Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

kozan.gr: Τι συμβαίνει με τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης; Τον απομάκρυνε ο Μητροπολίτης Παύλος …και γιατί;

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, που αποκαλύπτει το θέμα, την απομάκρυνση του Πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης, Αρχιμανδρίτη Οικουμενικού Θρόνου,  Δωρόθεου Χαρτοματσίδη, αποφάσισε ο Μητροπολίτης Παύλος. 
Αν και δεν υπάρχει ακόμη γραπτή, επίσημη ανακοίνωση, είναι γνωστό σε εκκλησιαστικούς κύκλους, πως στις 6-7 Ιουνίου, ο Μητροπολίτης ανακοίνωσε – προφορικά – στον Αρχιμανδρίτη την απομάκρυνσή του από τα προαναφερθέντα καθήκοντα.

Φέρεται, πως, την επομένη της ονομαστικής εορτής του Δωρόθεου, στις 6 Ιουνίου, υπήρξε μια δυσφορία από πλευράς του Μητροπολίτη για κάτι (ασήμαντο), το οποίο όμως προκάλεσε τη συγκεκριμένη απόφαση. 

Αν και ακόμη δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση, πολλοί θεωρούν πως η απόφαση είναι οριστική.

Ο Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Χαρτοματσίδης, υπηρετεί, ως Πρωτοσύγκελλος, στην Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης, από το 1999 και αν τελικά η  απόφαση του Μητροπολίτη Παύλου είναι οριστική, αναμένεται να προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις και μεγάλη συζήτηση.

kozan.gr

http://www.kozan.gr/?p=113472

Δεν υπάρχουν σχόλια: