Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Αποκλειστικό: Διακεκριμένη κλοπή στο μοναστήρι της Παναγίας της Αμπελακιώτισσας, στην ορεινή Ναυπακτία. Άρπαξαν, και, ένα επιχρυσωμένο λείψανο, αλλά και της Παναγίας τα δυο διαμαντένια μάτια, που φυλάσσονταν εκεί!..

Συνέβη τη νύχτα στη Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αμπελακιώτισσα Ναυπακτίας.
Το σύστημα συναγερμού που άρχισε να ηχεί μέσα στη νύχτα από τη μονή, κινητοποίησε τους μοναχούς και κατοίκους του χωριού οι οποίοι ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Γρήγορα αποκαλύφθηκε ότι το μοναστήρι είχε γίνει στόχος ιερόσυλων εισβολέων, οι οποίοι είχαν διαρρήξει την εκκλησία και είχαν αρπάξει από μια οστεοθήκη το επιχρυσωμένο χέρι του Αγίου Πολυκάρπου που φυλασσόταν εκεί! 

Την ώρα της διάρρηξης, ο ηγούμενος του μοναστηριού βρισκόταν στο νοσοκομείο εξ αιτίας μιας αδιαθεσίας, πράγμα που πιθανότατα γνώριζαν οι δράστες.

Στη μονή έφτασε κλιμάκιο της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας που πήρε αποτυπώματα σε μια προσπάθεια να ανακαλύψει αυτά των δραστών, ενώ για την κλοπή του λειψάνου ενημερώθηκε και η Μητρόπολη  Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου.


Πηγή:
nafpaktianews 


ΣΧΕΤΙΚΟ:

Είσαι κάπου στη Ναύπακτο, και όλως τυχαία βρήκες κάπου πεταμένο ένα παλαιό κόκαλο που μοιάζει με δεξί χέρι ανθρώπου; Μην αδιαφορήσεις! Μπορεί να πρόκειται για κλεμμένο… «ιστορικό θησαυρό»! (μπρρρ) Στον ευρόντα, προσφέρεται αμοιβή 15.000 ευρώ.

3 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Η Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμπελακιώτισσας - Άγιος Πολύκαρπος στην Ορεινή Ναυπακτία, πανηγυρίζει στις 23 Φεβρουαρίου, ανήμερα του αγίου Ιερομάρτυρος Πολυκάρπου Επισκόπου Σμύρνης.

Νεκτάριος Παπαθανασίου είπε...

Στην Ιερά Μονή αυτή τη στιγμή είναι εγγεγραμμένοι 6 μοναχοί και εγκαταβιώνει ένας (ΔΥΣΤΥΧΩΣ).
Ο πατήρ Πολύκαρπος, ο οποίος ήταν κλινήρης με βρογχίτιδα και γι’ αυτόν τον λόγο απουσίαζε.
Επειδή δεν οδηγεί ανεβήκαμε μαζί το πρωί και βρήκαμε αυτή την κατάσταση…
το σοκ ήταν τεράστιο…
ούτε τηλέφωνο να ειδοποιήσουμε δεν μπορούσαμε να πάρουμε απ’ το σοκ.
Το Χέρι του Αγίου Πολυκάρπου βρίσκεται στη Μονή από το 1475 δηλαδή 538 χρόνια, και ποτέ δεν έχει συμβεί τέτοιο πράγμα.

Ανώνυμος είπε...

Εσείς, τι ερμηνεία δίνετε;

Να φταίει άραγε η οικονομική κρίση;
Να φταίει που γεμίσαμε κακοποιά στοιχεία;
Να φταίει η απαξίωση της εκκλησίας των σκανδάλων, προς την οποίαν οι πολλοί άνθρωποι δεν έχουν πια και καμία εκτίμηση ώστε να σεβαστούν τα κειμήλια της;
Να φταίει η διαπλοκή κάποιων ιερωμένων με τον υπόκοσμο προς τον οποίον διοχετεύουν τους εκκλησιαστικούς θησαυρούς;

Ή απλά να φταίει η πρόκληση πλούτου από την Εκκλησία…
Η πρόκληση με τα χρυσά άμφια, με τα χρυσά ιερά σκευή, με τα επιχρυσωμένα λείψανα και τις φορτωμένες με χρυσά τάματα εικόνες;