Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Σαν το παλιό Σινεάκ: Τα ελληνικά Επίκαιρα («Τα Νέα» των δεσποτάδων) παρουσιάζουν…

 Σαν το παλιό Σινεάκ: 
Τα ελληνικά Επίκαιρα («Τα Νέα» των δεσποτάδων) παρουσιάζουν…

Διαβάζω σήμερα:

Γνωστός ιεράρχης της βόρειας Ελλάδας που αρέσκεται να βγαίνει συχνά στα τουρκο-λαγνικά κανάλια και να κάνει δηλώσεις εντυπωσιασμού  επί παντός επιστητού, όταν του ζητήθηκε να συμπαρασταθεί σε μια κίνηση κατά της παρέλασης των ομοφυλοφίλων με διάφορες προφάσεις, (εν αμαρτία),  «εξαφανίστηκε» μην τυχόν και ενοχλήσει τον γνωστό τουρκολάγνο και ισλαμόφιλο δήμαρχο. 


Άλλος ιεράρχης πάλι της βορείου Ελλάδας θεώρησε σωστό να παραβρεθεί σε δημόσια εκδήλωση μουσουλμάνων δερβίσηδων επικροτώντας μια παραθρησκευτική τελετή που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει, (αν είχε κάποια γνώση θα αντιλαμβάνονταν τι εννοώ), από τελετές  δαιμονιζόμενων. 

Άλλος ιεράρχης της κεντρικής Ελλάδας ο οποίος μάλιστα είχε και εκπομπή στην «αμαρτωλή» ΕΡΤ, είχε βγάλει εγκύκλιο που  παρακινούσε τους ιερείς της μητρόπολης του να μην χτυπούν τις καμπάνες γιατί… ενοχλούν τον κόσμο τις Κυριακές.  

Άλλος ιεράρχης πάλι της κεντρικής Ελλάδας έχει σκανδαλίσει εμφανιζόμενος δημόσια χωρίς το ράσο δηλώνοντας πως πρέπει να καταργηθεί στους δημόσιους χώρους και έτσι η Ελλάδα να είναι μια καθαρά κοσμική χώρα. 

Άλλος ιεράρχης της Πελοποννήσου, γνωστός για τις δημόσιες παρεμβάσεις του υπέρ της παγκοσμιοποίησης, έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί με την άνευ ορών ένωση των εκκλησιών. 

Τέλος,  γνωστός ιεράρχης του Πατριαρχείου έφτασε στο σκανδαλώδες σημείο να… φιλήσει δημόσια το χέρι του Πάπα.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τέτοια μόνο (αντι-δεσποτοκρατικά) θέματα, γράφε κ. Παναγιώτη...
Κι όχι σαν εκείνα τα σχετικά με τις κυρίες στα βαφτίσια και τους γάμους...
Ούτε και σαν εκείνα με τα νυχτερινά ενοριακά πάρτι, για τα οποία έγραψες τις όποιες υποψίες σου, μαι μετά σε μάλωσε και η Σταυρούλα !!!