Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Εκλεκτός σχολιαστής μας, είπε: «Αυτοί είναι οι "ορθόδοξοι" που πιστεύουν σε τέτοιες αποφάσεις και όχι σε όλα λέει η Γραφή, οι Αποστολικοί Πατέρες και ο ιερός Χρυσόστομος. Εμείς, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να τους ακολουθήσουμε!»

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ: 
Σάββατο, 16 Αυγούστου 2014

"Κρίνος" από εμπρός (ανάσκελα), "κρίνος" και από πίσω (μπρούμυτα)… Για μια πιο σίγουρη παρθενο-σύλληψη! Χα!


Εκλεκτός σχολιαστής μας, είπε...

Αν είναι δυνατόν! Η "θαυματουργή" εικόνα παριστάνει τον άγγελο να προσφέρει κρίνο; Μα αυτό αναφέρεται μόνο στα κακόδοξα απόκρυφα "δήθεν ευαγγέλια" και δεν μαρτυρείται στην Κ. Διαθήκη από τους αυτηκόους και θεόπνευστους συγγραφείς, που κατόπιν πληροφοριών από την ίδια την Παρθένο Μαρία και τον Υιό της κατέγραψαν τα γεγονότα με κάθε λεπτομέρεια.

Το ίδιο "και χειρότερο" συμβαίνει, με την κοίμηση της Παναγίας. Αυθαίρετα και βασιζόμενοι σε Μαριολατρικές παπικές αποφάσεις και σε απόκρυφα ευαγγέλια (άρα κακόδοξα και απορριπτέα μιάσματα) πέρασαν στην υμνολογία και στις παραδόσεις ανύπαρκτες λεπτομέρειες ως και "μετάσταση" και "ανάσταση" της Θεοτόκου που εμείς οι Ορθόδοξοι δεν οφείλουμε να δεχτούμε. Ας αρκεστούμε στις έγκυρες πληροφορίες, όσες θέλησαν να μας δώσουν οισυγγραφείς των ιερών κειμένων της Καινής Διαθήκης, αυτές τις οποίες δέχεται ο ιερός Χρυσόστομος Ιωάννης ο οποίος δεν αναφέρει ούτε για Αναστάσεις ούτε για μεταστάσεις ούτε και για ζώνες.

Ο Κύριος εμπιστεύτηκε την Παναγία στον Ιωάννη, του οποίου η Παναγία ήταν ασφαλώς μεγαλύτερη κατά τουλάχιστον 20 χρόνια. Ο ευαγγελιστής και απόστολος του Χριστού Ιωάννης, πεθαίνοντας σε βαθύτατο γήρας από φυσικό θάνατο, ασφαλώς θα ανέφερε σε κάποιο από τα κείμενά του της Καινής Διαθήκης την "ανάσταση" ή την "μετάσταση" της Παναγίας, αν όντως είχε συμβεί αυτό το σπάνιο θεϊκό γεγονός. Αλλά προφανώς δεν συνέβη ούτε Ανάσταση ούτε μετάσταση ούτε σύναξις αποστόλων, η Παναγία εκοιμήθη εν ειρήνη υπό την προστασία του Ιωάννη. Κοίμηση τιμούμε στις 15 Αυγούστου οι Ορθόδοξοι. Ως προς τη θέση της Παναγίας στην Εκκλησία και στην Πίστη μας, αρκούμαστε στη θέση που είχε στις περιγραφές των Ευαγγελίων και στην πρώτη Αποστολική και Ευαγγελική Εκκλησία η μητέρα του Κυρίου μας.
16 Αυγούστου 2014 - 9:15 μ.μ.
 

P. MICHALOPOULOS είπε...
ΣΧΕΤΙΚΟ:
Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011
Τι ώρα αναστήθηκε η Παναγία; Μαύρα μεσάνυχτα κι αυτή;
http://xairete.blogspot.gr/2011/08/blog-post_19.html
 

ΣΧΕΤΙΚΟ:
Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2008
"ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ, ΚΑΙ ΑΝΑΛΗΦΘΗΚΕ Η ΠΑΝΑΓΙΑ"!!!..
http://leipsana.blogspot.gr/2008/07/blog-post_7539.html
 


Εκλεκτός σχολιαστής μας, είπε...
 

Σχετικότατα τα σχετικά!!! Ευχαριστούμε για την αναδρομή. Από τότε ο κ. Παναγιώτης είχε Ορθόδοξες τοποθετήσεις και απόψεις αλλά οι σύγχρονοι "ορθόδοξοι" τον Μαριολατρικό χαβά τους ...

Εξ άλλου πώς να τολμήσουν οι "ορθόδοξοι" να "αρνηθούν την αλήθεια" η οποία την 1-11-1950 "καθορίστηκε" (!!!) από τον "έχοντα το αλάθητον" και γε "εκπρόσωπον του θεού επί της Γής", πάπα Πίο τον 12ο ο οποίος αποφάσισε: "Η άσπιλος και αειπάρθενος Θεομήτωρ Μαρία, μετά την ολοκλήρωση της επίγειας διαδρομής της ζωής της, ανελήφθη μετά του σώματος και της ψυχής της εις την ουρανίαν μεγαλειότητα. Συνεπώς, εάν κάποιος, πράγμα που απευχόμεθα να το επιτρέψει ο Θεός, τολμήσει είτε να αρνηθεί είτε συνειδητά να αμφισβητήσει αυτήν την αλήθεια, η οποία καθορίστηκε από εμάς, να ξέρει ότι είναι παντελώς έκπτωτος από την θεϊκήν και καθολικήν πίστιν".
 

ΧΑ !!!
Αυτοί είναι οι "ορθόδοξοι" που πιστεύουν σε τέτοιες αποφάσεις και όχι σε όλα λέει η Γραφή, οι Αποστολικοί Πατέρες και ο ιερός Χρυσόστομος. Εμείς δεν είμαστε υποχρεωμένοι να τους ακολουθήσουμε!
 

17 Αυγούστου 2014 - 1:08 π.μ.
http://xairete.blogspot.gr/2014/08/blog-post_181.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: