Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

XAIRETE ... Η άποψή μας (και ό,τι μας κάνει εντύπωση), να λέγεται και να καταγράφεται

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΗς ΚΥΠΡΟΥ..

P. MICHALOPOULOS είπε...

Δεν το κατέχω καλά το θέμα. Είναι οικονομικό μόνο; Είναι καθαρά πολιτικό; Έχει εθνικες διασυνδέσεις με την Ελλάδα;
Είναι και εκκλησιαστικό και ανακατεύεται Άνθιμος και Ιερώνυμος;
Τι ρόλο παίζει και η Αμερική μετά τη Γερμανία;
Που θα το πάει η Ρωσία;
Τι γίνεται με τις καταθέσεις (τα χοντρά λεφτά) που φυγαδεύτηκαν από τις τράπεζες της Κύπρου μια μέρα πριν από την απόφαση του γιουρογκρουπ για κούρεμα; Ποιος τους ειδοποίησε;

Γιατί ενώ η Ευρώπη πρότεινε απαλλαγή των καταθέσεων μέχρι 100.000 ευρώ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ήθελε κούρεμα από το πρώτο ευρώ για να ελαφρύνει τους μεγαλοκαταθέτες;

Γίνεται πράγματι ξέπλυμα μαύρου χρήματος, και μάλιστα ρωσικού στο νησί;
Τι ρόλο παίζει σε όλα αυτά ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου;

P. MICHALOPOULOS είπε...

Το Ποντίκι που κυκλοφόρησε σήμερα, έχει κύριο θέμα το… «Πάρτε μιαν οκκάν αρτζίθκια»!..
Και δίνει έτσι, και μιαν άλλη διάσταση στο οικονομικό πρόβλημα της Κύπρου: την διάσταση την ηθική, και… σεξουαλική!

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΚΟΜΑ:
Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013 20:05
Άγκυρα:
Το αέριο της Κύπρου ανήκει και σε εμάς – Θα την εμποδίσουμε!

Η Τουρκία θα αμφισβητήσει οποιαδήποτε προσπάθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας να επιταχύνει τις έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου στα χωρικά της ύδατα για να προσελκύσει επενδύσεις και να σώσει την οικονομία της, διεμήνυσαν Τούρκοι αξιωματούχοι σήμερα σε δηλώσεις τους στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Read more:
http://www.newsbomb.gr/kypros/story/290536/agkyrato-aerio-tis-kyproy-anikei-kai-se-emas-%E2%80%93-tha-tin-empodisoyme

newsbomb είπε...

Πολλά ακούγονται τις τελευταίες ημέρες για το αν και κατά πόσο μπορεί η Ρωσία να βοηθήσει και κατ’ επέκταση να σώσει την Κύπρο από το οικονομικό αδιέξοδο.

Η μαρτυρική και πολύπαθη Κύπρος βρίσκεται όσο ποτέ άλλοτε κοντά στην πτώχευση και αναζητεί απεγνωσμένα «φίλους» που θα μπορέσουν να τη στηρίξουν και να ολοκληρώσουν την αντίστασή τους απέναντί στα θέλω της Μέρκελ και του Σόιμπλε.

Από τη στιγμή που η «μητέρα Ελλάδα» έχει ήδη «παραδοθεί» στο Βερολίνο και αδυνατεί να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια, οι Κύπριοι στρέφονται προς τη Ρωσία.

Οι σχέσεις Ρωσίας – Κύπρου είναι ιδιαίτερα στενές κυρίως στον οικονομικό τομέα, μιας και αρκετοί Ρώσοι επιχειρηματίες έχουν τα χρήματά τους στη Μεγαλόνησο.

Ωστόσο αυτό απέχει πολύ από το να βάλει το «χέρι στην τσέπη» και να δώσει τα 5 δισ. που έχει ανάγκη η κυπριακή κυβέρνηση.

newsbomb είπε...

Η Ρωσία λοιπόν δεν θα υπήρχε καμία πιθανότητα να εμπλακεί στην Κυπριακή κρίση διότι:

1. Η απόφαση του Eurogroup συμφέρει τη Μόσχα, μιας και το Ρωσικό τραπεζικό σύστημα θα επιθυμούσε να αποδυναμωθεί το Κυπριακό, καθώς θα γινόταν επαναπατρισμός κεφαλαίων και έλεγχος των Ρώσων επιχειρηματιών που θα είχαν τα χρήματά τους εκτός Ρωσίας.

2. Αν η φορολογία αυξηθεί στην Κύπρο, η Ρωσία σε συνδυασμό με την ασφάλεια και την χαμηλή φορολογία θα έχει άμεσα οφέλη.

3. Είναι αδιανόητο για μία χώρα εκτός Ευρωζώνης να παρέχει οποιαδήποτε διευκόλυνση σε μία χώρα εντός. Η Κύπρος δεσμεύεται από τις Ευρωπαϊκές συνθήκες την ίδια στιγμή που οποιαδήποτε βοήθεια από την Ρωσία θα είχε ομολογιακό χαρακτήρα στο θέμα της δέσμευσης. Θα είχε δηλαδή την κατώτατη διασφάλιση.

4. Το Κρεμλίνο δεν εμπιστεύεται για κανέναν λόγο το νέο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος θεωρείται μάλιστα «εχθρός» λόγω των στενών σχέσεων που διατηρεί με τη «Δύση». Ο υπουργός Οικονομικών της Νήσου Σαρρής, έρμαιο συμφερόντων, χωρίς βούληση και υποχείριο ξένων δυνάμεων. Άλλωστε οι Ρώσοι ξεκαθάρισαν εξ αρχής ότι δεν θεωρούν ικανή την δέσμευση του για οποιαδήποτε συμφωνία, ούτε καν της κυβέρνησης. Τον χρησιμοποιούν απλώς ως ταχυδρόμο με μειωμένο μάλιστα βαθμό αποκάλυψης των όποιων σχεδίων.

newsbomb είπε...

Γιατί να βοηθήσουν οι Ρώσοι

Μπορεί οι λόγοι για να μην βοηθήσει η Ρωσία την Κύπρο να είναι πολλοί, ωστόσο υπάρχουν άλλοι, πολύ λιγότεροι, που την αναγκάζουν να σκεφτεί σοβαρά να βοηθήσει τους ομόθρησκους «αδερφούς Κυπρίους».

1. Αν η Ρωσία καταφέρει να επιτύχει μια συμφωνία με την Κύπρο για συνεκμετάλλευση κοιτασμάτων, τότε το «όνειρο» της Μόσχας για έξοδο στη Μεσόγειο γίνεται πραγματικότητα.

2. Στρατιωτικά η Κύπρος έχει τεράστια σημασία για την Ρωσία. Είναι η μοναδική διέξοδος από τον σφιχτό εναγκαλισμό με χώρες του ΝΑΤΟ που συνιστά περικύκλωση χωρίς διέξοδο.

Ο κύριος λόγος λοιπόν της οποιασδήποτε βοήθειας είναι πρωτίστως γεωπολιτικός και στην συνέχεια ενεργειακός – οικονομικός.

Παράλληλα οι Ρώσοι θα «κυκλώσουν» ενεργειακά την κεντρική Ευρώπη, η οποία επιμένει να θέλει εκμετάλλευση των κοιτασμάτων με όρους “μνημονίου”, όπως επιχειρεί και στην Ελλάδα. Οι όροι της Μόσχας είναι πιο ευνοϊκοί και κυρίως θα αποφέρουν σημαντικά οφέλη στη Νήσο.

Ταυτόχρονα, όπως αναφέραμε, οι σχέσεις των Ρώσων με τον κυπριακό λαό είναι διαχρονικά σε εξαιρετικό επίπεδο. Η Μόσχα όμως μετά το φιάσκο στην Ελλάδα, που κοιμήθηκαν με Καραμανλή και ξύπνησαν με Παπανδρέου, τους αναγκάζει να… «φυσούν και το γιαούρτι». Η ενεργειακή συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας «ναυάγησε μόλις εκλέχτηκε ο Γ. Παπανδρέου και από τότε οι Ρώσοι βλέπουν την Ελλάδα με… άλλο μάτι. Ένα τέτοιο φιάσκο θέλουν να αποφύγουν και στην Κύπρο καθώς, όπως προείπαμε, ο Ν. Αναστασιάδης θεωρείται «εχθρός».

newsbomb είπε...

Οι προβληματισμοί του Κρεμλίνου

Το Κρεμλίνο δεν είναι διατεθειμένο να δώσει την παραμικρή βοήθεια στην Κύπρο αν δεν εξασφαλίσει πρώτα τα συμφέροντά της. Γνωρίζει καλά πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερα και με τους ευνοϊκότερους για εκείνη όρους.

Η Ρωσία λοιπόν ζητά κατ’ αρχή αποδοχή της διμερούς συμφωνίας από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων σε βαθμό που η συμφωνία θα καθίσταται ως “συνταγματική δέσμευση”. Οποιαδήποτε συμφωνία που θα βασισθεί σε κυβερνητική πλειοψηφία, δεν θα γίνει αποδεκτή.

Παράλληλα η Μόσχα δεν επιθυμεί η Κύπρος να διατηρήσει ως νόμισμα το ευρώ. Μία επιστροφή στη λίρα θα ήταν ενδεχομένως ιδανική.

Όσον αφορά τις στρατιωτικές «διευκολύνσεις», η Ρωσία επιθυμεί συνταγματική δέσμευση. Η παρουσία και μόνον των Βρετανικών βάσεων είναι το μεγαλύτερο αγκάθι, όπως το έχει παρουσιάσει η Ρωσική στρατιωτική ηγεσία για την οποιαδήποτε χρήση Κυπριακού χώρου για στρατιωτικούς σκοπούς.

Τέλος επιθυμούν πλήρη συνεννόηση με το Ισραήλ και δέσμευση σεβασμού των συμφωνιών συνεκμετάλλευσης και ανοχή από τις ΗΠΑ.

Όπως γίνεται αντιληπτό οι Ρώσοι δεν θα βοηθήσουν την Κύπρο μόνο και μόνο επειδή έχουν κοινή θρησκεία και επειδή έχουν καλές σχέσεις με τους «αδερφούς Κυπρίους». Θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν την αδιέξοδη οικονομική κατάσταση της Λευκωσίας, αποσπώντας όσο το δυνατόν περισσότερα προς το συμφέρον του Κρεμλίνου.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Δωρεά μετοχών προς την Εκκλησία της Κύπρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Η Ελλάς Ποτέ Δεν Πεθαίνει» (E.N.D), με έδρα την Τρίπολη, οδός Ρήγα Φεραίου αριθ. 109, Τ.Κ.: 22100 και η πατριωτική Κίνηση «Εθνικός Λαϊκός Σχηματισμός» [Ε.ΛΑ.Σ.], με έδρα την Αθήνα, οδός Ευριπίδου αριθ. 57, Τ.Κ.: 10554 κάτοχοι από κοινού μετοχών της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, εκτιμώντας την διά στόματος της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β' προσφορά της εκκλησίας προς την, άλλη μία φορά, δοκιμαζόμενη Κύπρο μας, διά των Προέδρων αυτών κ.κ. Γιαβή Γεωργίου και Τηλιγάδα Οδυσσέα αντιστοίχως, διά κοινής αποφάσεως των Διοικητικών Συμβουλίων αυτών, σήμερα την 21η Μαρτίου 2013 απεφάσισαν και προέβησαν σε επικοινωνία με τον Νομικό Σύμβουλο της Εκκλησίας της Κύπρου κύριο Κατσαρό Κωνσταντίνο υποβάλλοντας επισήμως την από κοινού πρότασή τους όπως ξεκινήσουν οι διαδικασίες της εκ μέρους των ανωτέρω φορέων ΔΩΡΕΑΝ διαθέσεως εξ [6] τον αριθμό μετοχών της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ προς την Εκκλησία της Κύπρου με σκοπό να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά προβλήματα που δημιούργησαν οι διεθνείς τοκογλύφοι στη Μεγαλόνησο.
Σημειωτέον ότι, με τη δωρεά αυτή ΟΥΔΕΜΙΑ υποχρέωση έχει η Εκκλησία της Κύπρου έναντι των ανωτέρω, σε ΟΥΔΕΝ αντάλλαγμα προσβλέπουν από αυτή και ΟΥΔΕΙΣ όρος τίθεται γιά την αποδοχή της δωρεάς.
Η πράξη δωρεάς μπορεί να πραγματοποιηθεί άμεσα και να παραδοθούν οι προς δωρεά μετοχές σε εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Κύπρου.

Για την E.N.D Γιώργος Γιαβής
Πρόεδρος Δ.Σ.

Για την Ε.ΛΑ.Σ.
ΟδυσσέαςbΤηλιγάδας
Πρόεδρος Δ.Σ.

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ:
«Η Ε.Ε. θέλει το βρόμικο χρήμα για τον εαυτό της»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Αντρέι Λίπσκι, αρχισυντάκτη της «Νόβαγια Γκαζέτα»

Αναστάτωση επικρατεί σε πολίτες της ρωσικής πρωτεύουσας, που οι τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο θίγουν άμεσα και τα συμφέροντά τους.

Τα τελευταία χρόνια «το νησί», όπως το αποκαλούν, έχει σχεδόν εποικιστεί από απλούς Ρώσους πολίτες αλλά και από τα χρήματα των ολιγαρχών που είχαν βρει «θαλπωρή» στις τράπεζες.

«Το να προσπαθείς να απαλλοτριώσεις τα χρήματα των καταθετών σε μια άλλη χώρα είναι μια ληστρική πράξη», υποστηρίζει με δήλωση στην «Ε» ο αρχισυντάκτης της ρωσικής εφημερίδας «Νόβαγια Γκαζέτα», Αντρέι Λίπσκι, και τονίζει:

«Οσα συμβαίνουν, ή μάλλον οι μέθοδοι που έχουν ακολουθηθεί μέχρι τώρα, μου θυμίζουν άλλες εποχές και άλλες καταστάσεις και, δυστυχώς, είναι ντροπή για τον πολιτικό πολιτισμό της Δυτικής Ευρώπης. Το να προσπαθείς να απαλλοτριώσεις τα χρήματα των καταθετών σε μια άλλη χώρα είναι μια ληστρική πράξη.

»Το ότι η Κύπρος ήταν ένα πλυντήριο βρόμικου χρήματος, που εξυπηρετούσε ιδιαίτερα στους Ρώσους, αυτό ήταν γνωστό σε όλους εδώ και πολλά χρόνια.

»Ισως λοιπόν έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον η χρονική στιγμή που επέλεξε ο σκληρός οικονομικός πυρήνας της Ευρωπαϊκής Ενωσης να ζητήσει ή μάλλον να απαιτήσει αυτά τα -πρώην βρόμικα- χρήματα για τον εαυτό της. Αν την ενδιέφερε πραγματικά η πάταξη του βρόμικου χρήματος, θα είχε πάρει άλλα μέτρα αμέσως μετά τη γέννηση του φαινομένου.

»Γεγονός που με κάνει να πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση με τις αποφάσεις της δεν κάνει αγώνα κατά του βρόμικου χρήματος, αλλά αγωνίζεται και διεκδικεί το βρόμικο χρήμα.

»Επίσης ένα άλλο, εύκολο συμπέρασμα που μπορώ να εξαγάγω παρακολουθώντας τα τελευταία χρόνια την οικονομική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είναι ότι τα καταφέρνει θαυμάσια στο να δημιουργεί προβλήματα, ενώ σχεδόν αδυνατεί να δώσει και την παραμικρή λύση».

Γ. ΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=352256