Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Αιματηρή συμπλοκή κοντά στη Μικρή Πρέσπα

Περιπολία για παράνομη αλιεία, στην ορεινή περιοχή του Βροντερού Φλώρινας, στις Μικρές Πρέσπες, διενεργούσε η ομάδα των τριών αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών Φλώρινας όταν...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
enet.gr, 09:56 Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013
Ανταλλαγή πυροβολισμών
Αιματηρή συμπλοκή κοντά στη Μικρή Πρέσπα

Νεκρός ένας αστυνομικός και δυο ακόμα άτομα
 

Νεκροί ένας 43χρονος υπαρχιφύλακας και δύο άτομα σε ανταλλαγή πυροβολισμών μέσα στη νύκτα σε ορεινή περιοχή του Βροντερού Φλώρινας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.
 

Η αιματηρή συμπλοκή έγινε κοντά στη Μικρή Πρέσπα, όπου οι αστυνομικοί είχαν στήσει μπλόκο για παράνομη αλιεία.
Οι δράστες εκτιμάται ότι ήταν λαθρέμποροι, οι οποίοι άνοιξαν πυρ όταν τρεις αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν την καλύβα όπου βρίσκονταν τα δυο άτομα.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=403274
 

Ο/Η ΕΛ.ΑΣ - ΜΑΦΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ έγραψε:
εγω παλι νομιζω οτι απλα χαλασε το νταραβερι... Αυτα συμβαινουν 

(πριν 47 λεπτά)
 http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=403274

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Περιπολία για παράνομη αλιεία, στην ορεινή περιοχή του Βροντερού Φλώρινας, στις Μικρές Πρέσπες, διενεργούσε η ομάδα των τριών αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών Φλώρινας όταν δέχθηκε τα πυρά κακοποιών με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός αστυνομικού και δύο Αλβανών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής αστυνομικής διεύθυνσης δυτικής Μακεδονίας, κατά τη διάρκεια της περιπολίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν αυτοσχέδια καλύβα εντός της οποίας βρίσκονταν δύο υπήκοοι Αλβανίας οι οποίοι, όταν κλήθηκαν να ελεγχθούν, αντέδρασαν και άρχισαν να πυροβολούν κατά των αστυνομικών.
Ακολούθησε συμπλοκή με ανταλλαγή πυροβολισμών κατά την οποία σκοτώθηκε ο 43χρονος υπαρχιφύλακας Ηλίας Κωστένης και οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι, σύμφωνα με την αστυνομία, χρησιμοποίησαν διαδοχικά πολεμικό τουφέκι τύπου Καλάσνικοφ το οποίο κατασχέθηκε.
Σημειωτέον ότι ο άτυχος Ηλίας Κωστένης ήταν πατέρας ενός 12χρονου κοριτσιού.

Το χρονικό της συμπλοκής
Περίπου στις 1 τη νύχτα του Σαββάτου οι τρεις αστυνομικοί της συνοριακής φύλαξης πήγαν να ελέγχουν μια καλύβα 2 χιλιόμετρα από τη μικρή Πρέσπα.
Οι αστυνομικοί προχώρησαν, όπως αναφέρει το newsit, προς την καλύβα ενώ ο τρίτος στάθηκε πίσω από ένα δέντρο για να παρέχει κάλυψη.
Οταν έφτασαν στην καλύβα ο ένας από τους δύο τράβηξε την κουβέρτα που είχε αντί για πόρτα και αντίκρισε σε ένα κρεββάτι έναν άνθρωπο.
Εκείνη τη στιγμή φώναξε στα αλβανικά «αστυνομία» και ο κακοποιός πετάχτηκε από το κρεββάτι φωνάζοντας στα αλβανικά τον συνεργό του.
Οταν οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν ότι ο συνεργός κρατούσε καλάσνικοφ έτρεξαν προς τα πίσω για να βρουν κάλυψη, αλλά εκείνος άρχισε να πυροβολεί τραυματίζοντας τον Ηλία Κωστένη.
Ο δεύτερος αστυνομικός κατάφερε να καλυφθεί και ο τρίτος άνοιξε πυρ εναντίον του οπλισμένου Αλβανού με υποπολυβόλο τύπο MP5, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.
Στη συνέχεια ο δεύτερος κακοποιός άρπαξε το καλάσνικοφ και συνέχισε να πυροβολεί, ωστόσο, οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.
Οι τρεις αστυνομικοί είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους μακρυά από το σημείο και είχαν κάνει πεζοπορία περίπου 45 λεπτών σε δύσβατη περιοχή του βουνού, προκειμένου να ελέγξουν τη συγκεκριμένη καλύβα. Ετσι δεν ήταν δυνατή η άμεση μεταφορά του τραυματισμένου αστυνομικού. Μέχρι να έρθει η βάρκα για να τους παραλάβει, ο 43χρονος υπαρχιφύλακας, δεν άντεξε και υπέκυψε στα τραύματά του. Σημειώνεται επίσης οτι στην περιοχή τη συγκεκριμένη ώρα η θερμοκρασία ήταν 15 βαθμοί κάτω απο το μηδέν.
Πηγή: www.iefimerida.gr


ΔΙΑΒΑΖΩ:
Συγκλονίζει η υπόθεση με τον άτυχο 43χρονο Ηλία Κωστένη, ο οποίος τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έχασε τη ζωή του όταν δέχθηκε τα πυρά των Αλβανών κακοποιών που είχαν κρυφτεί σε καλύβα στη μικρή Πρέσπα. 
Ο Κωστένης, ο οποίος ήταν πατέρας μιας 12χρονης κόρης, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο profil του στο Facebook καταγόταν από την Ιτέα της Φλώρινας, όπου και υπηρετούσε και είχε αποφοιτήσει από το ΤΕΙ Ζωικής Παραγωγής στην Κοζάνη. 
Η τελευταία του ανάρτηση, μάλιστα, έγινε την 1η Δεκεμβρίου όταν και στόλισε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του.

3 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Το Βροντερό είναι ορεινό χωριό του νομού Φλώρινας. Βρίσκεται πάνω σχεδόν στα ελληνοαλβανικά σύνορα, πάνω από την λίμνη μικρή Πρέσπα και σε υψόμετρο 1.100 μέτρων. Το Βροντερό ανήκει στον δήμο Πρεσπών και ο πληθυσμός του σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είναι 138 κάτοικοι.

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου 2013 15:19
Μακελειό στα ελληνοαλβανικά σύνορα - Νεκρός Έλληνας υπαρχιφύλακας

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αστυνομικοί είχαν στήσει μπλόκο στην περιοχή για υπόθεση λαθρεμπορίας, όταν εμφανίστηκαν οι δύο ένοπλοι.

Ειδικότερα, ομάδα τριών αστυνομικών που διεξήγαγε έρευνες στην ευρύτερη περιοχή όταν εντόπισαν μία καλύβα. Η εν λόγω καλύβα φέρεται να είχε χρησιμοποιηθεί από λαθρεμπόρους ναρκωτικών. Οι δύο αστυνομικοί ακροβολίστηκαν στις δύο άκρες της καλύβας και ο τρίτος μπήκε εντός αυτής με φακό προκειμένου να προχωρήσει σε έλεγχο. Όταν εισήλθε στην καλύβα, ένας εκ των Αλβανών προέταξε καλάσνικοφ και άρχισε να πυροβολεί με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Στο σημείο της συμπλοκής έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων κλιμάκιο της Ασφάλειας από τη Φλώρινα που διερευνά αν τηρήθηκαν οι κανόνες ασφαλείας από την ομάδα των αστυνομικών, αλλά και την ταυτότητα των Αλβανών δολοφόνων, που εικάζεται ότι ήταν λαθρέμποροι ή μέλη σπείρας που κάνει ληστείες στο ελληνικό έδαφος.

aftonomi.gr

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Δευτέρα 9/12/2013 - 13:58
Η οικογένεια των δυο νεκρών Αλβανών κατηγορεί την Ελληνική
αστυνομία

«Τα δυο αδέρφια ψάρευαν για να βγάλουν το ψωμί τους και η Ελληνική αστυνομία τους σκότωσε»

Προκλητική συνέντευξη της οικογένειας των κακοποιών Αλβανών που σκότωσαν τον 43χρονο αρχιφύλακα στη Μικρή Πρέσπα.

Σε μια συνέντευξη για το αλβανικό κανάλι RTV η οποία δημοσιεύθηκε απ' όλα τα αλβανικά μέσα διαβάζουμε ότι η οικογένεια των Αλβανών εγκληματιών που έχασαν τη ζωή τους στα σύνορα με την Ελλάδα, απορρίπτουν την εκδοχή που προβάλουν τα Ελληνικά ΜΜΕ που λέει πως ο Elvis και Melsi Collaku ήταν διακινητές. Δηλώνουν ότι τα δυο αδέρφια σκοτώθηκαν άδικα από την ελληνική αστυνομία αφού είχαν πάει για να ψαρέψουν .

«Είχαν πάει να ψαρεύουν λόγο δύσκολης οικονομικής κατάστασης και η ελληνική αστυνομία τους σκότωσε εν ψυχρώ.»

Το ότι είχαν μπει παράνομα στην Ελλάδα, έκλεβαν δίχτυα και ψάρια με την απειλή Καλάσνικοφ και δολοφόνησαν αστυνομικό που έκανε την δουλειά του δεν τους απασχολεί, είναι μέρος της κουλτούρας τους και το θεωρούν τελείως φυσιολογικό. Φαίνεται πως στην Αλβανία οι ψαράδες πηγαίνουν να ψαρέψουν με Καλάσνικοφ και σκοτώνουν και αστυνομικούς.

Τα σχόλια των Αλβανών αναγνωστών είναι ακόμη πιο σοκαριστικά, γράφουν ότι τα μέρη αυτά είναι αλβανικά (Τσαμουριά) και καλά κάνανε που σκότωσαν τον Έλληνα αστυνομικό.

http://www.himara.gr/blog/2597-i-oikogenia-ton-dyo-nekron-alvanon-katigorei-tin-elliniki-astynomia