Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Τραγοπόδαρος αποδείχτηκε τελικά ο οικονομικός πατριάρχης Ιστανμπούλ, για ένα ορθόδοξο μοναστήρι...

Τραγοπόδαρος αποδείχτηκε τελικά ο οικονομικός πατριάρχης Ιστανμπούλ, για ένα ορθόδοξο μοναστήρι που το είχε επισκεφτεί εκεί στην Ιταλία, στη Βενετία! 

Τι έγινε μετά;  Όχι, δεν βούλιαξε στο νερό! Απλά κάηκε κάπως, μετά από βραχυκύκλωμα… 
Ανακαινίζεται δε τώρα, με χρήματα που μαζεύουν στο σακούλι, …φασιόλο το φασιόλο!

Πρόκειται λέει, όπως διαβάζω, για το ελληνορθόδοξο γυναικείο Μοναστήρι της Αγίας Βαρβάρας και Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, που έχει πέντε καλόγριες, και που είναι χτισμένο κοντά στη Βενετία. Και το οποίο …δεν μοιάζει και πολύ για ορθόδοξο, εδώ που τα λέμε!
 

Το Μοναστήρι λοιπόν αυτό, το επισκέφτηκε (με το αζημίωτο γι αυτόν, προφανώς) ο τουρκαλάς Οικονομικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά την τελευταία επίσκεψή που έκανε στην Ιταλία, για να χαμουρευτεί (εκκλησιαστικά βέβαια) με τον Φραγκίσκο, τον νέο πάπα των παπικών.
Μετά την επίσκεψη λοιπόν αυτή, μετά από αυτό το μαγάρισμα πες καλύτερα, το μοναστήρι έπιασε φωτιά… 

Εκεί, πριν τον εορτασμό των Χριστουγέννων, λόγω βραχυκυκλώματος (λες και το είχε κατουρήσει κιόλας, ο Βαρθολομαίος) το μοναστήρι έπιασε φωτιά, και προκλήθηκαν λέει ζημιές τόσο στο Καθολικό του ναού της μονής όσο και στις παρακείμενες αποθήκες της.
 

Στο μοναστήρι λοιπόν αυτό, ηγουμένη είναι η ελληνικής καταγωγής κ. Σεβαστιανή Αποστολάκη, και ιερέας του Μοναστηριού είναι ο ιταλός Αρχιμανδρίτης κ. Αθηναγόρας Φασιόλο.
Ο οποίος κ. Φασιόλο, άνοιξε (όπως διαφημίζεται - διατυμπανίζεται, και εδώ στην Ελλάδα) έναν λογαριασμό στην τράπεζα, και καλεί παπικούς και ορθόδοξους από όλον τον κόσμο να καταθέσουν εκεί χρήματα για την αποκατάσταση του μοναστηριού!

Θα ζητήσει άραγε αποζημίωση ο κ. Φασιόλο, θα ζητήσει άραγε χρήματα, και, από τον Βαρθολομαίο; Θα δούμε!

ΣΧΕΤΙΚΟ: 
Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014

Μαγαρισμένη η ορθόδοξη εκκλησία, και, στην Ιταλία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: