Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Πασχαλινό Βαριετέ

ΔΙΑΒΑΖΩ:
08/05/2013 - 13:46 
Γράφει ο ΜΑΝΟΣ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΣ
Παρακολουθώντας τη λειτουργία της Ανάστασης από την τηλεόραση του Κράτους, διαπίστωσα πως την ώρα που ο Αρχιεπίσκοπος ο Ιερώνυμος τραγουδούσε το Νο1 χιτ «Χριστός Ανέστη εκ Νεκρών», μια χορωδία από ναύτες άρχισε να τραγουδάει την άλλη μεγάλη επιτυχία που έχει τον τίτλο «Εθνικός Ύμνος».

Δυστυχώς η ωραία αυτή πρωτοβουλία ξένισε πολλούς και με λύπη διαπίστωσα πως ακόμα και το Άγιο το Φως το οποίο, όπως σχεδόν όλοι οι αρχηγοί κράτους, είχε καταλύσει στη Μεγάλη τη Βρετανία αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις για το θέμα.
«Πάψε... Μη λες τίποτα... μόνο φίλα με...»

Θα τελειώσω με την πιο σπαραξικάρδια στιγμή του φετινού Πάσχα. 
Μια στιγμή την οποία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι παρακολούθησαν την περιφορά του Επιτάφιου στην Ιερά τη Σκήτη της Αγίας της Άννης, στο Άγιο το Όρος. 

Εκεί οπου ο Στράτος ο Τζώρτζογλου, σε ένα θρησκευτικό παροξυσμό, πήρε στα στιβαρά του μπράτσα τον Σταυρό του Μαρτυρίου, τον σήκωσε ψηλά...
athensvoice.gr
ΣΧΕΤΙΚΟ:

Στράτος Τζώρτζογλου: Αν κάνεις γυμνό, σαν ηθοποιός, θα πει ότι είσαι πιο κοντά στον… Εσταυρωμένο!!!.. (Ίσως έτσι θα σκέφτηκε τότε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος όταν πήγε να τον δει -να τον τιμήσει στο θέατρο… Ίσως έτσι θα σκέφτηκαν αυτό το Πάσχα, και, οι αγιορείτες πατέρες, την Μ. Παρασκευή, και του έδωσαν τιμητικά να κρατήσει, αυτός, και να περιφέρει το Σταυρό!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: