Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Χάρηκα που τα είπαμε! Καληνύχτα, καλό ξημέρωμα! Χαίρετε!

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΣΤΟ ΘΕΜΑ:
Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013

Αν λέτε για τον γέροντα Παΐσιο, έχω να σας πω ότι...


P. MICHALOPOULOS είπε...
«Σε καμία περίπτωση όμως δε θεωρώ σωστό να παραποιείτε εσείς πλέον, την προσωπικότητα του γέροντα ως "αλάθητος δικαστής".»
Πού, και πώς, και πότε, παραποίησα εγώ, την προσωπικότητα του γέροντα; Θεωρώ τον εαυτό μου έναν απλό ερευνητή και έναν καλόπιστο σχολιαστή σε δημόσιους διαλόγους. Αλάθητος δικαστής είναι μόνον ο θεός, αυτός που έχει ήδη κρίνει -και αυτόν- τον πεθαμένο γέροντα.
29 Ιανουαρίου 2014 - 11:20 μ.μ.
 

Ελευθερία ή Θάνατος είπε...
Και εμένα με κρίνει, αλλά και εσάς..
Καλό βράδυ σας εύχομαι.

30 Ιανουαρίου 2014 - 12:30 π.μ.
 

P. MICHALOPOULOS είπε...
Και εσάς θα σας κρίνει, και έμενα, και κάθε άνθρωπο στην τελική κρίση, στη Δεύτερη Παρουσία Του. Η οποία κρίση είναι και τελική τη στιγμή του θανάτου μας, αν τότε είμαστε στην αμαρτία οπότε κατακρινόμαστε, ή στην Εκκλησία οπότε και δικαιωνόμαστε. Αυτή είναι η κρίση του θεού, η απόλυτη η αλάνθαστη κρίση.
Η άλλη κρίση, αυτή των ανθρώπων, η δική μας (με την οποίαν εκφραζόμαστε τώρα) δηλαδή όσων ζούμε ακόμα, είναι κρίση σχετική. Έχει την έννοια της ομολογίας του τι πιστεύουμε, και του σχολιασμού, -της κατάθεσης δηλαδή της άποψης του καθενός μας, σχετικά με πρόσωπα και με καταστάσεις. 

Και αν η κρίση μας αυτή (αυτή π.χ. που κάνω εγώ ή αυτή που κάνετε εσείς) είναι ευάρεστη στο θεό, αν είναι τέτοια όπως Εκείνος την υπαγορεύει, αν είναι δίκαιη δηλαδή (και όχι κατ όψιν, επηρεασμένη από την δεσποτοκρατία - την εντυπωσιακή θεωρία ας πούμε κάποιου δεσπότη, ή από την γεροντολατρία – την τυφλή υποταγή στον όποιον αυτοανακηρύσσεται αλάθητος γέροντας) τότε θα ακούσουμε αμέσως – από τώρα, από τη ζωή αυτή, το… «Μπράβο, σωστά έκρινες» όπως είπε ο Κύριος τότε, στον Μαθητή Του.
Χάρηκα που τα είπαμε! Καληνύχτα, καλό ξημέρωμα! Χαίρετε!
30 Ιανουαρίου 2014 - 2:43 π.μ.

http://xairete.blogspot.gr/2013/03/blog-post_13.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: