνουν το μάτι στην άλλη πλευρά του Αιγαίου εγκαταλείποντας ουσιαστικά τις δουλικές και προδοτικές ελληνικές κυβερνήσεις.
Κατά τα άλλα ανήκουμε στην Δύση, στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή ανήκουμε σε… αυτούς που ευαγγελίζονται την εθνική καταστροφή μας . Μπράβο μας και εις Ανώτερα!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

http://www.freepen.gr/2014/11/blog-post_458.html