Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Ένα μεγάλο εύγε, για τον ηρωισμό του, στον μητροπολίτη Γόρτυνος κ. Ιερεμία. (ξεβράκωσε στη Φλώρινα – σε ημερίδα για τον μακαριστό Αυγουστίνο- τον εκπρόσωπο του τούρκου Πατριάρχη!)

Συνέβη, το προηγούμενο Σάββατο στο Ωδείο της Φλώρινας, όπου πραγματοποιήθηκε ημερίδα αφιερωμένη στον μακαριστό Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγουστίνο Καντιώτη.

Ο Εδέσσης Ιωήλ, βρισκόταν εκεί ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, αυτού του τέρατος που πάντα μισούσε θανάσιμα τον μακαριστό γέροντα Αυγουστίνο!
 

Ήταν βέβαια εκεί, και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γόρτυνος κ. Ιερεμίας, ο οποίος είχε πάει στην Φλώρινα για να τιμήσει τον μακαριστό Ιεράρχη.
 

Όπως λοιπόν μαθαίνουμε από το «δόγμα», συνέβη το εξής επεισόδιο:
«Ο  Μητροπολίτης Εδέσσης βρισκόταν στο βήμα διαβάζοντας το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη. Κάποιοι τότε είδαν τον Μητροπολίτη Γόρτυνος να δυσανασχετεί αλλά δεν έδωσαν σημασία… μέχρι που ήρθε η σειρά του να διαβάσει την δική του εισήγηση.

Αφού εκθείασε το πρόσωπο του τιμωμένου μακαριστού Ιεράρχη, γύρισε προς τον Μητροπολίτη Εδέσσης και του λέει. «…Είπε ο Θεός στον προφήτη: να ανεβάσεις τον άνθρωπο ψηλά και όχι να κατεβάσεις την πίστη χαμηλά, γιατί αν κατεβάσεις την πίστη χαμηλά, -άγιε εκπρόσωπε του οικουμενικού θρόνου-, και την κάνεις οικουμενιστική, άμα κηρύξουμε οικουμενισμό και παπισμό, άγιε εκπρόσωπε του οικουμενικού θρόνου, τότε, πάει, χάσαμε την πίστη».
 

Διαβάζω ακόμα:
«Αντίστοιχο επεισόδιο συνέβη κι όταν έλαβε τον λόγο ο  Προικοννήσου Ιωσήφ ο οποίος έκανε αναφορά σε μια αίτηση συγνώμης του μακαριστού Καντιώτη προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Δημήτριο για το θέμα του μνημοσύνου του Πατριάρχη Αθηναγόρα. Τότε ένας από τους κληρικούς που ήταν στο ακροατήριο σηκώθηκε και είπε για τον Μητροπολίτη
Προικοννήσου
«Ο π. Αυγουστίνος δεν ζήτησε ποτέ συγνώμη για τον Αθηναγόρα. Αυτό είναι ψέμα. Εμείς κοντά του μεγαλώσαμε και τον ξέρουμε. Αυτά τα ψέματα να τα πει σε άλλους που δεν ξέρουν τον Γέροντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: