Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Σήμερα, στο «αγιορείτικο βλήμα»: Ένας σοβαρός σχολιαστής, ο κ. Kontogouris Nick, στον λάκκο με τα φίδια, δηλαδή με τους φανατικούς οπαδούς του γ. Παΐσιου!..

ΤΟ ΑΡΘΡΟ:
Δευτέρα, 25 Μάρτιος 2013 09:06
ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΐΣΙΟΣ: ΝΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

[μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα]

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ 



Kontogouris Nick
System Administrator στην εταιρεία Εισαγωγικη Λεβης Ματθαιος & ΣΙΑ ΟΕ
 

Τον λυπαμαι πολυ τον ανθρωπο αυτον.. πεθανε και γλυτωσε απ ολους ΕΣΑΣ.
Αντε να κανω και γω μια προβλεψη, καποια στιγμη η Ελλαδα θα ειναι η Ελλαδα χωρις να ειναι η Ελλαδα.... δοξαστε με τωρα.
Ρε αστε τον ανθρωπο ησυχο, βρειτε αλλον τροπο να βγαλετε λεφτα.
(2 ώρες πριν)
 

Stephanos Ellinas
αν τον γνωριζες δεν θα μιλαγες ετσι, πηγαινε μια επισκεψη προς αγιο ορος και αν θες ξαναμιλουμε
(πριν από μία ώρα)


Kontogouris Nick

Αν δεν παω δηλαδη δε θα ξαναμιλησουμε?
Μπορεις σε παρακαλω να μου δειξεις τα ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ που εγραψε ολα αυτο παισιος?
Προσπαθουν ολοι να ασελγησουν στην μνημη του με απωτερο σκοπο το κερδος.
  
Nikolaos Kallionidis

Πολυτεχνική Σχολή Α.Π.Θ.
ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΛΕΣ.ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ

Kontogouris Nick

Γιατι εσυ που ξερεις δεν μας φωτιζεις?
  
Xr-orthodoksos Kostas Manolis-xr Orthodokos
re
Kontogouris Nick, i evreei ixan ton xristo-theo mprosta toys kai den ton pistepsan kai ton stavrosan tha pistepsis esy poy eisai pnevma antilogias ?
Kontogouris Nick, eisai adiavastos kai den exeis thelisi na deis tin alithia den aksizi na asxolite kanenas mazi soy mine stis apopsi soy
(Πριν από 40 λεπτά)


Thomas M. Daravigas

ΤΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΥΠΑΡΧΗ ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΣΤΟ ΚΑΛΥΒΑΚΙ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΦΥΓΕΙ Η ΑΠΟΡΙΑ. ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΥΤΑ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. ΚΟΙΤΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ.

Kontogouris Nick
Thomas M. Daravigas, Απ οσο ξερω ο παισιος ηταν ενας γερακος αγραμματος, δεν ηξερε να γραφει... που βρεθηκαν λοιπον τα τοοοσα γραπτα του?

Μηπως υπαρχουν τουλαχιστον ηχογραφημενα? Τι στο διαολο υπαρχει που να αποδεικνύει οτι τα ειπε αυτα?

Μα γιατι πιστευετε οτι ειμαι συριζα η κκε? Εχετε μια παραλογη μανια με τις ταμπελες, αφου λυσαξατε σας λεω λοιπον οτι στα νοιατα μου ημουνα ΝΔ μετα ΠΑΣΟΚ καποια στιγμη μπορει να ψηφισα κανα κομμα του χαβαλε και τωρα (εδω και μερικα χρόνια) εχω ριξει μια μουτζα ΣΕ ΟΛΟΥΣ και δεν θελω να βλεπω η να ακουω κανεναν τους.

ΣΥΡΙΖΑ ΠΩΣ συμπερανατε οτι ειμαι????
 

Giannis Gkekas Gkekas
malaka blaka kontogourh mouni ths lasphs blaka balaka blaka agamhte blaka asxete partale 

Ellh Konstantinidou
Boulgaria 
signomi aftos o k. Kontogouris Nick, de prepei katollou na pistevei kai na pai eklisia oxi na diavasei biblio ton geronta PAISIO .  

Peter Theodoropoulos
προς Νικος Κοντογουρης 
ΟΤΑΝ ΒΑΖΕΙΣ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΘΑΝΟΝΤΕΣ ΑΓΙΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΠΑΙΣΙΟΥ, ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΡΙΣΕΙ,ΟΥΤΕ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ΟΥΤΕ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟΝ, ΠΕΦΤΕΙΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΚΟ!! ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΓΕΡΟΝΤΑΚΟ!! ΠΡΑΓΜΑΤΙ.... ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙ!!! ΑΛΛΑ ΑΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕ 9 ΒΙΒΛΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ή ΠΩΣ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ (ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ - ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ - ΙΤΑΛΟΥΣ - ΓΑΛΛΟΥ Σ - ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ - ΡΩΣΣΟΥΣ - ΣΕΡΒΟΥΣ - ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ - ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΙΝΔΟΥΣ) ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΤΑΝ, ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΜΟΥΣΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΜΠΑΙΝΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΕ ΤΙ ΛΕΣ!!! ΕΝΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΛΟΓΙΟΣ Ο ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΑΤΗΣ,ΜΕ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΠΘ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΣΚΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟ.
youtube.com

ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ, ΚΑ;Ι ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΛΕΥΕΙΣ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ SITE ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΟΙΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ!!

Kontogouris Nick

Προς Peter Theodoropoulos 
Ο γερος ειναι νεκρος... εντελως, οτι και να λεγετε ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ αν δεν μπορει να αποδειχθεί ανηκει στη σφαιρα της φαντασιας και της μυθολογιας οπως και στην τακτικη δημιουργιας αγιου.
Ο γερακος πιστευω οτι ηταν ενας καλοκαγαθος ανθρωπος και μια μαγνητικη προσωπικοτητα ομως μεχρι εκει.
Το πως συνομιλουσε με ξενους δεν εχει και νοημα να σου εξηγησω οταν καποιος θελει να βρει μαγικα θα τα βρει ακομη και αν δεν υπαρχουν, οσο ποιο αγραμματος μαλιστα ειναι τοσο ποιο πολλα θα βρισκει.
Ετσι και συ, αντι να μου παραθεσεις αποδείξεις με παραπέμπεις σε ενα βιντεο που και κει καποιος θα λεει τα δικα του για να στηριξει τον παραλογισμο.
Εσυ εχεις καταλαβει οτι ζηλευεω? Μηπως καταλαβες και συ οτι ειμαι ΣΥΡΙΖΑ?
Και τι προβλημα και ζορι τραβας εσυ να εχει καποιος κοινο? Πες οτι θες, να βαλεις και copyright στα ονοματα ...
Καλη σου μερα

Gold Sniper

Stratiotiki Sxoli Evelpidon (ΣΣΕ)
προς Νικος Κοντογουρης

Απιστε ,προδοτη ,,και μασονε,, δηξε λιγο σεβαζμο προσ στουσ πηστουσ που να σε παρει και να σε σηκωσει.. τζε αμα μηλασ για την τζυπρο ρε γαδαρε να πλενεισ το στομα σου πρωτα, ηδικα για τουσ Αγιους.......ΡΕ ΓΟΥΡΟΥΝΗ ,ΑΠΛΙΤΕ, ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΕ,

Thomas M. Daravigas
προς Νικος Κοντογουρης

ΚΑΤΣΕ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ. ΚΟΙΤΑ ΑΛΛΑ ΣΙΤΕ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΗΣΥΧΑ. ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΡΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΣΟΥ.

Ευφροσυνη Χριστοπουλου
ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΙΣΤΟΙ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΑΝΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ, ΕΣΥ ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΕΙΣ?


http://www.agioritikovima.gr/didaches/sugchronoi-geron/gerontas-paisios2/18546-gerontas-paio   

32 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να διασταυρώσει κάποιος που έχει πρόσβαση στις προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού σε τί ποσοστό αυτά που είχε πεί ο παϊσιος περι τουρκίας τα έχει πεί και ο Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός;Γιατί στο παρακάτω site http://thivarealnews.blogspot.com/2011/07/blog-post_975.html
αυτά για τα εξαμίλια και το 1/3
των τούρκων αναφέρονται σαν προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.Εάν είναι έτσι υπάρχει περίπτωση ο Παΐσιος ή να τα είπε μόνος του χωρίς να έχει διαβάσει τις συγκεκριμένες προφητείες και έτυχε να συμφωνεί ή να στηρίχθηκε στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό και μίλησε γι αυτά(μπορεί να συμπλήρωσε και δικά του).

Ανώνυμος είπε...

Στο παρακάτω site φαίνεται τί έχει ειπωθεί για το θέμα της τουρκίας και απο ποιούς.Συμπεριλαμβάνεται ο Παϊσιος,Ο Κοσμάς ο Αιτωλός και άλλοι πολλοί.(Ο Παϊσιος δηλαδή δεν ήταν ο μόνος που μίλησε για αυτά)
http://www.pame.gr/ekklisia-thriskeies/orthodoxia/ellada-tourkia-polemos.html#.UVBNqTdvAjE

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ήμουν νεαρός τότε, την δεκαετία του ’60, όταν ο γέροντας μου, ο πατέρας Αυγουστίνος Καντιώτης, έγραψε ένα βιβλίο για τον άγιο Κοσμά τον Αιτωλό.
Το έχω λοιπόν διαβάσει, και δεν θυμάμαι να είδα τέτοιες προφητείες εθνικιστικού τύπου.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Μάλλον αυτά, είναι σύγχρονες σοφιστείες, εκπορευόμενες από αυτούς που τα τελευταία χρόνια τους ονομάζω… ΧριστιανοΦασίστες!..

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ίσως λοιπόν τις προφητείες αυτές, τις κόλλησαν διαδοχικά, στο Άγιο Κοσμά πρώτα, και μετά τις έκοψαν και τις έραψαν κατάλληλα, και με κάποια παραλλαγή, και τις απόδωσαν, KAI, στον γ. Παΐσιο...

P. MICHALOPOULOS είπε...

Στον γ. Παΐσιο, που αυτός ήταν πια ο διάσημος, ο γνωστός, ο σύγχρονος, ο κατάλληλος για να πάρει τη σκυτάλη του νέου προφήτη, το σκήπτρο του νέου άρχοντα των θρησκόληπτων, των ευκολόπιστων, των εύκολα παρασυρόμενων στο να χάψουν οτιδήποτε τους σερβίρουν…

P. MICHALOPOULOS είπε...

Μη ξεχνάμε δε, και την περίφημη… «αγία επιστολή»!..
Της οποίας επιστολής, επίσης δεν υπάρχει χειρόγραφο, όπως δεν έχουν χειρόγραφο αυθεντικό, ούτε και τα παραμύθια για τον Παΐσιο, την επιστολή που είναι το ίδιο διαδεδομένη με τα ρητά του γέροντα καλόγερου, και η οποία συντάχτηκε επί τουρκοκρατίας…

Συντάχτηκε, απευθυνόμενη σε ευσεβής βλαμμένους…
Συντάχτηκε, με συρραφή κειμένων από την Αγία Γραφή, αναμεμιγμένων με χίλιες δυο ανοησίες των συντακτών της.

Επιστολή, που την συνιστούν και μητροπολίτες ακόμα, και την διαφημίζουν ότι είναι αγία διότι… έπεσε λέει από τον ουρανό!..

Ανώνυμος είπε...

Στο παρακάτω site αναφέρονται προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού απο διάφορα βιβλία.Μέσα σε αυτά είναι και το βιβλίο του Αὐγουστίνου Καντιώτου
http://users.uoa.gr/~nektar/orthodoxy/tributes/patrokosmas/profhteiai.htm

ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ

Σημείωσις: Οἱ προφητεῖες αὐτούσιες καὶ τὰ σχόλια στὶς παρενθέσεις ἐλήφθησαν ἀπὸ τὸ βιβλίο «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης κ. Αὐγουστίνου Καντιώτου.

Αυτό με τα εξαμίλια και το 1/3 των τούρκων αναφέρεται στο 63

Ανώνυμος είπε...

Τελικά εδώ έχει προφητείες μόνο απο το βιβλίο του Αυγουστίνου Καντιώτου (στην αρχή υπάρχει μόνο μια εισαγωγή)
http://users.uoa.gr/~nektar/orthodoxy/tributes/patrokosmas/profhteiai.htm#%CE%9F%CE%99_%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%A6%CE%97%CE%A4%CE%95%CE%99%CE%95%CE%A3_%CE%A4%CE%9F%CE%A5_%CE%91%CE%93%CE%99%CE%9F%CE%A5_%CE%9A%CE%9F%CE%A3%CE%9C%CE%91

P. MICHALOPOULOS είπε...

Σχετικά με το σχόλιο σας @ 11:20 μ.μ.
Διαβάζω εκεί που μας παραπέμψατε:

63. «Οἱ Τοῦρκοι θὰ φύγουν, ἀλλὰ θὰ ξανάρθουν πάλι καὶ θὰ φθάσουν ὡς τὰ Ἑξαμίλια. Στὸ τέλος θὰ τοὺς διώξουν εἰς Κόκκινη Μηλιά. Ἀπὸ τοὺς Τούρκους τὸ 1/3 θὰ σκοτωθῆ, τὸ ἄλλο τρίτο θὰ βαπτισθῆ καὶ μονάχα τὸ 1/3 θὰ πάη στὴν Κόκκινη Μηλιά».

Ερώτηση 1:
Άραγε αυτή η προφητεία, είναι μια από εκείνες τις πλαστές που αποδίδουν στον άγιο Κοσμά;

Ερώτηση 2:
Συμφωνείτε λοιπόν ότι αυτό με τα «Ἑξαμίλια» αναπαράχθηκε, μεταλλάχτηκε από σύγχρονους πλαστογράφους, και αποδόθηκε τη φορά αυτή στον γ. Παΐσιο;

P. MICHALOPOULOS είπε...

Σχετικά με το σχόλιο σας @ 11:33 μ.μ
Διαβάζω εκεί που μας παραπέμψατε:

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
Τοῦ Στεργίου Σάκκου
Καθηγητοῦ Ἀριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Ὁ Ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλὸς δὲν ἦταν μόνο ἕνας συναρπαστικὸς διδάσκαλος, ποὺ ἐκλαΐκευε τὶς μεγάλες θεολογικὲς ἔννοιες καὶ μὲ ἁπλὰ λόγια καὶ ζωντανὰ παραδείγματα τὶς ἔκανε προσιτὲς στὸ ἁπλοϊκὸ ἀκροατήριό του. Ἦταν συγχρόνως καὶ προφήτης. Ἀρκετὲς προφητεῖες ἐπιβεβαίωσαν τὴ διδασκαλία του, τὸν ἀπέδειξαν ἅγιο ἄνθρωπο τοῦ Θεοῦ καὶ τὸν καθιέρωσαν στὴ συνείδησι τοῦ λαοῦ καὶ στὴν ἱστορία ὡς προφήτη.

Γιὰ τὴ δόξα τοῦ Κυρίου καὶ τὴ μετάνοια ψυχῶν ὁ ἅγιος Κοσμᾶς καὶ σημεῖα ἔκανε καὶ προφητεῖες εἶπε. Ὑποστηρίζεται ὅτι στὶς προφητεῖες του ἐπηρεάσθηκε ἀπὸ τὴν «Ὀπτασία τοῦ Ἀγαθαγγέλου», ἕνα χρησμολογικὸ κείμενο ποὺ κυκλοφοροῦσε εὐρύτατα στὶς μέρες του ἀνάμεσα στοὺς σκλαβωμένους Ἕλληνες καὶ καλλιεργοῦσε ψεύτικες ἐλπίδες κούφιας παρηγοριᾶς γιὰ τὸ «ξανθὸ γένος», ποὺ θὰ βοηθοῦσε στὴν ἀπελευθέρωσι ἀπὸ τοὺς Τούρκους. Ἀλλὰ πουθενὰ μέσα στὶς «Διδαχές» του, ὅπου διαφυλάσσεται ἡ αὐθεντικὴ διδασκαλία τοῦ ἁγίου Κοσμᾶ, δὲν ὑπάρχει δεῖγμα αὐτῆς τῆς νοοτροπίας.

Ἔχω τὴ γνώμη ὅτι ἡ ἐντύπωσι αὐτὴ δημιουργήθηκε ἐξ αἰτίας ὠρισμένων πλαστῶν προφητειῶν καὶ διαφόρων λαϊκοθρησκευτικῶν χρησμῶν, ποὺ ἀποδόθηκαν στὸν Πατροκοσμᾶ καὶ διεκδικοῦν σήμερα τὴν πατρότητά του.
Αὐτὰ προκαλοῦν βέβαια κάποια ἐντύπωσι στοὺς ἀδαεῖς, στὴν πραγματικότητα ὅμως ὄχι μόνο δὲν ὠφελοῦν, ἀλλὰ καὶ πολὺ ἐπιζήμια εἶνε, διότι, ὅταν ἀποδεικνύεται τὸ νόθο τους, τίθεται σὲ ἀμφισβήτησι καὶ ἡ γνησιότητα τῶν ἀληθινῶν προφητειῶν.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Έχουμε λοιπόν και στην περίπτωση αυτή με το «ξανθὸ γένος», μια από τα ίδια;
Συμφωνείτε δηλαδη κι εδώ, ότι κι αυτό αναπαράχθηκε, μεταλλάχτηκε από σύγχρονους πλαστογράφους, και ότι αποδόθηκε κι αυτό στον γ. Παΐσιο;

P. MICHALOPOULOS είπε...

Αυτό είναι το επίπεδο (πιο αισχρό δεν γίνεται) του «αγιορείτικου βήματος»!
Ο κ. Kontogouris Nick, έλεγξε ευγενέστατα με σχόλιο του (σε σχετική ανάρτηση της ιστοσελίδας) αυτούς που καπηλεύονται (με ψευδοπροφητείες) τον γέροντα Παΐσιο…
Και να, μια από τις απαντήσεις που έλαβε: «Μαλάκα, βλάκα Κοντογούρη, μουνί, αγράμματε, άσχετε!»

http://xairete.blogspot.gr/2013/03/kontogouris-nick_25.html

Ανώνυμος είπε...


Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ
Η προφητεία αυτή χρονολογείται από το 1276 μχ .Στο παρακάτω site
http://geoment.e-e-e.gr/profities.htm βρίσκεται το κειμενο της προφητείας (όχι όλο όμως) αλλά και εδώ http://oafypnistis.blogspot.gr/2011/08/1276.html οπότε μπορεί κάποιος να συγκρίνει κατα πόσο συμφωνούν.
Ο Κοσμάς ο Αιτωλός εάν επηρεάστηκε απο αυτήν (και σε ποιό βαθμό) την θεώρησε αυθεντική.Παρομοίως ο Αυγουστίνος Καντιώτης θεώρησε αυθεντικές όλες τις προφητείες για τον Κοσμά τον Αιτωλό τα πίστευε και τα συμπεριέλαβε στο βιβλίο του.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Διαβάσαμε λοιπόν:

Ὑποστηρίζεται ὅτι στὶς προφητεῖες του ἐπηρεάσθηκε ἀπὸ τὴν «Ὀπτασία τοῦ Ἀγαθαγγέλου», ἕνα χρησμολογικὸ κείμενο ποὺ κυκλοφοροῦσε εὐρύτατα στὶς μέρες του ἀνάμεσα στοὺς σκλαβωμένους Ἕλληνες καὶ καλλιεργοῦσε ψεύτικες ἐλπίδες κούφιας παρηγοριᾶς γιὰ τὸ «ξανθὸ γένος», ποὺ θὰ βοηθοῦσε στὴν ἀπελευθέρωσι ἀπὸ τοὺς Τούρκους. Ἀλλὰ πουθενὰ μέσα στὶς «Διδαχές» του, ὅπου διαφυλάσσεται ἡ αὐθεντικὴ διδασκαλία τοῦ ἁγίου Κοσμᾶ, δὲν ὑπάρχει δεῖγμα αὐτῆς τῆς νοοτροπίας.

Ἔχω τὴ γνώμη ὅτι ἡ ἐντύπωσι αὐτὴ δημιουργήθηκε ἐξ αἰτίας ὠρισμένων πλαστῶν προφητειῶν καὶ διαφόρων λαϊκοθρησκευτικῶν χρησμῶν, ποὺ ἀποδόθηκαν στὸν Πατροκοσμᾶ καὶ διεκδικοῦν σήμερα τὴν πατρότητά του.

Τοῦ Στεργίου Σάκκου
Καθηγητοῦ Ἀριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ο Καντιώτης, τη δεκαετία του ’60, έβγαζε αβέρτα, διάφορα βιβλία…
Ήταν ένα εμπόριο κι αυτό, για να ταΐσει τα παιδιά της αδελφότητας του…
Πιθανόν δε, κάποια από αυτά τα πεινασμένα παιδιά, να ήταν και οι πραγματικοί συντάκτες πολλών από τα βιβλία του γέροντα.
Το βιβλιοπωλείο «ο Σταυρός» στα Εξάρχεια, η βιτρίνα: Πάρτε, Κοσμά, πάρτε Παΐσιο, πάρτε Εφραίμ Ν. Μάκρης, και δεν συμμαζεύεται…

Ο καθηγητής όμως κ. Στέργιος Σάκκος (που τον έχω γνωρίσει προσωπικά), μέλος της αδελφότητος (ίσως και το πρώτο από τα παλικάρια του π. Αυγουστίνου, που τον είχε ψαρέψει από νεαρό έφηβο), δεν είχε ανάγκη από τέτοιο φαγητό…
Ένας διακεκριμένος καθηγητής, αυτός!

Έτσι, ομιλεί άνετα, αδέσμευτα, για πλαστές προφητείες.

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Στέργιος Σάκκος όμως αναφέρει οτι στὶς προφητεῖες του ἐπηρεάσθηκε ἀπὸ τὴν «Ὀπτασία τοῦ Ἀγαθαγγέλου», ἕνα χρησμολογικὸ κείμενο ποὺ κυκλοφοροῦσε εὐρύτατα στὶς μέρες του.
Άρα το κείμενο του Ἀγαθαγγέλου σίγουρα υπήρχε όταν ζούσε ο Κοσμάς ο Αιτωλός (από το 1276 μχ).
Επίσης στο http://www.orthodoxhpisth.eu/viewtopic.php?f=9&t=331&start=210
(μαζί με άλλες προφητείες απο αγίους)λέει οτι ο Παϊσιος στηριζόταν και σε κάποιες προφητείες του Αγίου Αρσενίου του Χατζηεφεντή."Μας έφερε ο Γέροντας ένα τετράδιο που είχε γραμμένες κάτι προφητείες του Αγίου Αρσενίου του Χατζηεφεντή.Εκεί μέσα ο Άγιος προφήτευε τα γεγγονότα του 1923"

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ὑποστηρίζεται ὅτι στὶς προφητεῖες του ἐπηρεάσθηκε ἀπὸ τὴν «Ὀπτασία τοῦ Ἀγαθαγγέλου»...

P. MICHALOPOULOS είπε...

...ἕνα κείμενο ποὺ καλλιεργοῦσε ψεύτικες ἐλπίδες κούφιας παρηγοριᾶς γιὰ τὸ «ξανθὸ γένος», ποὺ θὰ βοηθοῦσε...

P. MICHALOPOULOS είπε...

... Ἀλλὰ πουθενὰ μέσα στὶς «Διδαχές» του, ὅπου διαφυλάσσεται ἡ αὐθεντικὴ διδασκαλία τοῦ ἁγίου Κοσμᾶ, δὲν ὑπάρχει δεῖγμα αὐτῆς τῆς νοοτροπίας.

Στέργιος Σάκκος

Ανώνυμος είπε...

Τὰ γνωρίσματα τῆς βιβλικῆς προφητείας παρουσιάζουν ὑπὸ κλίμακα καὶ οἱ προφητεῖες τοῦ ἁγίου Κοσμᾶ. Συμπλέκονται δηλαδὴ μὲ ἱστορικὰ γεγονότα καὶ λαμβάνουν ὡς μάρτυρες διάφορα σημάδια, κυρίως σταυρούς, ποὺ ἔστηνε ὁ ἴδιος. Θὰ ΑΝΑΦΕΡΩ μερικὲς τέτοιες προφητεῖες, οἱ ὁποῖες μαρτυροῦνται ἀναμφισβήτητα, ἂν καὶ εἶνε ἀπὸ τὶς πλέον ἄγνωστες. Οἱ δυὸ πρῶτες εἶνε ἀνέκδοτες καὶ ἀποτελοῦν προσωπική μου κατάθεσι. Ἡ τρίτη καὶ ἡ τέταρτη δὲν ἔχουν ἐπισημανθῆ, ὅσο γνωρίζω, ἀπὸ ἄλλον ἑρμηνευτή, τὴν δὲ πέμπτη θεωρῶ κατ᾿ ἐξοχὴν χαρακτηριστικὴ τῆς προφητικῆς νοοτροπίας τοῦ Ἁγίου Κοσμᾶ...

Εκεί που ο Στεργίος Σάκκος λέει οτι θα αναφέρει(το γράφω με κεφαλαία το σημείο)γιατί αναφέρει όλες τις παρακάτω;Μήπως όλες αυτές τις θεωρεί αυθεντικές (υπάρχουν και άλλες δηλαδή που δεν τις θεωρεί;)

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΧΕΤΙΚΑ:

Το “ξανθό γένος”, η “κόκκινη αρκούδα” πιο παλιά δεν ήρθε πάλι στο πάντα απρόθυμο ραντεβού που της κλείνουμε. Η συζήτηση για την απροθυμία της Ρωσίας να εμπλακεί στην υπόθεση της δραματικής κρίσης στην Κύπρο, ήταν πολύ έντονη τις τελευταίες ημέρες και απέδειξε για άλλη μια φορά ότι παραυρόμαστε εύκολα σε εκτιμήσεις εύκολες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ακόμη και για πράγματα που έχουμε ξαναζήσει, πάθαμε απ΄ αυτά αλλά δεν μάθαμε.

Τα τελευταία χρόνια διαβάζουμε και ακούμε τις αναλύσεις διαφόρων -αρκετοί γραφικοί- για την αμέριστη συμπαράσταση που θα πρέπει να αναμένει η Ελλάδα από τους ομόθρησκους Ρώσους. Υποστήριξη που θα πρέπει να μας κάνει ατρόμητους. Κάποιοι από τους αναλυτές είχαν βέβαια και κίνητρα ...επιχειρηματικά αφού το αφήγημα της καθόδου του ρωσικού στόλου στο Αιγαίο,ο οποίος θα κατατρόπωνε τους Τούρκους άφηνε πολλά ...παραθυράκια για δουλειές. Προς το παρόν βέβαια η Μόσχα προσπαθεί να πουλήσει S 400 στην Τουρκία, όπως οι “φίλοι” μας οι Γερμανοί πούλησαν έξι υποβρύχια τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ανατρέχοντας στο παρελθόν εύκολα κανείς διαπιστώνει ότι στα ραντεβού μας με τους Ρώσους υπήρχε πάντα ασυνέπεια. Και από τους δύο. Εμείς δύσκολα τα κλείναμε αυτά τα ραντεβού και πάντα όταν είμασταν στα δύσκολα και οι Ρώσοι σχεδόν πάντα ...μας έστηναν. Ακόμη και τότε που ήρθαν το 1770 οι αδελφοί Ορλόφ ,προκοπή δεν είδαμε. Τα Ορλοφικά όπως έμεινε να λέγεται εκείνη η πρώτη εξέγερση των Ελλήνων εναντίον των Οθωμανών είχε άδοξη κατάληξη και οι Ρώσοι μπήκαν στα πλοία και έφυγαν.

Η Ρωσία δεν ήταν καν “ζεστή” από την αρχή στην Επανάσταση και μόνο όταν στάθμισε τα συμφέροντά της την είδε θετικά.
Οι Μπολσεβίκοι μόλις ανέλαβαν την εξουσία απέκτησαν επαφή με τον Κεμάλ κι αυτό μας στοίχισε. Δεν σημαίνει ότι το έκαναν για να μας “εκδικηθούν” για τη συμμετοχή μας στον πόλεμο της Κριμαίας, αλλά εκείνη την στιγμή το συμφέρον τους επέβαλε να τα “βρουν” με τον Κεμάλ.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Πολύ αργότερα όταν πια η Σοβιετική Ένωση κυριαρχούσε στον μισό κόσμο οι αντάρτες του ΔΣΕ περίμεναν μάταια την στρατιωτική βοήθεια του Στάλιν, ο οποίος από τη Γιάλτα ακόμη τους είχε ξεγράψει ,αλλά δεν τους το είχε πει αφήνοντας το παιχνίδι να εξελιχθεί ,μήπως και γίνει η έκπληξη! Ένα παιχνίδι που κόστιζε κάθε μέρα ανθρώπινες ζωές. Όσο για τη βοήθεια; Επί της ουσίας τίποτα. Η ιστορία με τις αρβύλες που ήταν όμως μόνο ...αριστερές είναι γνωστή.

Πάντα η Ρωσία , όπως κάθε μεγάλη ή και μικρή χώρα σταθμίζει τα δικά της συμφέροντα και με βάση αυτά προχωρά. Όπως και στον Εμφύλιο η Σοβιετική Ένωση δεν ήθελε να θέσει σε κίνδυνο όσα είχε κερδίσει ,έτσι και σήμερα η Ρωσία δεν θα έβαζε σε κίνδυνο τα 52 δις ευρώ που έχει συναλλαγές με την Ευρώπη και ειδικά με την Γερμανία για να υποστηρίξει την Κύπρο. Στην ζυγαριά τα 52 δις μέτρησαν περισσότερο. Ακόμη και από την Ορθοδοξία για όσους γραφικά θεωρούν δεδομένη την ρωσική υποστήριξη λόγω θρησκείας.Τόσο απλά.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Η θεωρία της καθόδου των Ρώσων στα ¨θερμά νερά της Μεσογείου” κι όλα αυτά που την εποχή του Ψυχρού Πολέμου αποτελούσαν μεγάλα θέματα αντιπαράθεσης των δύο υπερδυνάμεων, φαίνεται ότι πλέον λύνονται με άλλους τρόπους. Η Gazprom μπήκε στο 30% του κοιτάσματος Ταμάρ στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, πρόσφατα και αυτή η συμφωνία είναι μάλλον ισχυρότερη από τον ρωσικό στόλο, ο οποίος πάντως όπως διαπιστώνουμε κυκοφορεί ελεύθερα στα “θερμά νερά της Μεσογείου”.

Ασφαλώς υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Αυτή που μας αφορά. Μιλήσαμε για “απρόθυμα ραντεβού” με τη Ρωσία. Είναι απρόθυμα γιατί ποτέ δεν προσπαθήσαμε να “συναντηθούμε” με τη Μόσχα με προοπτική πραγματικής συνεργασίας. Πάντα προσφεύγαμε όταν τα πράγματα ήταν δύσκολα. Ή προσφεύγαμε χωρίς αποφασιστικότητα να προχωρήσουμε ,όπως έκανε ο Καραμανλής ο νεότερος . Δεν υποστηρίζουμε ότι ήταν εύκολο , γιατί για ορισμένες χώρες η Γιάλτα εξακολουθεί να ισχύει. Και η Ελλάδα συμπεριλαμβάνετε σ΄ αυτές.

www.eglimatikotita.gr

Ανώνυμος είπε...

Τα 1,2,7,9,11,12 όμως πραγματοποιήθηκαν

P. MICHALOPOULOS είπε...

Για τον άγιο Κοσμά, λέτε;
Μη μας βάζετε δύσκολα να ψάχνουμε, εγώ και οι αναγνώστες μας, για το ποια είναι αυτά τα 1,2,7,9,11,12 που πραγματοποιήθηκαν.

Δική σας είναι η έρευνα, και η παραπομπή στον πρόλογο του καθηγητή, δική σας κι αυτή.
Και ο καθηγητής, είναι σαφέστατος: ομιλεί καθαρά για απατεώνες.

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη που ανέφερα μόνο αριθμούς.Για τον Κοσμά τον Αιτωλό λέω.Για το site http://users.uoa.gr/~nektar/orthodoxy/tributes/patrokosmas/profhteiai.htm#%CE%9F%CE%99_%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%A6%CE%97%CE%A4%CE%95%CE%99%CE%95%CE%A3_%CE%A4%CE%9F%CE%A5_%CE%91%CE%93%CE%99%CE%9F%CE%A5_%CE%9A%CE%9F%CE%A3%CE%9C%CE%91 που έχει και τον πρόλογο.


Το ερωτημά μου είναι εάν σύμφωνα με αυτά που λέει ο καθηγητής δηλαδή "Τὰ γνωρίσματα τῆς βιβλικῆς προφητείας παρουσιάζουν ὑπὸ κλίμακα καὶ οἱ προφητεῖες τοῦ ἁγίου Κοσμᾶ. Συμπλέκονται δηλαδὴ μὲ ἱστορικὰ γεγονότα καὶ λαμβάνουν ὡς μάρτυρες διάφορα σημάδια, κυρίως σταυρούς, ποὺ ἔστηνε ὁ ἴδιος. Θὰ ἀναφέρω μερικὲς τέτοιες προφητεῖες, οἱ ὁποῖες μαρτυροῦνται ἀναμφισβήτητα, ἂν καὶ εἶνε ἀπὸ τὶς πλέον ἄγνωστες. Οἱ δυὸ πρῶτες εἶνε ἀνέκδοτες καὶ ἀποτελοῦν προσωπική μου κατάθεσι. Ἡ τρίτη καὶ ἡ τέταρτη δὲν ἔχουν ἐπισημανθῆ, ὅσο γνωρίζω, ἀπὸ ἄλλον ἑρμηνευτή, τὴν δὲ πέμπτη θεωρῶ κατ᾿ ἐξοχὴν χαρακτηριστικὴ τῆς προφητικῆς νοοτροπίας τοῦ Ἁγίου Κοσμᾶ..." εννοεί οτι οι προφητείες που βρίσκονται σε αυτό το site είναι αυθεντικές για αυτό και τις αναφέρει,ενώ υπάρχουν και άλλες πολλές που τις έγραψαν πλαστογράφοι(οπότε την απατεωνιά την έκαναν αυτοί και δεν αναφέρει τις πλαστές προφητείες)
ή εννοεί κάτι άλλο;

Παρακάτω αναφέρω και τις προφητείες που λέγεται στο συγκεκριμένο site οτι επαληθεύτηκαν.Τα της επαλήθευσης γράφονται πάλι απο το συγκεκριμένο site μέσα στις παρενθέσεις.

1. «Αὐτὸ μιὰ μέρα θὰ γίνη Ρωμαίϊκο καὶ καλότυχος ὅποιος ζήση σὲ ἐκεῖνο τὸ βασίλειο».
(Συνήθιζε νὰ λέγη εἰς διάφορα μέρη τῆς ὑποδούλου Ἑλλάδος, τὰ ὁποῖα μετὰ ταῦτα ἀπηλευθηρώθησαν).

2. Ὦ εὐλογημένο βουνό, πόσες ψυχὲς γυναικόπαιδα θὰ σώσης ὅταν ἔλθουν τὰ χαλεπὰ χρόνια!».
(Εἶπε τὴν προφητεία αὐτὴν ἐν Σιατίστῃ καὶ ἀλλαχοῦ ἀντικρύζων τὰ βουνά, τὰ ὁποῖα κατὰ τοὺς χρόνους τῆς Ἑλληνικῆς Ἐπαναστάσεως ἔγιναν κρησφύγετα τῶν γυναικοπαίδων).

7. «Θἄρθουν οἱ κόκκινοι σκοῦφοι κι᾿ ὕστερα οἱ Ἄγγλοι ἐπὶ 54 χρόνια, καὶ κατόπιν θὰ γίνη Ρωμαίϊκο».
(Ἐλέχθη ἐν Κεφαλληνίᾳ περὶ τῆς ἀπελευθερώσεως τῆς Ἑπτανήσου).

9. «Ἐκεῖθε θἄρθη τὸ Ῥωμαίϊκο».
(Τὴν προφητεία ταύτην εἶπεν ὁ Ἅγιος ἐν Πρεβέζῃ δεικνύων τὸ μέρος τῆς Στερεᾶς, ἀπὸ τὸ ὁποῖον θὰ προήρχετο ὁ στρατὸς τῆς ἐλευθερίας. Ἡ προφητεία ἐπραγματοποιήθη τῷ 1912).

11. «Πότε θαρθῆ τὸ ποθούμενον;», ἠρώτησαν τὸν Ἅγιον εἰς Τσαραπλανὰ τῆς Ἠπείρου. «Ὅταν σμίξουν αὐτά», ἀπήντησεν ὁ Ἅγιος δεικνύων δυὸ δενδρύλια.
(Τὰ δενδρύλια ἐμεγάλωσαν, ἐπάχυναν καὶ ἔσμιξαν τῷ 1912).

12. «Τὸ ποθούμενον θὰ ἔρθη ὅταν θαρθοῦν δυὸ πασχαλιὲς μαζί».
(Πράγματι τῷ 1912 αἱ ἑορταὶ Εὐαγγελισμοῦ καὶ Πάσχα συνέπεσαν).

22. «Ὅταν θὰ πέση ὁ κλῶνος (ποὺ εἶνε στημένος ὁ Σταυρός), θὰ γίνη μεγάλο κακόν, ποὺ θὰ ἔλθη ἀπὸ τὸ μέρος ὅπου θὰ δείξη ὁ κλῶνος· καὶ ὅταν θὰ πέση τὸ δένδρον, θὰ γίνη ἕνα μεγαλύτερον κακόν».
(Ἐλέχθη εἰς χωρίον Τσιράκι (σήμερον Ἅγιος Κοσμᾶς) Γρεβενῶν. Πράγματι τῷ 1940 ἔπεσεν ὁ κλῶνος καὶ ὁ Σταυρὸς πρὸς τὸ μέρος τῆς Ἀλβανίας, ὅθεν ἐπετέθησαν οἱ Ἰταλοί, καὶ τῷ 1947 τὸ δένδρον, ὅτε ἡ περιοχὴ κατεστράφη ἐντελῶς λόγῳ τοῦ ἐμφυλίου πολέμου).

P. MICHALOPOULOS είπε...

Σας ευχαριστώ για την ανάλυση. Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας για τα θέματα μας, για τη συζήτηση γενικά...
Αλλά γιατί ανώνυμος;

Ρ Ζ είπε...

Και εγώ σας ευχαριστώ για τη συζήτηση και την υπομονή σας.Θεωρώ οτι σας κούρασα υπερβολικά .

P. MICHALOPOULOS είπε...

Δεν χρειάστηκε να κάνω καμία υπομονή, δεν με κουράσατε καθόλου.
Χάρηκα για το διάλογο, και σας ευχαριστώ για την παρουσία σας.
Κάθε παρουσία, ακόμα και αυτών με αρνητικά σχόλια, δίνει περισσότερη ζωντάνια στο ιστολόγιο.

Μόνο που δεν έχουμε πολλούς συζητητές, για να μακρηγορήσουμε περισσότερο…
Από την άλλη δε, το ιστολόγιο δεν είναι φόρουμ, και μια ανάρτηση δεν συνηθίζεται να έχει πάρα πολλά σχόλια…

Άλλωστε, έχουμε κοντά 13.000 αναρτήσεις εδώ.
Χαρά μας, να μας σχολιάσετε κι αλλού, χαρά μας να σας έχουμε τακτικό, και, σε νέα μας θέματα.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Σήμερα, στο «αγιορείτικο βλήμα»: Ένας σοβαρός σχολιαστής, ο κ. Kontogouris Nick, στον λάκκο με τα φίδια, δηλαδή με τους φανατικούς οπαδούς του γ. Παΐσιου!.. (ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ)

http://xairete.blogspot.gr/2013/03/kontogouris-nick_27.html