Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Ιερά Μονή Παντοκράτορος: «Μη κρίνετε, ρε!» (RE-MH-KRINETE-REEEE...)

 
Άγιος Λουκάς, επίσκοπος Συμφερουπόλεως Κριμαίας 
Πηγή:
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ 

(Pantokratoros Monastery)
(Θεσσαλονίκη, μεταξύ των χωριών Λητής και Μελισσοχωρίου)

 

Διαβάζω, ...
και σε παρένθεση, συμπληρώνω: 
ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΡΙΜΑΙΑΣ


Όλοι μας, αρχίζοντας από μένα (τόσο σκατάς, είμαι κι εγώ), συνεχώς κρίνουμε και κατακρίνουμε (τη διαφορά ανάμεσα στο σωστό «κρίνω» και στο λάθος «κατακρίνω», δεν την διακρίνω ο μαλάκας), κρίνουμε και κατακρίνουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον! 

Και γι’ αυτό θα δώσουμε λόγο (ρε μάγκες) στη φοβερά (γκραντ γκινιόλ) κρίση του Κυρίου και Θεού μας Ιησού Χριστού. 
Θα μας κρίνει Αυτός (για να μάθουμε, ρε) διότι και εμείς κρίνουμε τους άλλους, (παίρνοντας τη δουλειά του θεού, δηλαδή!).
 

Ψάχνουμε να βρούμε στον πλησίον μας το παραμικρό σφάλμα (π.χ. αν είναι Δεσπότης και παιδεραστής, αν είναι και Δεσπότης και κολομπαράς, κλπ παρόμοια αθώα πταισματάκια) ενώ τις δικές μας αμαρτίες δεν τις βλέπουμε και ούτε θέλουμε να τις σκεφτόμαστε. (π.χ. το ότι δεν ρίχνουμε αρκετά χρήματα στο παγκάρι, κλπ)

Δεν προσέχουμε τα δικά μας ελαττώματα και τις αμαρτίες (π.χ. που δεν σκύβουμε στους κίναιδους παπάδες), ενώ στους άλλους (στους κίναιδους παπάδες) βρίσκουμε πολλά σφάλματα (όπως την επιμονή τους να μην αφήσουν κανένα από τα πρόβατα του ποιμνίου τους απήδηχτο).

 
Ψάχνουμε να τα βρούμε (π.χ. κοιμόμαστε κάτω από τα κρεβάτια τους κρυφά) και όταν τα βρίσκουμε (π.χ. πόσο πούστηδες είναι), τότε πάμε και τα διαλαλούμε σε όλον τον κόσμο (π.χ. τι έκανε στην παπαδιά ο μητροπολίτης Πρέβεζας, κλπ).
 

Έγινε πλέον κακή συνήθεια, μόλις μαθαίνουμε κάτι για τον πλησίον μας (πλησίον μας δυστυχώς είναι και οι ομοφυλόφιλοι δεσποτάδες, από τους οποίους «έχει γεμίσει η Ελλάδα»), να πηγαίνουμε και να το διαλαλούμε παντού (όχι μόνο στη Γη, αλλά και σε άλλους πλανήτες).
 

,Η γλώσσα μας καίει (σε άλλους τους καίει και ο ποπός, μετά από επίσκεψη σε νταβλαρισμένο Δεσπότη της Αττικής) και σπεύδουμε να πούμε στους άλλους αυτό που είδαμε και ακούσαμε (αυτό πχ. που μας είπε στο τηλέφωνο ο Μητροπολίτης, σχετικά με τα αγόρια που γαμάει κάθε μέρα).

Ξεχνάμε ότι αν εμείς κρίνουμε τους άλλους θα μας κρίνει και εμάς ο Θεός. (ο οποίος θεός, λέει να κρίνουμε σωστά, ο οποίος θεός επαινεί και την ορθή κρίση).
 

Ξεχνάμε ότι δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να κρίνουμε τον πλησίον (διότι είμαστε πρόβατα, και τα πρόβατα δεν έχουν λογική)!  
Διότι αυτό δεν είναι δική μας υπόθεση αλλά του Θεού, (ο οποίος δεν πρέπει να μένει και άνεργος, γαμώ το φελέκι μου, γαμώ!)

ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΡΙΜΑΙΑΣ
ΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΕΣ
ΤΟΜΟΣ Α'


ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ"
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

http://www.impantokratoros.gr/mhkrinete-inamhkrithite.el.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια: