Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ: Δεν είναι ελαφρό θέατρο! Είναι φωτο από ορθόδοξο γάμο, ρε πούστη!..

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ: 
Tετάρτη, 27 Αυγούστου 2014
ΤΟ ΞΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ:
6 hours ago
ΠΡΟΣ:
Panayiotis Michalopoulos
Γεια σας κ. Μιχαλόπουλε! 

 
Λέγομαι Παρθένης Γιώργος και είμαι ο διαχειριστής της ιστοσελίδας kalabakacity.gr. 
Σας ζητώ να αφαιρέσετε από το blog σας το άρθρο που "κλέψατε" ( χωρίς την άδειά μας) από την ιστοσελίδα μας και αφορά τον γάμο δυο ανθρώπων. 
Για οποιαδήποτε απορία μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας ο νομικός μας σύμβουλος. 
Σας ευχαριστώ. 
Γιώργος Παρθένης
https://www.facebook.com/kalabakacity.gr


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ:
ΔΙΑΒΑΖΩ:
www.kalabakacity.gr 
shared a link. 
1 hr ago
Στον λαμπερό γάμο του Βασίλη και της Ιωάννας...
Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στον Βυτουμά Καλαμπάκας ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου ο Βασίλης Αποστόλου με την αγαπημένη του Ιωάννα Χασιώτη. 
http://www.kalabakacity.gr/diafora/22483-o-vasilis-kai-i-ioanna-enothikan-me-ta-desma-toy-gamoy.html

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ κ. ΠΑΡΘΕΝΗ:
Εγώ, δεν επισκέπτομαι τη σελίδα αυτή της Καλαμπάκας. Δεν επισκέπτομαι καμία σελίδα για να ενημερώνομαι σχετικά με την επικαιρότητα. 

Τα νέα για το γάμο αυτό, τα έμαθα από τη βιτρίνα (κράχτη της εφημερίδας) του κυρίου αυτού, από τη σελίδα του δηλαδή στο facebook, η οποία έχει τίτλο www. kalabakacity. gr.
 
Σελίδα άγνωστη σε μένα, μέχρι που πρόσφατα το facebook, μου πρότεινε (στο λογαριασμό μου) να κάνω «like» σε αυτήν, ώστε να ενημερώνομαι αυτόματα για ό,τι αυτή η σελίδα αναρτά στο facebook.
Το έκανα λοιπόν το «like», και μετά μου ήρθε και αυτή η είδηση (με τον προκλητικό γάμο), την οποίαν και σχολίασα χιουμοριστικά στο μπλογκ μου (αναφέροντας και την πηγή), ενημερώνοντας δε ταυτόχρονα και το ίδιο τον κ. Παρθένη, τη βιτρίνα του δηλαδή στο facebook.
Θα μπορούσε λοιπόν να αντικρούσει τα όσα σχολίασα, αν δεν του άρεσαν. Θα μπορούσαν και οι ίδιοι που ποζάρουν στις φωτογραφίες του «γάμου», να μου ζητήσουν το λόγο -αν νόμιζαν ότι θίγονται!
Σωστά;

2 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Μεταφέρω νέο μήνυμα του κ. Γιώργου Παρθένη

2 hours ago
κ. Μιχαλόπουλε μάλλον δεν καταλάβατε τον σκοπό της επικοινωνίας μας... Δεν σχολιάζουμε... το σχόλιο σας το οποίο καλά κάνετε και εκφραστήκατε και ειναι απόψή σας! Το θέμα έχει να κάνει με την αναδημοσίευση του άρθρου και των φωτογραφιών που είναι ιδιοκτησίας μας και δεν πήρατε την άδεια μας να το αναδημοσιεύσετε... Επίσης εμείς δεν ευθυνόμαστε για δημοσιεύματα που σας προτείνει το facebook για να πατήσετε like. Δεν σας το ζητήσαμε...

George Kalabakacity.gr

P. MICHALOPOULOS είπε...

Η απάντηση μου στο νέο μήνυμα του κ. Γιώργου Παρθένη

Και βέβαια δεν χρειάζεται άδεια από έναν που καταγγέλλει ανάρμοστες συμπεριφορές, αυτά που συμβαίνουν σε ένα μυστήριο όπως είναι ο ορθόδοξος γάμος… Και μάλιστα άδεια από εκείνον που τις προβάλει αυτές τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην εμπορική σελίδα του.
Δεν πρόκειται λοιπόν για αναδημοσίευση άρθρου και φωτογραφιών από εμάς, ούτε και είμαστε ανταγωνιστική σελίδα με εκείνη της Καλαμπάκας. Εμείς καταγγέλλουμε με χιουμοριστικό τρόπο τα κακώς κείμενα. Δεν είμαστε δημοσιογράφοι, δεν βγάζουμε θέματα, αλλά σχολιάζουμε με τον τρόπο μας όσα δημοσιοποιούνται, και προκαλούν.
Έτσι στην περίπτωση αυτή, δεν αναδημοσιεύσαμε όλο το άρθρο, αλλά εκείνες μόνο τις γραμμές που χρειάζονταν για τον έλεγχο που κάνουμε. Δεν αναδημοσιεύσαμε όλες τις φωτογραφίες, αλλά εκείνες μόνο που πιστεύαμε ότι θα τεκμηριώσουν την κριτική που ασκήσαμε.

Άλλωστε οι φωτογραφίες, είχαν τη στάμπα της σελίδας της Καλαμπάκας, ώστε κανείς άλλος να μη μπορεί να πει ότι είναι δικές του. Φωτογραφίες, που δεν ήταν καν κλειδωμένες, άρα μπορούσαν να αντιγραφούν από οποιανδήποτε αναγνώστη στο Ίντερνετ.
Φωτογραφίες για πάσα χρήση, εκτός από το… να σχολιαστούν δυσμενώς! Χα!

Φωτογραφίες, που δεν αφορούν ένα ιδιωτικό θέμα, μια οικογενειακή υπόθεση, ένα κοσμικό γεγονός!
Στο μυστήριο του γάμου, όσα συμβαίνουν μέσα στο ναό, και όσα διαδραματίζονται ακόμα και έξω από αυτόν, δεν είναι πριβέ υπόθεση. Αν και έχουμε πολλές περιπτώσεις που οι ναοί στο μυστήριο κλείνονται από μπράβους, και οι φωτογραφίες είναι αποκλειστικές και αντικείμενο εμπορίου από τους νυμφευόμενους, προϊόν συναλλαγής προς κάποιο μέσο που ασχολείται με την προβολή τέτοιων γεγονότων…
Φωτογραφίες πιπεράτες κυρίως…

Δεν είναι λοιπόν πριβέ υπόθεση ο γάμος! Και όσοι θεωρούμε ιερή αυτή την υπόθεση (όπως εμείς στο μπλοκ «χαίρετε»), οφείλουμε να σχολιάζουμε, να ελέγχουμε, να διαμαρτυρόμαστε έντονα όταν βλέπουμε ότι τα πράγματα στην περίπτωση αυτή ξεφεύγουν. Και αποδεικνύουμε ότι κάποια πράγματα ξεφεύγουν, χρησιμοποιώντας (σαν τεκμήριο) αυτό το ίδιο το φωτογραφικό υλικό… Αυτό, που άλλοι το χρησιμοποιούν δημόσια και… «αποκλειστικά», και με καμάρι!..

Ο διαχειριστής του «χαίρετε» κ. Παρθένη, έχει καθήκον και χρέος να αντιδρά έτσι. Έχει τον βαθμό του Αναγνώστη στην ορθόδοξη Εκκλησία, είναι και παλαίμαχος κατηχητής, πτυχιούχος της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Εσείς τι σχέση έχετε με την εκκλησία;

Τέλος, με ποιο δικαίωμα τραβήξατε αυτές τις φωτογραφίες μέσα και έξω από το ναό; Πώς έγιναν περιούσια σας και ιδιοκτησία σας; Σας επέτρεψαν οι ιερείς να τραβήξετε αυτά που τραβήξατε και έτσι (σέξι) όπως τα τραβήξατε; Σας τις πούλησαν οι νεόνυμφοι; Ή μπήκατε ετσιθελικά στον ιερό χώρο θεωρώντας τον για αμπέλι ξέφραγο;

Κι ακόμα:
Τι γνώμη άραγε να έχει πάνω σε αυτά, και ο τοπικός μητροπολίτης; Ε;