Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Σεισμός στη Φθιώτιδα – Αισθητός και στην Αττική

Το Ποντίκι Web
Σεισμός στη Φθιώτιδα – Αισθητός και στην Αττική
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10 στην περιοχή Ρεγγίνι των Καμμένων Βούρλων.

 
Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αττική.
Το επίκεντρο ήταν στα 115χλμ Βορειοδυτικά της Αθήνας, 37χλμ Νοτιοανατολικά της Λαμίας και 20χλμ Δυτικά - Βορειοδυτικά της Αταλάντης.

 
Το εστιακό βάθος ήταν στα 5χλμ.
http://www.topontiki.gr/article/66698/Seismos-sti-Fthiotida--Aisthitos-kai-stin-Attiki

ΣΧΕΤΙΚΟ: 
Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2014

Αχ, αυτός ο Εγκέλαδος που χοροπηδάει σαν τρελός σε Κεφαλονιά και Φθιώτιδα! Ξύλο που το θέλει για την τρομοκράτηση του κόσμου! Ξύλο και κυνήγι του πρέπει στο νησί, με… την παντόφλα του αγίου Διονυσίου (από το διπλανό νησί)! Άγριο κυνήγι του πρέπει και στη Φθιώτιδα, από τον… γ. Βησσαρίωνα φυσικά! Προσευχηθείτε σεβασμιότατοι των δυο αυτών περιοχών, προσευχηθείτε για το λειψανικό αυτό το θαύμα!

 

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
6 Φεβρουαρίου 2014, (41 λεπτά πριν)
Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Αθήνα

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο πριν τις 10 στην περιοχή της Αμφίκλειας, 36 χλμ νοτιοανατολικά της Λαμίας και 7 χλμ από τα Καμμένα Βούρλα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ο σεισμός ήταν 4,6 Ρίχτερ και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική αλλά και στην Κεφαλονιά.
Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο αναφέρει ότι ο σεισμός ήταν 4,4 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 15 χλμ.
Από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο αναφέρεται ότι πρόκειται για μετασεισμό από την ακολουθία που ξεκίνησε στις 7 Αυγούστου με τον κύριο σεισμό που ταρακούνησε την περιοχή.

e-reportaz.gr