Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ξημερώνει, παιδιά! Καλημέρα, καλό ξεκίνημα, καλό δρόμο! Χαίρετε!

Και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας, ήταν…

Όλα συνηγορούν τελικά, στο ότι επιβάλλεται -αγιογραφικά πια, αυτό το… «σκύψε ευλογημένη», και «σκύψε ευλογημένε», παράλληλα! (Μάθε λοιπόν όλα τα σχετικά με το «πως προσκυνούμε τις εικόνες και με ποια σειρά», μάθε και τα σχετικά λόγια που συνοδεύουν την αντίστοιχη αυτή προσκύνηση!)


Τζέσικα Ράμπιτ: Η πηγή έμπνευσης των σχεδιαστών μοντέρνων νυφικών (αυτών που αναστατώνουν -κρυφά –κάτω από τα ράσα τους, τους ιερείς που τελούν το σχετικό μυστήριο)


Μαλακίας το Ανάγνωσμα! Ως των «αιχμαλώτων ελευθερωτής», των «πτωχών υπερασπιστής» και των «βασιλέων υπέρμαχος», θεωρείται ο Άγιος Γεώργιος… Σύμφωνα, όλα αυτά με... 1. Την αγιογράφηση του, 2. Το Απολυτίκιο του, 3. Το Συναξάρι του βίου του, και 4. Το σχετικό Δημοτικό Τραγούδι… (Που όλα αυτά, τον θέλουν να σκοτώνει το δράκο που είχε αιχμάλωτη τη βασιλοπούλα!) Χα!


Έκτακτο Παράρτημα! Θαύμα – θαύμα: Η Παναγία η Δραπανιώτισσα (περνώντας πάνω από μια γέφυρα) έφθασε τελικά στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στο Αργοστόλι! (φωτο)


Γιάννης Μποσταντζόγλου: «Αν ο γιος μου ήταν gay, θα του έλεγα... Μαγκιά σου αγόρι μου!»


ΔΙΔΩ ΣΩΤΗΡΙΟΥ: Πέθανε σαν σήμερα το 2004.


Καλό σας απόγευμα, και… (στην υγειά σας, και κοπιάστε, και…) Χαίρετε!


Γιορτάζουν, ΚΑΙ, οι εικόνες! Διότι ως κανονικό λατρευτικό είδωλο, η κάθε μια διάσημη -και επώνυμη εικόνα, της Παναγίας, είναι μια ξεχωριστή οντότητα… Έτσι, έχει κι αυτή την δική της εορτή! Τώρα, έχει σειρά η… Γοργοϋπήκοος! Χα!


Καλό σας μεσημέρι… Καλή συνέχεια! Χαίρετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: