Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΙΛΑΡΙΩΝ: ΟΙ ΗΠΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΑΝ ΕΝΑΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΗΜΙΟΣ

ΔΙΑΒΑΖΩ:
ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΙΛΑΡΙΩΝ: ΟΙ ΗΠΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΑΝ ΕΝΑΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΗΜΙΟΣ

μετάφραση από asianews.it

Όσο μια δυτική στρατιωτική επέμβαση εναντίον του καθεστώτος του Bashar al-Assad στη Συρία φαίνεται όλο και πιο πιθανή, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία εκφράζει την "έντονη ανησυχία" της για τις πιθανές εξελίξεις της κρίσης, μετά και τις κατηγορίες των ΗΠΑ ότι το καθεστώς χρησιμοποίησε χημικά όπλα εναντίον αμάχων.

"Για άλλη μια φορά, όπως συνέβη στο Ιράκ, οι Ηνωμένες Πολιτείες ενεργούν ως ένας διεθνές δήμιος", δήλωσε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Μιλώντας στο AsiaNews, ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας επέκρινε έντονα τη θέση των ΗΠΑ, την οποία χαρακτήρισε "εντελώς μονόπλευρη."
"Χωρίς την έγκριση των Ηνωμένων Εθνών,  θέλουν να αποφασίζουν για την τύχη μιας ολόκληρης χώρας εκατομμυρίων κατοίκων." συμπλήρωσε για τις ΗΠΑ.

"Για άλλη μια φορά," προειδοποίησε  ο Μητροπολίτης Ιλαρίων, "χιλιάδες ζωές θα θυσιαστούν στον βωμό μιας φανταστικής δημοκρατίας" . Μεταξύ τους, σύμφωνα με τον Mητροπολίτη, υπάρχουν, πρώτα απ 'όλα, "οι Χριστιανοί, για των οποίων την τύχη κανείς δεν νοιάζεται."

Είναι σε «κίνδυνο να γίνουν όμηροι της κατάστασης και τα κύρια θύματα των ριζοσπαστικών εξτρεμιστικών δυνάμεων,που με τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών, θα έρθουν στην εξουσία."

"Η διεθνής κοινότητα», κατέληξε, "πρέπει να κάνει τα πάντα για να αποφευχθεί ότι τα γεγονότα θα οδηγηθούν προς αυτή την κατεύθυνση."
   
http://www.agioritikovima.gr/rosiki/27344-bolokolamk-ila

Δεν υπάρχουν σχόλια: