Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Γιατί η Μέρκελ αρνήθηκε το γλυκό κυδώνι;

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ: 
Σάββατο, 12 Απριλίου 2014

Αντωνάκης Σαμαράς, ο εκλεκτός της Εκκλησίας (π.χ. των μητροπολιτών Μεσσηνίας, Βεροίας, κλπ) και το… «νηστήσιμο» μενού του (Κατσικάκι και σφυρίδα) χθες με την Μέρκελ, στη σκιά της Ακρόπολης!..

P. MICHALOPOULOS είπε...
Διαβάσαμε:
Δεν επελέγη αυτή τη φορά γιά το δείπνο Σαμαρά - Μέρκελ το Μέγαρο Μαξίμου, ούτε το εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης αλλά η παραδοσιακή ταβέρνα «Η Στροφή», με ελληνικές γεύσεις ακριβώς κάτω απο το Ηρώδειο και με τόσο όμορφη θέα που συγκαταλέχθηκε πέρυσι στα 10 καλυτερα του κόσμου.
Αφού γεύτηκαν μία ποικιλία ελληνικών ορεκτικών ακολουθησε η φέτα σφυρίδα με λευκό κρασί, και το κόκκινο συνόδευσε το κατσικάκι, τη σπεσιαλιτέ του εστιατορίου που μαγειρεύεται είτε στη λαδόκολλα με γραβιέρα και τομάτα, είτε με φρέσκια τομάτα και θυμάρι. Παγωμένη ρακή υπήρχε στο τραπέζι επίσης και σαλατικά με λαδόξυδο.

P. MICHALOPOULOS είπε...
Διαβάζω:
Γιατί η Μέρκελ αρνήθηκε το γλυκό κυδώνι;

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ παρότι είχε ερωτηθεί και όσοι προετοίμαζαν το μενού γνώριζαν ότι της αρέσει πολύ το κυδώνι, όταν έφτασε η στιγμή του επιδορπίου, ευγενικά αρνήθηκε να το φάει! 

Οι συνδαιτυμόνες της λοιπόν, τη ρώτησαν: 
«Κα Μέρκελ, δεν θα δοκιμάσετε καν;».
«Δεν πρέπει να δοκιμάσω, γιατί νηστεύω…» αποκρίθηκε η ίδια. 

«Μα νηστίσιμο είναι το γλυκό του κουταλιού κυδώνι και γι” αυτό και το σερβίρουν σε περιόδους νηστείας. Εξαλλου μόλις…. φάγαμε και κατσικάκι!» σχολίασαν έκπληκτοι. 
«Εμείς οι προτεστάντες», διευκρίνισε η κα Μέρκελ, «όταν λέμε "νηστεία", εννοούμε στέρηση από αυτά που μας αρέσουν πολύ! Επομένως, το γλυκό κυδώνι, είναι για μένα νηστίσιμο»!
 

http://xairete.blogspot.gr/2014/04/blog-post_3009.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: