Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Η Εκκλησία του πιστού Αγαθοκλή, και της σκυμμένης ευλογημένης πιστής (Ο π. Ανδρέας Αγαθοκλέους, στο «Αγιορείτικο Βλήμα»)

 
Διαβάζω:
Παρασκευή, 06 Δεκέμβριος 2013 16:41
Ο σκανδαλισμός των πιστών
Ο σκανδαλισμός των πιστών κρύβει την αδυναμία να διακρίνουν την πίστη στο Χριστό ως σχέση... 

 
Ακούμε από «ανθρώπους της Εκκλησίας» να λένε ότι σκανδαλίστηκαν, αν συμβεί να δουν ή να ακούσουν για παρατυπία κληρικών ή λαϊκών, από τους οποίους, βέβαια, θα περίμεναν μιαν άλφα συμπεριφορά. Πόσο αυτό έχει βάση πνευματική και πόσο δικαιολογείται;
«Ουδείς αναμάρτητος». Ποιος μπορεί να καυχηθεί ότι δεν θα διαπράξει αμαρτίες ενόσω ζει; Οι νεκροί, οι αδιάφοροι ή οι αδρανείς δεν κάνουν τίποτε από αυτά!
Ο σκανδαλισμός των πιστών κρύβει την αδυναμία να διακρίνουν την πίστη στο Χριστό ως σχέση…

Όταν, λοιπόν, λέγεται από κάποιον ότι σκανδαλίστηκε, με υποτιθέμενες ή πραγματικές αστοχίες και αμαρτίες κληρικών και λαϊκών, ας διερωτηθεί πόσο δυνατή και αληθινή είναι η σχέση του με το Χριστό.

Οι όποιες δυσκολίες και τα όποια σκάνδαλα μπορούν να γίνουν όντως δοκιμασίες, όπου θα δοκιμάζεται η γνησιότητα της σχέσης μας με το Θεό της καρδιάς μας, το Θεό της αγάπης και των δυνάμεων. Δηλαδή θα δοκιμάζεται η ουσία της πίστης μας στο Θεό που σιωπά, που ανέχεται, που περιμένει και επεμβαίνει την κατάλληλη για όλους ώρα.

π. Ανδρέας Αγαθοκλέους
http://www.agioritikovima.gr/perizois/34106-o-kandalimos
 

Σχόλιο:
Σωτήρης Χαρίτος
Μην τρελαθούμε τελείως! Βγαίνουν τα σκάνδαλα των δεσποτάδων τα οποία είναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΑ και εξωφρενικά και περιμένουμε ο κόσμος να σφυρίζει αδιάφορα; Τι λες ρε μάγκα; Ξούρισμα χωρίς σαπούνι!


http://www.agioritikovima.gr/perizois/34106-o-kandalimos

ΣΧΕΤΙΚΑ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΥΤΡΑ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: