Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Γιώργος Θεοχάρης, τηλεοπτικός δημοσιογράφος, και ιδιοκτήτης της γνωστής… «αγιορείτικης» (μη χέσω!) ιστοσελίδας: Φαίνεται ότι προτιμάει τα σορτσάκια, σαν επίσημο ένδυμα στον εκκλησιασμό των πιστών (νεαρών κοριτσιών;), και γι αυτό σήμερα εναντιώνεται σε ευσεβή ιερέα του Πειραιά που ενδιαφέρεται για την κοσμιότητα!

 Γιώργος Θεοχάρης, τηλεοπτικός δημοσιογράφος, και ιδιοκτήτης της γνωστής… «αγιορείτικης» (μη χέσω!) ιστοσελίδας: 
Φαίνεται ότι προτιμάει τα σορτσάκια, σαν επίσημο ένδυμα στον εκκλησιασμό των πιστών (νεαρών κοριτσιών;), και γι αυτό σήμερα εναντιώνεται  σε ευσεβή ιερέα του Πειραιά που ενδιαφέρεται για την κοσμιότητα!

Διαβάζω την ανάρτηση:
Πέμπτη, 15 Αύγουστος 2013 14:03
Ξέχασε, το ... "ελάτε όπως είστε", του Χριστόδουλου!

Μπορεί η σημερινή μέρα να χαρακτηρίζεται από ευλάβεια αλλά είχε και τα ευτράπελά της. 

Παπάς σε εκκλησία του Πειραιά, τα έβαλε με τους πιστούς που είχαν προσέλθει στην Εκκλησία φορώντας βερμούδα.

Ο ίδιος ξεσπάθωσε όταν βγήκε να κοινωνήσει τους νυστεύσαντες και είδε μπροστά του άλλους δύο νεαρούς με σορτσάκι. Μάλιστα ο ένας από αυτούς φορούσε και σαγιονάρες.

«Ντροπή σας! Πώς έρχεστε στην εκκλησία έτσι» τους είπε έξαλλος!


http://www.agioritikovima.gr/arxeio/26694-iereas-ton-pei



ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ:

Μακης Παυλακης 
ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ "ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ", ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ..ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ!!!
ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ!..

Μπαμπης Μπουκουνας 
Μήπως γνωρίζει κανείς σε ποια Εκκλησια λειτουργεί ο παπας, να πάμε να του φίλησουμε το χέρι;

Πειραιώτης  
Θυμάμαι σε παλιότερη ανάρτηση, το Αγιορείτικο Βήμα είχε αναδημοσιεύσει σχόλιο κοσμικού τύπου που κατηγορούσε ιερέα στην Πρέβεζα επειδή δεν κοινώνησε μαθητές δημοτικού που είχαν φάει πρωϊνό προηγουμένως! Κύριε Θεοχάρη, αν αυτό είναι το ήθος που θέλετε να φέρετε στην εκκλησία, δηλαδή ελάτε με μαγιό και βερμούδες, κοινωνείστε όπως είστε, φάτε και ελάτε να κοινωνήσετε, λυπούμαι πολύ για λογαριασμό σας και θα σταματήσω να επισκέπτομαι την ιστοσελίδα σας. Τα παιδιά μου είναι μαθήτριες δημοτικού και έχουν μάθει από πολύ μικρά να μην πίνουν ούτε νερό όταν πάνε να κοινωνήσουν, ακόμα και όταν πηγαίνουμε καμιά φορά στη δεύτερη λειτουργία που αρχίζει στις 10.30. Και το δέχονται αδιαμαρτύρητα. Λυπούμαι και πάλι για το εκκοσμικευμένο ήθος που προσπαθείτε να περάσετε. Δεν πειράζει να δεν σας διαβάζω πλέον, λίγο περισσότερος κερδισμένος χρόνος για μένα...

Πειραιώτης 
Και κάτι ακόμα: Τουλάχιστον, με τις ιδέες που έχετε, να πάψετε να αποκαλείστε "Αγιορείτικο Βήμα". Προσβάλλετε το Άγιον Όρος...

Manolis Bountalakis
Κορυφαίος σχολιαστής -
Καθηγητής κρητικής λύρας στο Ωδείο Αθηνών
δεν πρεπει να υπαρχει ομως και ενα σεβας και μια ευλάβεια; νταξ το σορτς καλοκαιρι ειναι... αλλα για λιγες ωρες δεν μπορει να μην ειναι με την παντοφλα;;; γιατι να υπαρχει αποσταση, απο το πως να μπουνε οι γυναικες ευπρεπεις ντυμενες σε ενα μοναστηρι (π.χ. Μετεωρα) στο να μπει ενα ανθρωπος στην εκκλησια;;;.

Katerina Poulogianni
Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΜΑΣ ΚΑΛΕΣΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΠΩΣ ΗΜΑΣΤΕ , ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ.

Βαρθολομαίος Χατζόγλου 

Αγιορείτικο Βήμα;
Στο Άγιο Όρος έτσι πάνε στα μοναστήρια και στις Εκκλησίες;;
Το σωστό έκανε, και θα τον βγάλουμε και φταίχτη;;;

Kostas Zarouchliotis 

ΤΕΙ Μεσολογγίου
Αν πάτε στο γραφείο ενός βουλευτή , θα πάτε ασφαλώς με κουστούμι , μη σας περάσει ο άνθρωπος για βλάχο. Στην εκκλησία όμως με σορτσάκι. Δε τρέχει τίποτα. Ο σεβασμός πρός τον βουλευτή είναι λοιπόν μεγαλύτερος απο οτι στην εκκλησία?

Ευάγγελος Γεροντάκης
αν στην εκκλησία πάνε με σορτσάκια και σαγιονάρες, για μπάνιο πως πάνε?

Dimitra Daviti 

Thessaloníki
λοιπόν στήν Εκκλησία πηγαίνουν αυτοί που σέβονται και ειναι σεμνά ενδεδυμενοι.... η Εκκλησία δέν θά καταβεί στίς ορέξεις του καθενός..... μέ σορτσάκι ο νεαρός θά πήγαινε σε οποιοδήποτε αφεντικό; ακόμη και σέ βενζινάδικο, ελεος με τους ασεβείς... αν δέν σεβονται τίποτα δέν εχει νοημα νά πατανε στήν Εκκλησία...... αντε αρκετα με τους ασεβεις... η Εκκλησία κυρίτη Χριστόν Εσταυρωμενον και Αναστάντα..... οτι πιο ιερό για τη σωτηρία του καθενόσ μας.... αν δέν θέλουν νά ειναι σεμνοί μη σώση και πατίσουν... .αρκετά με τους ασεβεις που θά κανουν τήν Εκκλησία η οποια ειναι γεμάτη με αίματα μαρύρων νά τήν προσβάλουν αυτοί που ποιος ξερη σέ τι νυχτάδικα ηταν και μετά ας περάσουμε απ τήν Εκκλησία.....ε οχι μά οχι αυτή η ασέβεια.... 


ΙΧΘΥΣ Αδούλωτοι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί
ΣΑΝ ΠΟΛΥ, ΔΕΝ ΤΟ ΤΡΑΒΑΤΕ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ; 

ΣΒΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΣΑΣ. 
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΓΙΟ ;!

ΓΙΩΡΓΟΣ 
Λυπάμαι πολύ για τα σχόλια του αγειορίτικου βήματος.
Εχουν άραγε καμμία σχέση οι υπεύθυνοι συντάκτες του με το ήθος της εκκλησίας μας;
Η συγκεκριμένη φράση του μακαριστού Χριστοδούλου, έχει παρερμηνευτεί.
Το κακό έχει γίνει πλέον μεγάλο με τα ντυσίματα, η δε αδιαφορία των ιερέων σε αυτό το θέμα είναι σκανδαλώδεις.
Ευγε και πάλι εύγε στον ιερέα.

Γεώργιος Β. 

Εύγε στον Ιερέα !!!

χαραλαμπης 

Καλά εσείς στο Αγιορείτικο Βήμα είστε ότι νανε... σαν αυτούς με τα σορτακια...... 
Ξυπνάτεεεεεε... .. 
σε εκκλησία οταν πάει κανείς από την ευλάβεια που έχει στην ψυχή του βγαίνει ...... 
Φαίνεται πώς εξωτερικεύεται .

ΔΗΜΗΤΡΑ 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΟ ΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.

Χρυσούλα 

Και πάρα πολύ καλά έκανε!!!! Χίλια μπράβο στον ιερέα. Τέτοιους ιερείς χρειαζόμαστε

John 

Καλά έκανε ο παπάς. Ξεχάσαμε τον σεβασμό προς τον Θεό με την ασέβεια προς την εικόνα του (τον άνθρωπο). Δεν είναι σωστό να σκανδαλίζομαι τον συνάνθρωπό μας με την ασέβειά μας.

Βάσω και Γιάννης 

Ποιος έξυπνος έγραψε αυτό το άρθρο, κ' το πρόβαλλε με τέτοιο τρόπο ώστε να προκαλέσει τον κόσμο κ' να τον απομακρύνει από την εκκλησία?
Δεν ξέρεις Χριστιανέ μου ότι στην εκκλησία απαγορεύονται τα σορτσάκια και οι κοντές φούστες (για τις γυναίκες κ' τα παντελόνια επίσης) στην εκκλησία?
Καλά έκανε ο παπάς!
Τα σορτσάκια είναι για το μπάνιο κι όχι για την εκκλησία!!!
Ο Θεός να σε συγχωρέσει για τον ειρωνικό κ' προκλητικό τρόπο που έγραψες αυτό το άρθρο.
 
Amin 

Άριστα έκανε!Στην παραλία πήγαν;;
Λίγο σέβας δεν βλάπτει!
Όταν πάνε ραντεβουδάκι ντύνονται στην τρίχα.... Ο Θεός δεν αξίζει τον σεβασμό μας;;;


http://www.agioritikovima.gr/arxeio/26694-iereas-ton-pei

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το άρθρο, με τα σχόλια παρέα. Είναι το αποκορύφωμα της μαλακίας. Τι τους είπε λέει? να ντρέπονται για το σορτσάκι και τις παντόφλες?
Ο Ιησούς που λένε ότι αγαπάνε. Κουρέλια φορούσε και σαντάλια.
Και επίσεις, έλεγε, όποιος είναι αναμάρτητος να ρίξει πρώτος τον λίθο.
Και αυτοί πετροβολούν....τους ανθρώπους, για τις σαγιονάρες και τα σόρτς λές και αγιάσαν? Έλεος. Δηλαδή, εγώ που πηγαίνω με κουστούμι στην εκκλησία όταν πάω........θα έπρεπε να έχω το φωτοστέφανο της αγιότητας. Δεν το έχω όμως. Δεν άγιασα. Ας είμαστε λίγο ταπεινοί και συγκαταβατικοί με τα "ανάξια" και "ασεβεί" αδέρρφια του. Δεν βλάπτει. Ίσως, χάρη σε αυτή την ταπεινότητα και συγκατάβαση,που θα δείξουμε, (αν τα δείξουμε), να μας λυπηθεί και εμας και να μας χαρίσει λίγο απο τον παράδεισό του. Τον οποίο πολλοί απ'αυτούς τους "ασεβής ξυπόλητους" προγεύονται είδη. Και δεν ξερω μήπως τελικά τους πετροολάμε, επειδή, υποσυνείδητα, το βλέπουμε, ότι τον γεύονται. Και τους φθονούμε.

Αυτά. Μπορεί αυτά που λέω να είναι πίπες του κώλου. Αλλά κάποιος θα πρέπει να δείξει σε μερικούς ανθρώπους, ότι τα ράσα δεν κάνουν τον παπά. Καθώς επίσεις, και ότι τα πράγματα δεν είναι ποτέ κατάμαυρα, αλλά και ποτέ κάτασπρα.