Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Το ποσόν των 500.000 ευρώ ζητά από τον πρώην οδηγό του και έναν κληρικό, ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Κωνσταντίνος με αγωγή που κατέθεσε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. (αρχείο)

Αγωγή του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κατά
του οδηγού του και του εφημερίου
του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ηρακλείου

Το ποσόν των 500.000 ευρώ ζητά από τον πρώην οδηγό του και έναν κληρικό, ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Κωνσταντίνος με αγωγή που κατέθεσε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Ο μητροπολίτης εξιστορεί στην αγωγή του τα περιστατικά τα οποία θεωρεί ότι έβλαψαν την υπόληψή του και του προκάλεσαν ψυχικό κλονισμό.

http://xairete.blogspot.gr/2008/07/blog-post_4789.html

Ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας,
k. Κωνσταντίνος.

1 σχόλιο:

ΙΕΡΑ ΚΑΤΗΧΗΣΙΣ είπε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 1.11.2013 το εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΜΕΝ δημοσίευσε άρθρο του το οποίο αφορούσε κάποιο «μικρό» ατύχημα του Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνου. Σεβόμενος πάντοτε τα σοβαρά προβλήματα υγείας που ο ίδιος αντιμετωπίζει εδώ και καιρό αλλά και την «ευαισθησία» και την εκτίμηση που τρέφουν για το πρόσωπο του μητροπολίτη συγκεκριμένες φωνές – δημοσιογραφικές και μη - οφείλω να επισημάνω και να γνωστοποιήσω τα εξής:
Από το έτος 1999 ο εν λόγω μητροπολίτης με ταλαιπωρεί στα εκκλησιαστικά πειθαρχικά και στα πολιτικά δικαστήρια ζητώντας από εμένα τεράστια χρηματικά ποσά. Χρησιμοποιεί έως και σήμερα στα δικαστήρια τις αποφάσεις των μητροπολιτικών συμβουλίων για τα οποία εγώ δεν γνώριζα την σύγκλησή τους, εις βάρος μου. Έλαβα γνώσει από τον δικαστικό μου φάκελο. Σ` αυτά τα Συμβούλια τα μέλη μετά από αλλεπάλληλες εισηγήσεις του μητροπολίτη αποφάσισαν να καταθέσουν αγωγή εναντίον μου ζητώντας από εμένα το ποσόν τον 30.000.000 δρχ. τότε, ενώ σε άλλη συνεδρίαση του Συμβουλίου αποφάσιζαν την απόλυσή μου από την υπηρεσία. Ωστόσο ο μητροπολίτης, δε συμμορφώθηκε με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας υπέρ εμού, δε συμμορφώθηκε με την απόφαση του Α.Υ.Σ.Ε. υπέρ εμού, δε συμμορφώθηκε με την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου της Ιεράς Συνόδου κ. Αναστασίου Μαρίνου υπέρ εμού, η οποία γνωμοδότηση λέει ότι πρέπει να γυρίσω στην εργασία μου και να μου καταβληθούν οι παρακρατηθέντες μισθοί μου του ¼. Δε μου επέστρεψε τους παρακρατηθέντες μισθούς του ¼ από το έτος 1999. Δεν τον ενδιαφέρει που θα βρω χρήματα να πληρώνω τη συνήγορο μου δικηγόρο Αθηνών κ. Αργυρώ Φωτάκη για να με υπερασπίζεται στα πειθαρχικά Συμβούλια και στα πολιτικά δικαστήρια. Δεν τον ενδιαφέρει η Αγάπη, δεν τον απασχολεί η υστεροφημία του και η έξωθεν καλή μαρτυρία του. Ότι δεν αγάπησε δεν το θεωρεί αποτυχία. Παρόλα αυτά κανένα εκκλησιαστικό ειδησεογραφικό πρακτορείο δεν τόλμησε ποτέ να γράψει την αλήθεια και να αναδείξει τα πραγματικά γεγονότα, εκτός ολίγων μόνο εξαιρέσεων.
Εδώ και 15 συναπτά έτη οκτώ συνάνθρωποί του ταλαιπωρούμεθα και αιμορραγούμε οικονομικά στα δικαστήρια εξαιτίας Αγωγών που κατέθεσε ως Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας εις βάρος μας, ζητώντας από εμάς τεράστια χρηματικά ποσά. Ο πατήρ Δαμασκηνός Τσιούμας μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου πριν λίγους μήνες φώναζε δυνατά, «με καταδίκασε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας εις θάνατο δια πείνης, μου στερεί τον μισθό μου επί 6ετία, δεν έχω λεφτά για να αγοράσω τα φάρμακά μου…».
Τη 21.11.2013 εκδικάζεται η Αγωγή που κατέθεσε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας εναντίον του κ. Λαμπριανίδη, της συζύγου του, εναντίον εμού και του πατρός Κανέλλου Δημητρακοπούλου ζητώντας από τον καθένα μας το ποσό τον 120.000,00€! Τα προαναφερόμενα αλλά και η απολύσεις 30 περίπου ιερέων από την μητρόπολη Νέας Ιωνίας έγιναν σύμφωνα με την διδασκαλία του Ιησού Χριστού και του Ευαγγελίου; Εγώ ως οδηγός του μητροπολιτικού αυτοκινήτου της μητροπόλεως Νέας Ιωνίας από το έτος 1984 τον γνωρίζω, και ως πρωτοσύγκελο της Ιεράς μητροπόλεως αλλά και από την εκλογή του σε μητροπολίτη το 1994 μέχρι τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους που εργάστηκα μαζί του με την ιδιότητα του οδηγού. Είμαι βέβαιος ότι η εκλογή του ήτο ατύχημα το οποίο όμως ταλαιπωρεί βάναυσα 19 έτη την Ιερά μητρόπολη Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας.
Σήμερα η υπόθεσή μου βρίσκεται για δεύτερη φορά στο Σ. τ. Ε και αναμένω την απόφαση, προσδοκώντας την οριστική δικαίωση και ελπίζοντας στην πλήρη αποκατάσταση της εννόμου και εκκλησιαστικής τάξεως στην Ιερά Μητρόπολη η οποία, πλήττεται εδώ και πολλά έτη από την ασυδοσία και την παραβατικότητα των υπευθύνων αλλά, και από τη σιωπή όλων αυτών οι οποίοι γνωρίζουν αλλά δε μιλούν συστηματικά απολαμβάνοντας την ασυλία που τους δίνει η θέση τους φοβούμενοι συγχρόνως τυχόν απώλεια των κεκτημένων τους.


Νέα Ιωνία, 1.11.2013
Ο οδηγός του μητροπολιτικού οχήματος
Γρηγόριος Σταμούλης