Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Και αν τα πράγματα αυτά (με τις πολυάριθμες επώνυμες – «θαυματουργές» εικόνες της Παναγίας, και τα φωτοαντίγραφα της), δεν είναι πράγματα μαγικά –ένα είδος βουντού, να πούμε… Αν δεν είναι πράγματα αρχαιοελληνικά - ειδωλολατρικά (δεν έχουμε αφήσει τίποτε από την αρχαία θρησκεία που να μην το έχουμε υιοθετήσει στον χριστιανισμό), τότε σίγουρα είναι ένα αισχρό εμπόριο, μια διακεκριμένη απάτη που όμοια της δεν υπάρχει καμιά άλλη.

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Άγιο Όρος - Το Περιβόλι Της Παναγίας
6 hrs ago

Καλό βράδυ σε όλο τον κόσμο.

Η Παναγία η Αντιφωνήτρια απο την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου να μας δίνει υγεία και δύναμη.
https://www.facebook.com/287811251366509/photos/a.287857401361894.1073741828.287811251366509/372724159541884/?type=1&theater

Σχολιάζω:
«Πάντες οι θεοί των εθνών δαιμόνια» (Ψαλμός)

Και οι δαιμόνιοι έμποροι του θρησκευτικού συναισθήματος, μετέφεραν τα δαιμόνια αυτά, και, στον χριστιανισμό.
 

Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι σε κάθε είδωλο κατοικούσε η θεότητα που παρίστανε, αλλιώς δεν είχε καμία δύναμη, ήταν ένα άχρηστο είδωλο! Και ήταν αναρίθμητα εκείνα τα είδωλα! 
Οι νεοέλληνες, -οι χριστιανοί θρησκόληπτοι, πιστεύουν σε εκατομμύρια τέτοια είδωλα. 
Είναι οι λεγόμενες θαυματουργές εικόνες της Παναγίας, της Παναγίας με... ονοματεπώνυμο! Αυτές, που πραγματικά έχουν δύναμη, σε αντίθεση με τις άλλες εικόνες της Παναγίας που είναι άπλα… οδοντόκρεμες!
Οι Παναγίες αυτές, λοιπόν, οι διάσημες, έχουν και ένα «copy right», που το εκμεταλλεύεται ο τοπικός μητροπολίτης. 

Είναι πατενταρισμένες, για να μην τις μπερδεύει κανείς με άλλες Παναγίες… 
Και μόνον ο δεσπότης μπορεί να εκμεταλλευτεί την αναπαραγωγή τους (τα επίσης θαυματουργά αντίγραφα της εικόνας αυτής), αυτός θα πιστοποιήσει τη γνησιότητα της, αυτός θα την παραδώσει στον πελάτη, μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, με υποδοχή του αντιγράφου με τιμές αρχηγού κράτους και άλλες παρλαπίπες!
 

Όσοι λοιπόν εμπορεύονται τις εικόνες αυτές (ναοί, μητροπόλεις, μοναστήρια, κλπ) έχουν και τους κατάλληλους τελάληδες, για να διαφημίζουν την δική τους την Παναγία!
«Αυτή θα μας σώσει» -λένε, η Παναγία η τάδε, να πούμε! Όχι μια οποιαδήποτε Παναγία αλλά η… «Δική μας, η Παναγία»! 
Ελάτε λοιπόν στο πανηγύρι της -και όχι μόνο! Ελάτε και φέρετε και το τάμα σας, ρίξτε και χρήματα στο παγκάρι! Πόσα να ρίξετε; Μα όσο πιο διάσημη είναι η συγκεκριμένη Παναγία, τόσο περισσότερα πρέπει να ρίξετε (κάτι σαν φακελάκι, να πούμε), για να γίνει σωστά η δουλειά σας!
 

Και αν τα πράγματα αυτά (με τις πολυάριθμες επώνυμες – «θαυματουργές» εικόνες της Παναγίας, και τα φωτοαντίγραφα της), δεν είναι πράγματα μαγικά –ένα είδος βουντού, να πούμε… 
Αν δεν είναι πράγματα αρχαιοελληνικά - ειδωλολατρικά (δεν έχουμε αφήσει τίποτε από την αρχαία θρησκεία που να μην το έχουμε υιοθετήσει στον χριστιανισμό), ...
...τότε σίγουρα είναι ένα αισχρό εμπόριο, μια διακεκριμένη απάτη που όμοια της δεν υπάρχει καμιά άλλη.
 

Και όπως οι απατεώνες έχουν πολλά ονόματα, για να κρύβονται, για να δημιουργούν σύγχυση, να χτυπούν και να διαφεύγουν, έτσι και η απάτη αυτή είναι πολυώνυμη. 
Οι απατεώνες, αυτοί, που σκαρφίζονται τα δήθεν θαυματουργά περιστατικά –έχουν μαρκάρει τις περιπτώσεις αυτές και με ένα όνομα -παρατσούκλι, το όνομα της τάδε Παναγίας...
Αυτής που (η εικόνα της) είναι -ειδικά αυτή, η... θαυματουργή! 
Τρέξτε λοιπόν σε αυτήν! 
http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/ww/news/2007/11/19/gratitude.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: