Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Βιομηχανία μαϊμουδο-αντιγράφων διάσημων εικόνων. Τρίτο κρούσμα, μέσα σε λίγες μέρες (με αφορμή τα Δημήτρια), με νέα εικόνα παραγγελιά, κι αυτή! Ε, ρε γλέντια!!!..

1. Ξεκινήσαμε πριν λίγες μέρες, με την «Σουμελά» θαυματουργή-μαϊμού, εδώ στη γειτονιά μου, στην εκκλησία της αγίας Βάρβαρας, στο Δήμο Αργυρούπολης – Ελληνικού, Μητρόπολη Ν. Σμύρνης,  μετά από παραγγελιά στον μητροπολίτη Βεροίας.
2. Ακολούθησε προχθές ο άγιος Δημήτριος Πειραιά, με παραγγελιά για την «Τριχερούσσα» θαυματουργή-μαϊμού, από το Άγιον Όρος…
 

3. Και τώρα, αμέσως μετά, χθες το απόγευμα, με αφορμή τα φετινά Δημήτρια πάλι, έχουμε τρίτη μαϊμού, θαυματουργή βέβαια κι αυτή…
 

Πρόκειται για την «Παντάνασσα», λέει, που κατασκευάστηκε (μετά από παραγγελιά κι αυτή)  στην διαβόητη Μονή Βατοπεδίου Αγίου Όρους, όπου και βρίσκεται το θαυματουργό πρωτότυπο. 

Η νέα αυτή μαϊμουδο-εικόνα, αποτελεί λέει, ευλαβική δωρεά ανωνύμου δωρητού (πόσα έδωσε;),  και αγιογραφήθηκε στη Μονή Βατοπεδίου.
Θα παραμείνει δε μόνιμα, εκεί στον πελάτη, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Νεαπόλεως Αγρινίου.

Και στην περίπτωση αυτή, την τρίτη όπως είπαμε, έγινε πανηγυρική τελετή παράδοσης - παραλαβής, με λιτανείες και πομπές, στην οποία τελετή-θέατρο, έλαβαν μέρος –συμμετείχαν ως κομπάρσοι, και... (Αλβανοί;) τσολιάδες! 

Πρώτος και καλύτερος βέβαια στο πανηγύρι, ο θεατρώνης, ο τοπικός Δεσπότης, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς. 
Χα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: