Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Στο μικροσκόπιο ο «ψυχίατρος» της Χρυσής Αυγής -Χορηγούσε πιστοποιητικά για την έκδοση αδειών οπλοφορίας

ΔΙΑΒΑΖΩ:
25.09.2013 - 07:54
Στο μικροσκόπιο ο «ψυχίατρος» της Χρυσής Αυγής

Χορηγούσε πιστοποιητικά για την έκδοση αδειών οπλοφορίας

Οι καταγγελίες του διευθυντή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής Θεόδωρου Μεγαλοοικονόμου ότι συνάδελφός του, διευθυντής μιας εκ των εννέα κλινικών του ιδρύματος είναι στέλεχος της Χρυσής Αυγής και χορηγεί πιστοποιητικά ψυχικής κατάστασης για την έκδοση αδειών οπλοφορίας, προκάλεσαν την διεξαγωγή κατεπείγουσας έρευνας.

Η έρευνα από τον διοικητή του ιδρύματος δόθηκε κατόπιν εντολής του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη. 


Αναφέρει ο διευθυντής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής:
«Το ΨΝΑ έχει τη θλιβερή πρωτοτυπία να έχει ως διευθυντή ενός από τα 9 ψυχιατρικά του τμήματα έναν ανοιχτά δηλωμένο νεοναζί, και μάλιστα κατ' ανάθεσιν από το ΔΣ. Δεν πρόκειται για απλό και "παρασυρμένο" ή "αφελή" οπαδό. Υπάρχουν βίντεο με ομιλίες του (λόγω της συμμετοχής του με την ΧΑ στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές) σε συγκεντρώσεις της εγκληματικής οργάνωσης που συνοδεύονται από τον κλασικό ναζιστικό χαιρετισμό. Υπάρχει η ιντερνετική του αλληλογραφία με την οποία την εκθειάζει (και όχι μόνο). Υπάρχουν συμμετοχές του σε εκπομπές σε διάφορα κανάλια όπου εξυμνεί τη Χρυσή Αυγή και τη χούντα»,

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του κ. Μεγαλοοικονόμου... «υπάρχει η ιστορία με τις άδειες οπλοφορίας, που αν και εξετάστηκε από το ΔΣ (με μεγάλη καθυστέρηση, ενός έτους, από τότε που καταγγέλθηκε), η όλη έρευνα, με τον τρόπο που έγινε, αδυνατούσε να ανιχνεύσει τον αριθμό, τους (μη καταγεγραμμένους) τρόπους χορήγησης και τους αποδέκτες των διαφόρων πιστοποιητικών ψυχικής κατάστασης για την έκδοση αδειών οπλοφορίας» 


και καταλήγει με το ερώτημα: 
«Αν η επόμενη δολοφονία από χρυσαυγίτη διαπραχθεί με πυροβόλο όπλο, δεν θα γίνει γενικά "θέμα" και δεν θα αναρωτιόμαστε όλοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής "ποιος του έδωσε το πιστοποιητικό ψυχικής κατάστασης για να βγάλει την άδεια οπλοφορίας";».

Η έρευνα θα επικεντρωθεί αρχικά στο αν ευσταθούν οι καταγγελίες και αν οι δηλώσεις του συγκεκριμένου ψυχιάτρου συνάδουν με την ιδιότητά του.


Πηγή

3 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Κρητικής καταγωγής και υποψήφιος στο Λασίθι ο ψυχίατρος (Κώστας Παρασχάκης) της Χρυσής Αυγής

Διευρυμένη έρευνα σε όλα τα πιστοποιητικά οπλοφορίας που δόθηκαν τους τελευταίους μήνες από ψυχιάτρους, ξεκίνησε η διοίκηση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου «Δαφνί» με αφορμή καταγγελίες ψυχιάτρου ότι συνάδελφός του Κώστας Παρασχάκης που είναι μέλος της «Χρυσής Αυγής» υπέγραφε έγγραφα για άτομα του χώρου.

Η υπόθεση είχε διερευνηθεί και πριν από περίπου έναν χρόνο από τον διοικητή του Δαφνίου Όθωνα Χαραλαμπάκη, μετά από τις ίδιες καταγγελίες του ψυχιάτρου του νοσοκομείου.

Ωστόσο δεν είχαν βρεθεί στοιχεία που να αποδεικνύουν τη σχέση του Χρυσαυγίτη ψυχιάτρου με τα πιστοποιητικά. Τα στοιχεία είχαν σταλεί στη Διεύθυνση όπλων της ασφάλειας αλλά η έρευνα δεν είχε φέρει αποτελέσματα.

Ο ψυχίατρος επανήλθε με νέα του καταγγελία κατά του συναδέλφου του επίσης ψυχιάτρου που υπήρξε και υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή στις τελευταίες εκλογές του 2012 στο Λασίθι.

Η εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής» σκιαγραφησετο προφίλ του Κώστα Παρασχάκη, υποψήφιου, βουλευτή της Χρυσής Αυγή στο Λασίθι.

http://www.cretalive.gr/crete/view/krhtikhs-katagwghs-kai-upopshfios-sto-lasithi-o-psuchiatros-ths-chrushs-aug/108400

P. MICHALOPOULOS είπε...

Γράφει το «Εθνος» χαρακτηριστικά :

Πρόκειται για τον Κώστα Παρασχάκη, υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο Λασίθι, ο οποίος «κουράρει» και την έτερη υποψήφια του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Θέμιδα Σκορδέλη, στην οποία μάλιστα έχει δώσει πιστοποιητικό με το οποίο λαμβάνει αναβολές από δίκη που εκκρεμεί σε βάρος της. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, κατηγορείται από τους συναδέλφους του ότι μοιράζει πιστοποιητικά ψυχικής υγείας σε χρυσαυγίτες που θέλουν να βγάλουν άδεια οπλοφορίας!

«Τα κληρονομικώς βεβαρημένα άτομα όπως οι παρανοϊκοί, οι πνευματικώς καθυστερημένοι, οι σχιζοφρενείς, οι επιληπτικοί, οι φορείς μεταλλαχθέντων γονιδίων, οι αθεράπευτοι αλκοολικοί, οι προχωρημένοι τοξικομανείς και άλλοι, θα πρέπει να υποβάλλονται σε στείρωση. Η φυσική επιλογή, η στείρωσις και η ευθανασία, είναι ορθές εφόσον συνδυάζουν σοβαρές νομικές εγγυήσεις, υπεύθυνο ιατρικό έλεγχο και βιολογικώς ηθική βάση».
Είναι η άποψη της Χρυσής Αυγής, που δημοσιεύεται σε ιστοσελίδα τους σχετική με την οικολογία. Με αυτές τις απαράδεκτες απόψεις της, δεν θα περίμενε κανείς να υπάρχει έστω και ένας γιατρός και δη ψυχίατρος να υποστηρίζει τη Χρυσή Αυγή. Κι όμως υπάρχει! Λέγεται Κωστής Παρασχάκης, ψυχίατρος στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΨΝΑ) στο Δαφνί, και ήταν υποψήφιος με το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου στο Λασίθι τόσο στις δημοτικές εκλογές του 2010, όσο και στις βουλευτικές του 2012.

http://www.cretalive.gr/crete/view/krhtikhs-katagwghs-kai-upopshfios-sto-lasithi-o-psuchiatros-ths-chrushs-aug/108400

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ο ψυχίατρος της Χρυσής Αυγής έχει κατηγορηθεί από τους συναδέλφους του για τις ανοιχτά φιλοχουντικές απόψεις του.

Σε τηλεοπτική εκπομπή που είχε πάει ως καλεσμένος, δήλωσε πως «εγώ σαν Κώστας Παρασχάκης κάνω έκκληση στους ενεργούς στρατιωτικούς της πατρίδος μας, να πάρουν πραγματικά τα όπλα. Και όλος ο ελληνικός λαός θα είναι υπέρ αυτών».

http://www.cretalive.gr/crete/view/krhtikhs-katagwghs-kai-upopshfios-sto-lasithi-o-psuchiatros-ths-chrushs-aug/108400