Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Η σημερινή ευαγγελική περικοπή, η σχετική με το θαύμα του Χριστού στη θεραπεία του παραλυτικού… Δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή αθεράπευτα παράλυτη Εκκλησία!.. Την Εκκλησία των θεομπαιχτών, θρησκέμπορων, θρησκόληπτων… Την Εκκλησία των ταχυδακτυλουργών – θαυματοποιών… Των χολιγουντιανών υπερ-παραγωγών του… «αγίου φωτός»!..

Διαβάζω σήμερα:
Αποστολικό Ανάγνωσμα της Κυριακής του παραλύτου
(Πράξ. Αποστ. Θ΄ 32-42)

Tου Αρχ. Ιωήλ Κωνστάνταρου,
Ιεροκήρυκα Ι. Μ. Δρ. Πωγ. &Κονίτσης
 

Ο Κύριος είχε πει στους μαθητές Του ότι όχι μόνο θα κάνουν θαύματα, αλλά θα ελάμβαναν δύναμη και ευλογία δια του Αγίου Πνεύματος, ώστε να πραγματοποιήσουν μεγαλύτερα ακόμα και από τα θαύματα που είδαν από τον Ίδιον (Ιωαν. ΙΔ' 12-13).
Επόμενο είναι, λόγω της λανθασμένης επιλογής στο θέμα της ελευθερίας, να υπάρχουν και αυτοί που απορρίπτουν τα σημεία και τα θαύματα.


Το δε φαιδρό στην όλη υπόθεση είναι ότι όσοι δηλώνουν πως ανήκουν στο «λόμπυ» των εκουσίως τυφλών, όσοι δηλ. υποβιβάζουν τους εαυτούς τους στο επίπεδο των αλόγων κτηνών, προσπαθούν να «δικαιολογήσουν» την αφύσικη στάση τους, με το ότι η λογική τους δεν μπορεί να εξηγήσει κάτι το οποίο είναι διαφορετικό από τους «φυσικούς νόμους».


Πράγματι, αστείο το επιχείρημα και αδικαιολόγητη η δικαιολογία. Ίσως μάλιστα δεν θα άξιζε να ασχοληθεί κανείς και να ρίξει το επίπεδο της συζητήσεως όταν προβάλλονται κακόπιστα τέτοιου είδους «επιχειρήματα». 

Τούτο απλώς τονίζουμε και ερωτούμε, για να μη νομίσουν τη σιωπή μας που αρμόζει ως απάντηση, ως έλλειψη δήθεν επιχειρημάτων από την πλευρά της πίστεως.

Ώστε λοιπόν, όλα τα εξηγείτε με την λογική; Εάν ναι, τότε είστε όντως παράλογοι διότι καταστρατηγείτε την κοινή λογική η οποία αποδέχεται το υπέρλογο.


Είπαμε, ότι αυτό έκαναν οι Εβραίοι. 

Δηλ. βλασφημούσαν τον ίδιο τον Θεό. 
Αλλά το έκαναν μόνο τότε;  
Όχι φίλοι μου. Το ίδιο συνεχίζουν να κάνουν και σήμερα. 

Το ίδιο και χειρότερο, αφού γνωρίζουν πλέον την αλήθεια και δαιμονικώς απορρίπτουν το επαναλαμβανόμενο κάθε φορά την ημέρα της Αναστάσεως, ζωντανό θαύμα του Αγίου Φωτός. 
Του Φωτός το οποίο εκπηγάζει μέσα στο κέντρο των Εβραίων, εντός του Παναγίου Τάφου, και μόνο από τον Ορθόδοξο Πατριάρχη, εξευτελίζοντας την απιστία τους και την Χριστοκτονία τους.

Πηγή:
thriskeftika.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: