Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Αν ψηφιστεί το Σύμφωνο Συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, η Εκκλησία της Ελλάδας...


Για επιστροφή στην εποχή των Σοδόμων και Γομόρρων κάνει λόγο ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας, κος Νικόλαος, ο οποίος δεν κρύβει την οργή του για όλα αυτά που προβλέπονται στο αντιρατσιστικό...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
28.11.2013 - 13:26 
Ουράνιο σώμα έπεσε τη νύχτα...
-Η οργή του Σεραφείμ μόλις άρχισε 
-Το twitter έχει κέφια για τους γκέι
Πηγή: www.iefimerida.gr

Γράφει ο μπλόγκερ Pitsirikos:
Οι αντιδράσεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας υπήρξαν επειδή χρειάζονται την στήριξη της Εκκλησίας για να εκλεγούν βουλευτές, και η Εκκλησία –μέσω των εκπροσώπων της- απειλεί με αφορισμό τους βουλευτές που θα ψηφίσουν την τροπολογία για την ένταξη των ομόφυλων ζευγαριών στο Σύμφωνο Συμβίωσης.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην Εκκλησία που, αν και είναι τίγκα στους ομοφυλόφιλους ιερείς και μοναχούς, αντιδρά σθεναρά στο Σύμφωνο Συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια.
Η Εκκλησίας της Ελλάδας επιθυμεί οι ομοφυλόφιλοι να ζουν ελεύθερα τον έρωτά τους και να αλλάζουν συνέχεια ερωτικούς συντρόφους, χωρίς να δεσμεύονται από αστικούς θεσμούς και καθωσπρεπισμούς όπως το Σύμφωνο Συμβίωσης.
Κάποιοι κακοήθεις υποστηρίζουν πως, αν περάσει το Σύμφωνο Συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια και πάψει η ομοφυλοφιλία να αποτελεί ταμπού στη χώρα μας, η Εκκλησία της Ελλάδας θα ξεμείνει από ιερείς, αφού πολλοί ομοφυλόφιλοι δεν θα χρειάζεται πια να γίνουν παπάδες ή μοναχοί για να ζουν ελεύθερα τον έρωτά τους μέσα στα μοναστήρια και στους γυναικωνίτες.

Αν ψηφιστεί το Σύμφωνο Συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, η Εκκλησία της Ελλάδας θα χάσει πολλούς ομοφυλόφιλους παπάδες και θα αναγκαστεί να εισάγει παπάδες από το εξωτερικό, όπως συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
 

ΣΧΟΛΙΑ...
...στα social media, σχετικα με την απειλή του Μητροπολίτη Σεραφείμ ότι θα αφορίσει τους βουλευτές που θα ψηφίσουν το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφύλων:

1. Ουράνιο σώμα έπεσε τη νύχτα... 
.... Συμφωνα συμβίωσης των γκέι και τεμένη ε; 
Η οργή του Σεραφείμ μόλις άρχισε!!

2. Για άφεση αμαρτιών όλο το υπουργικό συμβούλιο θ'ανέβαινε στα Καλάβρυτα από τη γραμμή του οδοντωτού. στα γόνατα

3. Πρέπει να επιβάλλεται άμεσα η ποινή της καθαιρέσεως εφόσον καταγνωστεί το αδίκημα (για γκέι παπάδες)

ΣΧΕΤΙΚΑ: 
Δευτέρα, 27 Ιούλιος 2009

Η Εκκλησία της Ελλάδος, στο νέο μουσείο τής Ακρόπολης…

 

Παπική αγιογραφία! Πού είσαι Σαπφώ Νοταρά να φωνάξεις: «Σόδομα και Γόμορρα, και, στον ουρανό; ...Μπουρλοοοοότο!»

4 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Νοέμβριος 28 2013 07:18
Μετεωρίτης έπεσε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ζακύνθου και Κεφαλλονιάς

Άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο έπεσε μεταξύ Ζακύνθου και Κεφαλλονιάς. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για μετεωρίτη

Αναστάτωση προκλήθηκε στις 9.30 περίπου το βράδυ της Τετάρτης όταν άγνωστο ιπτάμενο φωτεινό αντικείμενο έπεσε στην ευρύτερη περιοχή της Λειβαθούς και του Ελειού στην Κεφαλλονιά.
Οι πρώτες πληροφορίες αν και δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι πρόκειται για μετεωρίτη, ο οποίος φέρεται να έχει πέσει στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο.
Το φαινόμενο έγινε έντονα αντιληπτό και από τους κατοίκους της Ζακύνθου στις περιοχές Μαχαιράδου και Αλυκών όπου ανέφεραν πως είδαν τη λάμψη να σχίζει τον ουρανό από δύση προς ανατολή, ακολουθούμενη από έντονο κρότο.
Ωστόσο δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή άλλα προβλήματα παρόλο που οι μαρτυρίες ανέφεραν πως η λάμψη φώτισε τα σπίτια των περιοχών της Κεφαλλονιάς. Επίσης, έγινε αντιληπτό από κατοίκους διαφόρων περιοχών ανά την επικράτεια, όπως Αττική, Θεσσαλονίκη, Bέροια και Πάτρα.
Σύμφωνα με δηλώσεις του δρ Φυσικής Γιάννη Κοπανά στο Imerazante.gr, ενδεχομένως πρόκειται για τμήματα ενός μετεωρίτη, που βρίσκεται σε κίνηση. Το ίδιο εκτιμά και ο Καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας. Ο κ. Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός μιας και τέτοια φαινόμενα είναι συνήθη όταν μετεωρίτης διαγράφει τροχιά εισόδου στην ατμόσφαιρα.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Φυσικός – Αστρονόμος Διονύσης Σιμόπουλος, διευθυντής του Πλανηταρίου, ο οποίος ανέφερε ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό και πως πιθανότατα πρόκειται για πτώση μετέωρων (μάζες σκόνης).

πηγή: imerazante.gr

P. MICHALOPOULOS είπε...

Διαβάζω:
Νοέμβριος 28 2013 - 11:10
Σύμφωνο συμβίωσης για ομοφύλους: Την μία μέρα προτάθηκε, την επομένη μπήκε στο ψυγείο

Κάνει πίσω η ΝΔ υπό το βάρος των εσωκομματικών αντιδράσεων για την τροπολογία περί συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης ομοφύλων. "Βροχή" τα τηλεφωνήματα στο Μέγαρο Μαξίμου. "Στον πάγο" η νομοθετική ρύθμιση.

Στο ψυγείο ξαναμπαίνει προσωρινά το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, καθώς η Νέα Δημοκρατία υπαναχωρεί υπό το βάρος έντονων εσωκομματικών αντιδράσεων και δεν κρίνει σκόπιμη την άμεση προώθηση μιας σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.

Έτσι η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", κάνει ένα βήμα πίσω.
Η προοπτική της ένταξης σχετικής τροπολογίας στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο είχε συζητηθεί κατά την προχθεσινή (Τρίτη) συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Τα Νέα", πλέον το θέμα της τροπολογίας φαίνεται να "παγώνει", υπό το βάρος των εσωκομματικών αντιδράσεων στη ΝΔ.

Για το ζήτημα υπήρξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού Δικαιοσύνης, προκειμένου να αποφευχθεί ένα βραχυκύκλωμα στον κυβερνητικό συνασπισμό, αντίστοιχο με εκείνο του περασμένου Απριλίου, όταν έγινε η πρώτη απόπειρα προώθησης αντιρατσιστικού νόμου.

"Η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης μπορεί να διαλύσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα", ήταν το μήνυμα που μεταφέρθηκε από τους επιτελάρχες της ΝΔ, τόσο στη Βουλή όσο και στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στη Λεωφόρο Συγγρού. Κυβερνητικοί παράγοντες αναγνώριζαν πάντως ότι αργά ή γρήγορα το θέμα θα αντιμετωπιστεί νομοθετικά, έπειτα από τις δύο καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την νομοθετική παράλειψη να επεκταθεί το σύμφωνο συμβίωσης και στα ζευγάρια του ίδιου φύλου.

Πλέον, από το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρουν ότι θα υπάρξει νομοσχέδιο, με το οποίο θα παρέχεται η δυνατότητα στα ομόφυλα ζευγάρια να συνάψουν σύμφωνο συμβίωσης, ώστε να υπάρξει και συμμόρφωση προς τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ.

Ωστόσο, ο χρονικός ορίζοντας για την προώθηση του σχετικού νομοσχεδίου είναι ανοιχτός.

news247

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Πέμπτη, 28 Νοέμβριος 2013 - 14:08

"OK" ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ
Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κατατεθεί η σχετική τροπολογία

Στο απώτερο μέλλον παρέπεμψε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου το σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων καθώς μιλώντας στη Βουλή ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κατατεθεί η σχετική τροπολογία στο συζητούμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. "
Βεβαίως, εδώ είμαστε να προβούμε, εάν χρειάζονται, νομοτεχνικές βελτιώσεις και τροποποιήσεις. Βεβαίως, είμαστε εδώ και για τον γενετήσιο προσανατολισμό που ανέφεραν πολλοί, ενόψει και της απόφασης του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, που πρόσφατα μας καταδίκασε. Αυτό είναι κάτι διαφορετικό, δεν φέρνουμε τέτοιο θέμα, ούτε το συζητάμε τώρα.

Είναι ένα θέμα αστικού, οικογενειακού δικαίου και θα το δούμε τότε. Αυτό, δεν σημαίνει ότι ενδεχομένως δεν θα πρέπει να προστατεύονται τα θύματα αυτά, είναι άλλη η ποινική αντιμετώπιση και άλλο το αστικό δίκαιο. Όσον αφορά το θέμα του αστικού δικαίου σχετικά με το αν πρέπει να επιτραπεί η συμβίωση μεταξύ ομοφύλων είναι ένα διαφορετικό θέμα και δεν παίρνουμε θέση αυτή τη στιγμή" είπε ο Υπουργός.

Ι.Δ
parapolitika.gr

P. MICHALOPOULOS είπε...

Διαβάζω:
28.11.2013 - 16:54
Πόλεμος για το Σύμφωνο Συμβίωσης των ομοφύλων ζευγαριών -Το ΠΑΣΟΚ καταθέτει τροπολογία την Παρασκευή

Ενδοκυβερνητική κόντρα προέκυψε μετά την καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη νομοθετική παράλειψη να επεκταθεί το Σύμφωνο Συμβίωσης και στα ζευγάρια του ιδίου φύλου. Από τη μία πλευρά η ΝΔ έβαλε το θέμα στο ψυγείο υπαναχωρώντας υπό το βάρος έντονων εσωκομματικών αντιδράσεων και δεν κρίνει σκόπιμη την άμεση προώθηση μιας σχετικής νομοθετικής ρύθμισης. Από την άλλη το ΠΑΣΟΚ αντιδρά με τη θέση της ΝΔ και αποφάσισε πως θα καταθέσει τροπολογία την Παρασκευή
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει τροπολογία την Παρασκευή προκειμένου να ψηφιστεί το Σύμφωνο Συμβίωσης των ομοφύλων ζευγαριών, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τα περί αφορισμού που είπε ο Μητροπολίτης Πειραιώς.
«Είμαι Εισηγητής εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Διάβασα δημόσια παρέμβαση Μητροπολίτη ότι όσοι στηρίξουμε την ένταξη ομοφύλων ζευγαριών στη Σύμφωνο Συμβίωσης θα μας αφορίσει. Δεδομένου πως εμείς προτιθέμεθα να στηρίξουμε αυτή την πρόταση, είμαστε ολίγον συγκλονισμένοι και για αυτό θα είμαι και πολύ σύντομος», ανέφερε ο κ.Κωνσταντινόπουλος.

Πηγή: iefimerida.gr