Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Όλα έγιναν στην Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσης στην Λυγιά Ηλείας όπου ο αρχιμανδρίτης αρνήθηκε να βαπτίσει παιδί επειδή οι γονείς του και αρκετοί από τους προσκεκλημένους φορούσαν παραδοσιακές στολές. (ΣΧΟΛΙΑ)

 
Νέα Κοματαντούρ: 
Ο μητροπολίτης κ. Γερμανός, με την... παραδοσιακή στολή του!

Αθάνατη Εκκλησία του Κώλου: 
Ο μητροπολίτης Ηλίας Γερμανός, ακύρωσε την τελευταία στιγμή την τέλεση βάφτισης… Διότι οι γονείς του παιδιού και κάποιοι καλεσμένοι, προσήλθαν στο μυστήριο με παραδοσιακές φορεσιές! 
Συμπέρασμα: 
Αν είσαι γυναίκα, και δεν φοράς τέτοιο ένδυμα που να φαίνονται -από μπροστά, τα βυζιά σου, και το πράμα σου, και –από πίσω, όλη η πλάτη και ο κώλος σου… Τότε, δεν είσαι χριστιανή, και σου απαγορεύεται (από τη νέα κοματαντούρ) η είσοδος στο ναό!

Σχετική επιστολή προς τον Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό:
Θα ήθελα παρακαλώ πολύ να μου δοθεί μια αιτιολογημένη απάντηση γι’αυτή, την παράλογη κατά το σύνολο των εμπλεκομένων και καλεσμένων, εντολή σας. 
Η απορία η δική μου και όλων είναι "για ποιον λόγο θεωρείται την Παραδοσιακή Ελληνική Φορεσιά «μη πρέπουσα», σε σχέση με την κοσμική περιβολή της εποχής μας". 
Είναι η ελληνική παραδοσιακή φορεσιά ασύμβατη με την εκκλησία; 
Εκτός εάν νομίζετε ότι η κοσμική περιβολή των γυναικών και των ανδρών είναι πιο σεβάσμια για την Εκκλησία μας από την παραδοσιακή. 
Σας παραπέμπω σε χιλιάδες φωτογραφίες από γάμους και βαπτίσεις όπου οι συμμετέχοντες φορούν ενδυμασίες τις οποίες χρησιμοποιούν και στις κοσμικές εξόδους του (κέντρα διασκεδάσεις , μπαρ και παραλίες !!!) αλλά ας μη επεκταθώ περεταίρω σε λεπτομέρειες σεβόμενος το σχήμα σας. […] 
Παρακαλώ για την άμεση απάντησή σας . 
Με τιμή 
Χρυσόστομος Βλάχος

ΣΧΟΛΙΑ:
Athanasios Karampekos  
Η κουμπάρα με την παραδοσιακή φορεσιά, ΔΕΝ θα έδειχνε τον μπούστο της (τα βυζιά της δηλ. για όσους δεν γνωρίζουν) και την trasparente (διάφανη) μάξι τουαλέτα της, με στριγκάκι στο χρώμα του σώματός της, διότι οι παπάδες έχουν εθιστεί με τις τουαλέτες και τα "ξώπλατα" νυφικά, που φοράνε συνήθως οι νύφες, οπότε και η αναβολή... της βάπτισης!
Eyaggelia AR-Aman  
Ντροπη κ μονο του παπα.
τα μινακια κ τα ξοβιζα δεν τους ενοχλουν οι Ελληνικες πατροπαραδοτες φορεσιες τους πειραζουν....Ντροπη!!! 
Ntina Reply
Την επόμενη φορά να πάνε οι καλεσμένοι με τον κώλο απο έξω, κυρίως οι άντρες για να ευχαριστηθεί ο δεσπότης που έχει άλλα γούστα
Αντρέας Ζαρειφόπουλος 
οι παραδοσιακες στολες ενοχλησαν τον ιερεα...!
οι ημιγυμνες καλεσμενες που συρρεουν σοριδον μεσα στις εκκλησιες διχως σεβασμο και αισθηση του χωρου και της ιεροτητας , λες και πανε σε πασαρελες, κατα τις βαπτισεις, δεν τους ενοχλουν;! 

ΡΕ ΤΟΝ ΤΡΑΓΟΠΑΠΑ!!! 
ΘΕΛΕΙ ΞΙΡΙΣΜΑ
Γεωργια Φρεσσα  
Αν είναι δυνατόν!!! 
Αν όμως οι γυναίκες ήταν ντυμένες με τίποτα ξώβυζα ή ... δεν θα είχε καμία αντίρρηση.
Eleni Argyridou  
κληρος το δεκανικι του συστηματος.που σε καθε εκλογες ψηφιζουν τους σαπιους και παροτρυνουν και το ποιμνιο να πραξει το ιδιο.
Clara Anabelle 
Πως βαφτιζαν τα μωρα τους πατερ το 1800 τοτε ηταν αυτες οι φορεσιες τους τωρα εμεις οι ελληνες τις εχουμε καμαρι και συ ειχες προβλημα και κολασες τον κοσμο αντι να πεις αμην διαβασε την αγια γραφη κατι γραφει για κατι παπαδες σαν και σενα που κολαζουν τον κοσμο μου φαινεται το παρεβλεψες... 
Vissarion Aris Ntellas  
Ήθελε να δει μπούτι ο παπάς!!! 
Maria Zafiri  
Τα μίνι και τα ντεκολτέ τα θέλουν.Αυτά που είναι σεμνά όχι.Άρα και στους ιερείς αρέσουν τα αποκαλυπτικά,Μπράβο!!!!!
Λενιώ Τσόρβα Χολέβα 
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΟΠΑΠΑΣ! 
Λενιώ Τσόρβα Χολέβα  
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ!!!!!!!!!!!!ΝΤΡΟΠΗ Ο ΠΑΠΑΡΟΣ!!!!!!!ΒΡΕ ΟΥΣΤ!!! 
Tzo Spiropoulos  
τον πουλο τραγοπαπα,αυτες οι στολες σε ελευθερωσαν,ποιος εισαι ρε? ο χριστος? αντε κ γαμησου που μαλον κατα κει σε κοβω
Susana Adams  
ο παπας θα προτιμουσε να δει καμια ξωβυζη, κανενα μινι
Ροη Βαξεβανη  
Ρε δεν πανε καλα η παπαδες τελικα,η τα εχουν πεξει η περνουν λυγμενα,τι να πω ντροπη τους,λες κ πηγε ο κοσμς με μπικινι στην βαφτιση!!! δεν κοιτανε τα δικα τους αισχη που κανουν...αντε μην ανηξω το στομα μου... 
Kostas Zikos  
ξυλο και ξυρισμα που θελει ο τραγοπαπα
Xristos Maria  
Ναι όμως οι ξεκολλες που έρχονται στο σπίτι του θεού κάθε Πάσχα .....βαφτίσια. ...γάμους δεν σε χαλάνε ανώμαλοι παπάδες! 
Δημητρα Γιαννικοπουλου  
Δεν ηταν γυμνοί οι αθρωποι, ο ένας δέρνει, ο άλλος δεν βαφτιζει, ο επόμενος κλέβει τα παγκαρια, χαμοςστον οικο του Θεού, όλοι αυτοι έδιωξαν τον κοσμο απο την Εκκλησία, μπράβο σας!!!!!!!!!
Sofia Misailidou 
Βρε τι πάθαμε με τις λουλουδες που μπλέξαμε!!!!
Christos Efstathopoulos  
ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΠΑΕΙ ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΞΕΚΩΛΑ ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΕ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΡΧΗΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ .......
Panagiotis Perikos  
ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΙΕΡΕΑ!!!!!!!!!!!!!!  
Tasos Gryllos Lovecraft 
δεν του χωνανε το κεφαλι στην κολυμπηθρα του πουστη
Popi Georgiou  
ΟΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΕΞΩ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΔΩ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΣΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ;    Ζαχαρενια Τσουκαλα ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΠΕΦΤΕΙ ΑΡΚΕΤΟ ΜΑΡΟΥΛΑΚΙ ΕΔΩ ΦΑΙΝΕΤΕ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΑΡΚΕΤΑ!!!!
Maria Zafiri 
Στα μίνι όμως λέμε ναι.
Ζαχαρενια Τσουκαλα  
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑΥΤΟ..ΑΝ ΤΟ ΛΑΔΑΚΙ ΤΗΣ ΒΑΠΤΗΣΗΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΙΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΖΕ,ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΕ!!!

http://xairete.blogspot.gr/2014/10/blog-post_66.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: