Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Όταν μια βρακοζώνη, γίνεται θαυματουργή… (όπως αποκάλυψε νωρίτερα -άγρια μεσάνυχτα, ο Γιώργος Θεοχάρης, ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας «Αγιορείτικο βΛήμα»)

Ο Γιώργος Θεοχάρης (τηλεοπτικός δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας «αγιορείτικο βΛήμα») αποκαλύπτει ότι:
 

Όταν πας στον Άγιο Ιωάννη το Ρώσο, στο Προκόπι της Εύβοιας, και έχεις πρόβλημα υγείας, σου δίνουν (με το αζημίωτο γι αυτούς, προφανώς), να φορέσεις για λίγο τη ζώνη του αγίου (ο οποίος δεν την έχει και πολύ ανάγκη, διότι είναι ξαπλωμένος, κι έτσι δεν κινδυνεύει να του πέσει το παντελόνι).
 

Έτσι λοιπόν, ...
...μας λέει ο κ. Θεοχάρης:
(τον διαβάζω, και σε παρένθεση τον συμπληρώνω)
 

Πριν δυο εβδομάδες στο Ιερό προσκύνημα συνέβη ένα συγκλονιστικό γεγονός αφήνοντας άφωνους (το λεγόμενο «θαύμα της μουγκαμάρας») τόσο τους κανονικούς πιστούς, όσο και… τους κληρικούς (μπορώ να σου πω).
 

Κατά το προσκύνημα της, μία γυναίκα θέλησε εν κρυπτώ  (έτσι λέγεται εκεί η κλοπή) να πάρει μαζί της τη ζώνη  του Αγίου, που μόλις είχε φορέσει  στη μέση της, ώστε να θεραπευτεί... ΚΑΙ, συγγενικό της πρόσωπο!
(η ζώνη, έχει απεριόριστη δύναμη, και θεραπεύει -σίγουρα- όποιον την φορέσει, ακόμα και μακριά από τον κάτοχο της, το άγιο λείψανο δηλαδή).

Χωρίς να γίνει αντιληπτή (κόρη μάγου-ταχυδακτυλουργού πανηγυριών, άλλωστε η ίδια), εξήλθε (γλίστρησε σαν φίδι, έξω) από τον Ιερό Ναό με τη ζώνη ΜΕΣΑ στη τσάντα της...  (μαζί με πούντρες, κραγιόνια, κάτι προφυλακτικά κλπ) και κατευθύνθηκε (μια και δυο, η καλή σου, προς) στο λεωφορείο  του ΚΤΕΛ για Αθήνα. 


Το λεωφορείο όμως (μουλάρωσε, και) δεν ξεκινούσε! 

Κατέβηκε τότε ο οδηγός και έλεγξε  τα πάντα (λάδια, τσιμούχες, λάστιχα, φρένα, μπαταρία, κλπ) και διαπίστωσε ότι  δεν υπήρχε ένδειξη για τεχνικό πρόβλημα . (…και ενώ ήταν έτοιμος να καλέσει την «οδική βοήθεια»…)
Ξαφνικά (σας το λέω και ανατριχιάζω), άρχισαν να χτυπάνε οι καμπάνες του αγίου  
(προφανώς τις βάραγε -για συναγερμό, κάποιος καμπούρης καντηλανάφτης, που στο μεταξύ είδε ότι η ζώνη απουσίαζε).
 

Γιώργος Θεοχάρης:
«Οι οποίες καμπάνες (γαμώ το φελέκι μου!) λειτουργούν μόνο χειροκίνητα όπως υποστήριξαν στο "Αγιορείτικο Βήμα", άνθρωποι από οργανισμό της Ιεράς Μητρόπολης…»  
(αυτοί δηλαδή «οι άνθρωποι από οργανισμό ΑΕ», που έχουν μεγάλο οικονομικό συμφέρον, από ένα «θαύμα»: από το να χτυπούν δηλαδή από μόνες τους οι καμπάνες, χωρίς τον καμπούρη, που λέγαμε! Χα!).

Μετά  από αυτά τα δυο σημάδια 

(1. Αυτόματη στασιμότητα στο λεωφόρο, και 2. Αυτόματη κινητικότητα στις καμπάνες), η γυναίκα  που είχε τη ζώνη του Αγίου στη τσάντα της (που την είχε ζωστεί νωρίτερα, και που τώρα την έζωναν τα φίδια! Μπρρρρ!) έτρεξε στον οδηγό (έτρεξε να τον προλάβει να μη καλέσει την οδική βοήθεια) και  του είπε «πρέπει να γυρίσω στο Ναό να αφήσω κάτι που πήρα για να θεραπευτεί ένας δικός μου άνθρωπος».  
(«Κάτι»! Δεν του είπε τι ακριβώς, και τον άφησε στην περιέργεια)

Πήγε στο Ναό, άφησε τη ζώνη του Αγίου  διακριτικά (μην ενοχλήσει τον άγιο, που κοιμόταν) πάνω στο Ιερό Λείψανο του, και επέστρεψε στο λεωφορείο.  


Αμέσως ΤΟΤΕ, το λεωφορείο ξεκίνησε, προκαλώντας  έκπληξη στους επιβάτες  
(όχι και στον οδηγό, ο οποίος ήξερε το μυστικό της κλοπής… του «κάτι»).
 

Το θαυμαστό γεγονός (το αόριστο «κάτι», έγινε... «κάτι» το συγκεκριμένο… Κι αυτό, είναι μέγα θαύμα!) σκόρπισε δέος (έκτος από σοκ) στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ευβοίας (το έμαθαν άραγε από τον ίδιο τον άγιο, ή από τον καμπούρη τον καντηλανάφτη;) και έκανε ακόμα περισσότερους πιστούς («περάστε κόσμε! δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας!») να προσέρχονται στη χάρη του θαυματουργού Αγίου (κατά μπουλούκια πια, φερμένοι από ταξιδιωτικά γραφεία, μιλημένα καταλλήλως για το θαύμα) για να του ζητήσουν να τους ελεεί ο άγιος... 

(...ζητάνε το έλεος του αγίου, φορώντας παράλληλα και τη ζώνη του, ή τις κάλτσες του, ή τα θαυματουργά παπούτσια του, κ.λπ., ώστε να πιάσει πιο καλά η ευχή! Χα!)
 

Πηγή:
Desk Agioritikovima
Το «Αγιορείτικο Βήμα» σας αποκαλύπτει….
Άρθρο του Γιώργου Θεοχάρη
Σάββατο, 24 Αύγουστος 2013. ώρα 00:57 

(την ώρα που βγαίνουν τα φαντάσματα)
http://www.agioritikovima.gr/thavmata/27147-neo-thaumato-ge


- Περάστε κόσμε! δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας! 

ΣΧΕΤΙΚΟ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: