Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Κάπου πήγα, κάποιον είδα, κάτι μου είπε να σας πω… (Καλό απόγευμα Σαββάτου, να έχετε! Χαίρετε!)

Κάπου πήγα, κάποιον είδα, κάτι μου είπε να σας πω…

1. Πάτρα: Στην Κύπρο η Τίμια Κάρα του Αποστόλου Ανδρέα - Την Τρίτη η αναχώρηση
 
Τήν Τρίτη στίς 12 τό μεσημέρι θά τελεσθῇ στόν Ἱερό Ναό τοῦ Ἁγίου Ἀνδρέου Παράκληση καί ἐν συνεχείᾳ θά ἀναχωρήσῃ ἡ Ἁγία Κάρα γιά τόν Ἀερολιμένα Ἀράξου ἀπ’ ὅπου θά μεταφερθῇ στήν Λευκωσία μέ εἰδική πτήση μέ στρατιωτικό ἀεροσκάφος. 

Τό ἱερό Λείψανο τοῦ Πρωτοκλήτου θά συνοδεύσῃ ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρῶν κ.κ. Χρυσόστομος καί Κληρικοί τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως μας.
Ἡ Ἁγία Κάρα θά παραμείνῃ στήν Κύπρο μέχρι τίς 5 Νοεμβρίου ἐ.ἔ.


Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/228173
 

2. Ιερή κατάντια
Η τίμια κάρα του Αποστόλου Ανδρέα θα είναι τελικά ο μεγάλος  «κράχτης» για τη συγκέντρωση λεφτών για αναστύλωση της κατεχόμενης μονής του που φέρει το όνομα του. Η νέα επιχειρηματική έμπνευση του Μεγαλομετοχότατου πραγματικά συγκλονίζει. Που να το φανταζόταν ο Απόστολος ότι η περιφορά της κάρας του θα είχε τόση οικονομική απήχηση; Αναμένουμε να δούμε εάν τελικά θα αποδειχθεί θαυματουργός ο Απόστολος...
http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/79499
 

25 Οκτωβρίου 2013 23:24
3. Δύο εκκλησίες σε Λόφου και Συλίκου στόχοι διαρρηκτών
Κλάπηκαν ιερά σκέυη χιλιάδων ευρώ
 

Εκκλησιαστικά σκεύη χιλιάδων ευρώ κλάπηκαν από δύο εκκλησίες σε Λόφου και Συλίκου.
 

Όπως αναφέρεται σε αστυνομική ανακοίνωση, καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από ιερέα χωριού της επαρχίας Λεμεσού ότι μεταξύ των ωρών 14:00 και 07:00, στις 24-25 Οκτωβρίου, άγνωστοι διέρρηξαν την Εκκλησία της Παναγίας του Ευαγγελισμού που βρίσκεται στο χωριό Λόφου και έκλεψαν διάφορα εκκλησιαστικά σκευή, συνολικής αξίας €47.200 περίπου.
 

Εξάλλου, ιερέας χωριού της επαρχίας Λεμεσού κατήγγειλε ότι μεταξύ των ωρών 21:00 και 09:50, στις 24-25 Οκτβωβρίου, άγνωστοι διέρρηξαν την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στο χωριό Συλίκου και έκλεψαν διάφορα εκκλησιαστικά σκευή, συνολικής αξίας €21.800 περίπου.

http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/80000

Δεν υπάρχουν σχόλια: