Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Θαύμα – θαύμα! Ο μητροπολίτης Καισαριανής, πιστεύει στο… Άγιο Φως!

Πιστεύω, -άμα λάχει να πούμε… 
Και, σε ένα Άγιο Φως, από τα Ιεροσόλυμα με αεροπλάνο εισαγόμενο… 
Στο Φως, το υποδεχόμενο στο «Athens Eleftherios Venizelos International Airport», και, με τιμές... Αρχηγού Κράτους! 
Πιστεύω, και, σε τέτοιες μαλακίες δηλαδή, -άμα λάχει να πούμε!  

Διαβάζω σήμερα:
Άρθρο του μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού Δανιήλ, 

από το ένθετο της «Δημοκρατίας» για την Ορθοδοξία
 

Οι πιστοί, που βλέπουμε το θαύμα της αφής του Αγίου Φωτός να συντελείται, γνωρίζουμε ότι «τα αδύνατα παρ’ ανθρώποις δυνατά παρά τω Θεώ εστίν» (Λουκά ιη΄ 27) και, όπως μας διαβεβαίωσε ο Κύριός μας, «εάν έχητε πίστιν ως κόκκον σινάπεως, ερείτε τω όρει τούτω, μετάβηθι εντεύθεν εκεί, και μεταβήσεται• και ουδέν αδυνατήσει υμίν» (Ματθαίου ιζ΄ 20).
Εάν πιστεύετε στον Θεό, δεν πρέπει να αμφιβάλλετε για το θαύμα.
http://www.amen.gr/article17979


ΣΧΕΤΙΚΟ: 
Κυριακή, 4 Μαΐου 2014

Τι κρίμα! Το φως της πίστης στην Ανάσταση του Χριστού, έχει τώρα πια αντικατασταθεί από τον καλογερο-παπαδικό σκοταδισμό!

1 σχόλιο:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ είπε...

Αγαπητέ κ. Παναγιώτη

1/ Καλόν είναι, όταν υποστηρίζουμε κάτι πρώτα να το λέμε, για να δούμε τις αντιδράσεις και μετά να το γράφουμε, για να μη ρεζιλευτούμε.

2/ Ποιός πιστός βλέπει το θαύμα του αγίου φωτός, αφού κανείς πιστός δεν είναι μέσα στον Πανάγιο Τάφο, εκτός από δυο, τον πιστό Πατριάρχη και τον μη πιστό Αρμένιο.

3/ Και βέβαια ισχύει "Τα αδύνατα παρ' ανθρώποις.....", πλην όμως εντός του Τάφου διενεργούνται "δυνατά παρ' ανθρώποις", δηλ. ο Πατριάρχης παίρνει φως από την αναμμένη κανδήλα και από εκεί και πέρα αναλαμβάνει ο Θεός να μετατρέψει αυτό το φως σε ΑΓΙΟ.

4/ Και βέβαια εάν έχεις πίστη μετακινείς βουνό, πλην όμως έχει καταγραφεί τέτοια μετατόπιση; Για θάλασσα που σχίστηκε από τον Μωϋσή ξέρουμε, αλλά δεν αναφέρεται μετατόπιση και του Σινά.

5/ Στην περίπτωσή μας συμβαίνουν απλά πράγματα, που ντε καλά και σώνει θέλουμε να τα κάνουμε περίπλοκα: Ο Πατριάρχης παίρνει φως από το καντήλι που καίει μπροστά του και παρακαλεί τον Θεό να το αγιάσει και απλά ο Θεός το αγιάζει. Τίποτε άλλο δεν συμβαίνει. Αν ο Πατριάρχης παρακαλούσε τον Θεό να αγιάσει το φως της κανδήλας και ο Θεός έστελνε εξ ουρανού έτοιμο αγιασμένο φως, τότε ο Θεός πεισματικά αρνείται να ακούσει την παράκληση του Πατριάρχη και τούτο επί αιώνες!

6/ Και βέβαια, αν πιστεύουμε στο Θεό δεν πρέπει να αμφιβάλλουμε για το θαύμα (της μετατροπής του φυσικού φωτός σε άγιο), πλην όμως θα πρέπει να αμφιβάλλουμε, για τα τερατώδη ψέματα και τα καραγκιοζιλίκια, που το συνοδεύουν.

Φιλικά
ΙΚ